search

Ons nieuws van zaterdag 16 september 2023

Recensie Prime Video-serie 'Wilderness'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Wilderness'

Wie is er schuldig in een zaak waarin niemand onschuldig is?

Regie: So Yong Kim| Cast: Jenna Coleman (Liv Taylor), Oliver Jackson-Cohen (Will Taylor), Ashley Benson (Cara), Talia Balsam (Bonnie), Claire Rushbrook (Caryl), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-59 minuten | Jaar: 2023

Aanvankelijk voelt Wilderness niet bepaald vernieuwend. Een perfect huwelijk, man gaat vreemd, vrouw wil hem vermoorden; je kent het wel. Het merendeel hiervan gebeurt al in de eerste aflevering. Des te groter is de schok wanneer de serie zich ontvouwt als een misdaaddrama met zo enorm veel wendingen dat zelfs de gebroeders Coen ervan achterover zouden slaan. Toch werkt dit verfrissend. Zo leeg als de eerste aflevering begint, zo spectaculair eindigt de laatste.

Wat is een betere manier om te vertellen dat iemand van slag is dan haar 's ochtends de wekker door de slaapkamer te laten smijten? Over deze scène zullen de schrijvers waarschijnlijk niet lang hebben gediscussieerd. Toch lijkt er een gedachte achter te zitten. Doordat de aflevering volop strooit met dergelijke clichématige scènes voelt het alsof we deze serie snel genoeg door hebben. Daardoor is de schok extra groot wanneer de ene na de andere onverwachte wending het verhaal in een compleet andere richting stuwt.

Gedurende de serie wordt je morele kompas flink op de proef gesteld. In deze mierenhoop van dubieuze gebeurtenissen is het lastig om één schuldige aan te wijzen. Natuurlijk voelen we mee met Liv, die dacht dat ze in Will de perfecte echtgenoot had gevonden (niet dus), maar wanneer zijn minnares omkomt bij een poging om Will te vermoorden is ook Liv geen heilig boontje meer. En daar wordt de serie interessant. Want waar Liv aanvankelijk het personage leek om je als kijker mee te identificeren, wordt dat alsmaar lastiger wanneer haar daden steeds moeilijker te rechtvaardigen zijn.

Een andere reden waarom je verdrinkt in deze serie is het uiterst overtuigende acteerwerk. Jenna Coleman en Oliver Jackson-Cohen tonen een chemie die het gebroken huwelijk van Liv en Will volstrekt geloofwaardig portretteert. Het contrast van het pasgetrouwde stel aan het begin en de afstandelijke, geforceerde relatie die de twee later in de serie hebben geeft beide personages een angstaanjagende extra laag.

Dat alle verhaallijnen en personages in zes afleveringen zijn gegoten is een prestatie te noemen. De serie voelt dan ook geen moment gehaast. Er wordt voldoende tijd genomen voor iedere scène, wat zorgt voor een prettige kijkervaring. Het is hopen dat het gebrek aan diepgang in de eerste aflevering kijkers niet afschrikt. Het vervolg van de serie is namelijk zeer de moeite waard.

★★★★☆

Wilderness is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedspannende serie over mysterieuze verdwijning compleet verslavend op Netflix
Series / Nieuws

Bloedspannende serie over mysterieuze verdwijning compleet verslavend op Netflix

De serie 'Liebes Kind' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

De serie Liebes Kind trekt zeer veel kijkers in haar eerste week op Netflix. De miniserie staat tussen de 10 meest bekeken series van het moment.

Liebes Kind is een meeslepende psychologische thriller die draait om de verontrustende zoektocht naar een ontvoerder en het leven van degene die het slachtoffer zijn van deze ontvoerder. Het gaat hier om de ontvoering van Lena, een studente die na een avondje stappen dronken eindigt in de bunker van een psychopaat en 13 jaar lang spoorloos is.

Realiteit?


Liebes Kind doet denken aan ontvoerings- en misbruikzaken die wereldwijd voor ophef hebben gezorgd. Denk aan überengerds als Josef Fritzl, Marc Dutroux en Wolfgang Přiklopil.

Liebes Kind is weliswaar fictie die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Romy Hausmann, maar is helaas ook zeer realistisch en vergelijkbaar met de eerdergenoemde zaken.



Beklemmend


Een zeer spannende en ook wel beklemmende serie dus over iets waarvan niemand hoopt dat het hem of haar ooit overkomt.

Kijk de serie nu hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende en meeslepende dramaserie knalt direct naar nummer 1 positie op Netflix
Series / Nieuws

Indrukwekkende en meeslepende dramaserie knalt direct naar nummer 1 positie op Netflix

Het vijfde seizoen van de serie 'Virgin River' scoort uitstekend op Netflix.

Het vijfde seizoen van Netflix-hit Virgin River is sinds 7 september te streamen. De serie is momenteel de meest bekeken serie op de streamer en heeft dus een zeer succesvolle start gemaakt.

Virgin River is een dramaserie met wat soap-achtige elementen die zich afspeelt in het plaatsje Virgin River.

Boeken


De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Robyn Carr. In het verhaal volgen we het leven van Melinda "Mel" Monroe die een nieuwe start probeert te maken na een moeilijke periode.

Ze vindt een baan als verpleegster in het stadje Virgin River in Noord-Californië en probeert hier rust en genezing te vinden. Eenmaal aangekomen komt ze er echter achter dat het leven in dit kleine stadje toch een stuk uitdagender is dan ze had verwacht.

Plot seizoen 5


In het vijfde seizoen kampt Mel met de nodige complicaties tijdens haar zwangerschap en staat haar huwelijk met Jack voor de deur. Virgin River wordt steeds meer overlopen door toeristen en ook alle problemen die daarbij horen. De toeristen brengen behalve inkomsten ook problemen zoals drugsgebruik naar Virgin River.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe update over de 'Harry Potter'-serie wekt geen vertrouwen bij kijkers
Series / Nieuws

De nieuwe update over de 'Harry Potter'-serie wekt geen vertrouwen bij kijkers

De nieuwe serie blijft de originele Harry Potter-fans keer op keer teleurstellen.

De meningen zijn heel erg verdeeld over de nieuwe Harry Potter-serie. Sommige fans vinden de serie een heel slecht idee, terwijl anderen hopen dat de serie het een en ander recht kan zetten. De nieuwe update wekt echter bij niemand veel vertrouwen op.

De nieuwe Harry Potter-serie is een reboot van het originele verhaal van J.K. Rowling. Niemand zat echt te wachten op een nieuwe verfilming, terwijl de films nog helemaal niet zo oud zijn. Toch komt deze er.

Bezorgde fans


Al vanaf het begin waren fans bezorgd om het bronmateriaal, aangezien veel series de laatste tijd hiervan afwijken. De meeste Potterheads zijn dan ook van mening dat de serie een vreselijk idee is.

Het enige lichtpuntje is misschien dat David Heyman, de producent van alle 8 de Harry Potter-films, de uitvoerend producent is van de serie. Hij gaf onlangs een korte update over de serie waar fans van schrokken.

Nog op het begin


Heyman liet weten dat ze "nog geen schrijver hebben ingehuurd". Dit klinkt redelijk verontrustend, aangezien de serie al aangekondigd was voor de stakingen.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging van de nieuwe serie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is momenteel de meest vermogende 'Game of Thrones'-acteur? Het antwoord zal je compleet verrassen!
Series / Featured

Wie is momenteel de meest vermogende 'Game of Thrones'-acteur? Het antwoord zal je compleet verrassen!

Wie verdiende nu het meeste geld via acteurswerk in 'Game of Thrones'?

Game of Thrones, de epische fantasyserie van HBO, blijft ook vier jaar nadat zij is afgelopen een icoon in de hedendaagse popcultuur. Met de komst van prequel House of the Dragon is de interesse in de door George R. R. Martin gecreëerde wereld nog altijd ongekend hoog.

Terwijl de wereld van Westeros zeer meedogenloos, duister en veelal onrechtvaardig is, hebben de acteurs die deze wereld tot leven brachten, kunnen genieten van roem en ook fortuin dankzij de serie.

Doorbraak


Voor sommigen betekende Game of Thrones hun grote doorbraak, terwijl anderen al bekende acteurs waren voordat de serie startte in 2011. Wie zijn er anno 2023 nu de rijkste sterren uit de serie?

5. Nikolaj Coster-Waldau - $16 miljoen
4. Sean Bean - $20 miljoen
3. Emilia Clarke - $20 miljoen
2. Jason Momoa - $25 miljoen
1. Peter Dinklage - $25 miljoen

De kleinste man heeft tegenwoordig dus het meeste geld!



Hodor


Het is overigens duidelijk dat alle acteurs het nodige hebben verdiend aan de serie, zelfs Kristian Nairn, die Hodor spelde staat voor een slordige $500.000 op de lijst.

Veel van de acteurs op deze lijst hebben hun fortuin niet alleen verdiend met Game of Thrones, maar ook met tal van andere projecten waaraan ze naar aanleiding van het succes van de serie hebben deelgenomen.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Spy Ops'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Spy Ops'

Informatief doch kritiekloos inkijkje in het Amerikaanse en Britse spionagevak.

Regie: Marek Bures | Afleveringen: 8 | Speelduur: 35-51 minuten | Jaar: 2023

In Spy Ops geven oud CIA- en MI6-agenten een kijkje achter de schermen bij verschillende grote spionageoperaties. Interessant dus voor iedereen die geïnteresseerd is in geheime diensten en wat er zoal komt kijken bij hun operaties, al heeft deze documentaire af en toe nogal wel wat weg van een geschiedenisles vanuit een nationalistisch-Amerikaanse invalshoek.

In elke aflevering komt een ander onderwerp aan bod. Van de zoektocht naar Osama Bin Laden tot de Koude Oorlog en van de inval in Panama tot de ontvoering van de paus. Elke aflevering is dan ook als het ware een documentaire op zich. Met acht verschillende afleveringen wordt zo een gedetailleerd beeld geschetst van hoe dit soort operaties werden aangepakt.

De gepensioneerde spionnen die aan het woord komen vertellen in geuren en kleuren over de uitgevoerde operaties. Daarbij worden details genoemd die nog niet eerder naar buiten zijn gebracht, wat deze serie erg interessant maakt voor de liefhebber van het onderwerp. Alles prijsgeven is echter geen optie en het is dan ook duidelijk merkbaar dat de geïnterviewden zo nu en dan niet het achterste van hun tong kunnen laten zien. Voor de afwisseling worden deze interviews afgewisseld met archiefbeelden en nieuwsberichten. Dit maakt de serie visueel wat aantrekkelijker, maar voegt verder weinig toe. Het blijft allemaal vrij droge stof.

De toon is vooral trots en nationalistisch, zoals je van Amerikaanse veteranen kunt verwachten. Ze roemen zichzelf om hun prestaties en vertellen glunderend over hun geslaagde operaties. Zo nu en dan worden hun verhalen behoorlijk opgesmukt met het nodige drama, maar prik je daar doorheen dan is duidelijk dat de gegeven informatie wat oppervlakkig is. Er is weinig diepgang te bekennen en er wordt slechts één kant van het verhaal verteld.

Een kritische kijk op de spionagepraktijken hoef je dan ook niet te verwachten. Puur vanuit Amerikaans standpunt worden deze operaties als ware heldendaden neergezet, terwijl te betwisten valt of al deze ze wel nodig waren en uiteindelijk het gewenste effect hebben gehad. Dit soort kwesties worden door de makers van Spy Ops echter niet aan de kaak gesteld.

Spy Ops is informatief en eenzijdig, maar wel een leuke aanvulling op al beschikbare informatie, zeker wanneer je geïnteresseerd bent in dit soort onderwerpen. Het gebrek aan diepgang is echter een gemiste kans en niet alle onderwerpen lijken thuis te horen in deze serie. Want hoewel de titel anders doet vermoeden heeft lang niet alles direct met spionage te maken. Zo is de ontvoering van de paus een wat vreemde eend in de bijt.

★★★☆☆

Spy Ops is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie was werkelijk dramatisch en staat op slechts 11% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie was werkelijk dramatisch en staat op slechts 11% op Rotten Tomatoes

Marvel Studios kan dingen in goud veranderen, maar de serie Inhumans is daadwerkelijk een rotte tomaat.

Sinds de film X-Men uit 2000 is Marvel niet meer weg te denken uit de filmwereld en al snel verschenen er allerlei tv-series gebaseerd op de personages uit de strips van Marvel Comics.

De slechtste tv-serie van Marvel is overduidelijk het groots geïntroduceerde Inhumans, gebaseerd op de 'Onmensen' van Stan Lee en Jack Kirby. Het is een door de Kree gemuteerd mensenras. In 2017 verscheen de verfilming.

Inhumans


De serie werd groots gelanceerd. De acht afleveringen werden deels in IMAX opgenomen en de eerste aflevering beleefde zijn première op het witte doek. Het was de eerste tv-serie die op die manier van start ging.

Inhumans richt zich vooral op Black Bolt (Anson Mount) en een reeks andere leden van de Inhuman Royal Family. Zo zien we Serinda Swan als Medusa, Ken Leung als Karnak en Isabelle Cornish als Crystal. De bijna 1000 kg wegende hond Lockjaw ontbreekt niet.

Nederlands tintje


De superheldenserie heeft ook een Nederlands tintje. Regisseur Roel Reiné, bekend van titels als Michiel de Ruyter en het recent verschenen De Vuurlinie, stond bij de eerste twee afleveringen achter de camera.



De serie werd uiterst zwak ontvangen. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op slechts 11 procent en de IMDb noteert een 4,9/10 na 28k stemmen. De zwakke ontvangst is vooral teleurstellend aangezien de personages tot de favorieten behoren van Marvel Studios-kopman Kevin Feige.

Toekomst


Na het eerste seizoen werd de serie gecanceld. Het personage Black Bolt keerde als een alternatieve versie van zichzelf terug in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), opnieuw gespeeld door Anson Mount.



Wil je Inhumans toch een kans geven, dan vind je de serie op Disney+. De serie heeft acht afleveringen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ongelofelijk fascinerend detail dat we allemaal gemist hebben in 'Good Omens' season 2
Series / Nieuws

Ongelofelijk fascinerend detail dat we allemaal gemist hebben in 'Good Omens' season 2

Iedere Good Omens-fan moet dit weten: het verhaal achter de verbrande gootsteen uit seizoen 1 (en vooral seizoen 2).

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het creatieve team van Good Omens heeft zich helemaal uitgeleefd voor seizoen 2, maar bijna niemand had oog voor deze goed doordachte details. Wie had namelijk ook kunnen bedenken dat een gootsteen zo belangrijk zou zijn?

We hebben het over een doodnormale gootsteen die alleen fans met grote adelaarsogen konden zien in het eerste seizoen van Good Omens.

Van seizoen 1 naar seizoen 2


Engel Aziraphale genoot in het eerste seizoen oprecht van alle kleine dingen op aarde, waaronder dus deze doodnormale gootsteen. Helaas werd deze aan het eind van seizoen 1, samen met de rest van de boekwinkel, helemaal verbrand.



Het leek er dus even op dat de gootsteen voorgoed verloren zou zijn, maar het creatieve team heeft hun best gedaan om de gootsteen een tweede leven te geven.

Een gedetailleerd bericht


In een post op X vertelde grafisch ontwerper Mickey Ralph over de gootsteen die ze stiekem in de achtergrond van een scène hadden geplaatst.

Bekijk hieronder de post en stream Good Omens op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex Education' shock: Waarom het geen goed idee is dat Otis en Maeve een stel worden
Series / Nieuws

'Sex Education' shock: Waarom het geen goed idee is dat Otis en Maeve een stel worden

Het is tijd om het will-they-won't-they koppel van Sex Education los te laten.

Het was op het begin van Sex Education de grote vraag: wanneer komen Otis en Maeve bij elkaar? Nu, enkele seizoenen later, is het duidelijk dat de twee hun eigen ding moeten gaan doen.

Sex Education vertelt het verhaal van Otis en Maeve die samen een sekstherapiekliniek openen op hun school. De serie was meteen een groot succes door de genuanceerde kijk op tieners op de middelbare school; de serie is het advies van een grote zus die je altijd al had willen hebben.

Heel erg realistisch


In de eerste drie seizoenen probeerden Otis en Maeve telkens bij elkaar te komen, maar de timing was elke keer fout. Fans hoopten heel lang dat de twee een relatie zouden krijgen, maar het laatste seizoen zorgt voor heel veel moeilijkheden.



Bovendien past het helemaal niet bij de serie als Otis en Maeve een ‘lang en gelukkig’ einde krijgen. Sex Education focust namelijk op de complexiteit van relaties in het echte leven en soms werkt een relatie simpelweg niet. De serie gaat hun relatie (waarschijnlijk) dan ook niet forceren.

Een nieuw einde


Het zou veel meer bij de serie passen als Otis en Maeve in seizoen 4 allebei hun eigen weg in het leven vinden en zo langzaam maar zeker uit elkaar groeien.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer en stream vanaf 21 september Sex Education op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantheorie over 'House' zet vraagtekens bij het schokkende einde van de serie
Series / Nieuws

Fantheorie over 'House' zet vraagtekens bij het schokkende einde van de serie

Zette House zijn eigen dood in scène, of stierf hij echt aan het einde van de serie?

De finale van House was al tragisch genoeg: aan het eind van seizoen 8 blijkt dat oncoloog James Wilson kanker heeft en dat de experimentele behandeling niet aanslaat. Deze theorie doet daar echter nog even een schepje bovenop.

In de laatste aflevering bevindt House zich in een moeilijke situatie: hij staat op het punt de gevangenis in te gaan voor een incident in het ziekenhuis en zijn straf zal zwaar zijn, want dit is niet zijn eerste misdaad. En het ergste is dat de straf langer zal zijn dan de tijd die Wilson nog te leven heeft.

Vervalste dood


House kan zijn beste vriend niet alleen aan kanker laten sterven, dus gaat hij op zoek naar een uitweg. Terwijl hij het plan bedenkt, heeft hij ook hallucinaties over Kutner, Amber, Stacy en Cameron.

Uiteindelijk bedenkt House de oplossing, en geheel in stijl vervalst hij zijn dood. De politie ontdekt de verkoolde overblijfselen van een man met documenten op naam van Gregory House. Eerder had House tandheelkundige gegevens vervalst die deskundigen gebruikten om de dokter dood te verklaren.

Wel echt dood?


Collega's zijn geschokt. Iedereen die dichtbij House staat komt naar de begrafenis, inclusief Wilson. Maar wanneer Wilson een bericht van House ontvangt, realiseert hij zich dat Gregory nog leeft en dat alles wat hij deed in het belang van hun vriendschap en voor Wilson zelf was.



Dit einde, waarbij House getransformeerd leek tot Sherlock Holmes, voelde voor veel fans echter geforceerd en vreemd. De populairste fantheorie over de finale van House is dat Gregory echt omkwam bij een brand, en dat de ontmoeting met Wilson niets meer was dan een hallucinatie voor zijn dood.

Uitmuntende arts


Veel kijkers vinden deze verklaring het meest logisch. Gezien de weg die House is ingeslagen en de ontberingen en beproevingen die hij heeft doorstaan, is zijn dood een krachtig en passend einde voor het leven van een uitmuntende arts.



Bekijk House op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Young Sheldon' plottwist werd eigenlijk al verklapt in seizoen 1
Series / Nieuws

Deze 'Young Sheldon' plottwist werd eigenlijk al verklapt in seizoen 1

Er werd al veel eerder gehint naar het grote geheim van Connie.

Als we aan het gokhuis van Meemaw in Young Sheldon denken, associëren we deze verhaallijn met seizoen 5 en 6. Maar het blijkt nu dat het nieuws over Connies duistere zaken in seizoen 1 al werd geïntroduceerd.

De grootste onthulling in de finale van Young Sheldon was het bestaan van het gokhuis van Connie. Ze werd nadat de orkaan de stad trof gedwongen om hierover te vertellen. Eerder zagen we in seizoen 5 al dat Connie de plek opende en dat Georgie er zelfs bij betrokken raakte.

Hints


Maar blijkbaar werd er al veel eerder gehint naar de geheime zaak van Connie. In aflevering 5 van seizoen 1 begon Sheldon Georges football team op statistieken gebaseerde tips te geven over hoe ze strategisch wedstrijden konden winnen. En Connie wilde toen ook zijn hulp bij het uitzoeken op welk team ze moest wedden.

De aflevering introduceerde op subtiele wijze een personage dat er verdacht veel uitzag als een woekeraar. Het bleek dat hij Connie volgde om haar te vragen zijn geld terug te geven. En hoewel het verhaal niet veel dieper ging dan dat, benadrukte het wel dat Connie geen onbekende is in de gokwereld.

Levens gered


Dus toen ze er in seizoen 5 achter kwam dat Medfords plaatselijke illegale gokhol ging sluiten, kreeg ze eindelijk de kans om wat geld te verdienen met haar levenslange gewoonte. En dit bleek een goede keuze, want uiteindelijk heeft haar illegale bedrijf (op een vreemde manier) veel levens gered na de orkaan.



Kijk Young Sheldon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het nieuwe 'John Wick: The Continental'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het nieuwe 'John Wick: The Continental'

Naast de bekende hits zie je deze week op Prime Video een spannende nieuwe serie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Continental: From the World of John Wick (seizoen 1)



Verschijnt op: Vrijdag 22 september
Genre: Actie / Misdaad / Thriller
Kijk op: Prime Video

Synopsis: The Continental onthult de gewelddadige oorsprong van het iconische hotel voor huurmoordenaars in de wereld van John Wick. De serie speelt zich af in de jaren 70 in New York en volgt Winston Scott, die een team rekruteert om te vechten tegen een enorm complot dat is ontketend toen zijn broer het Continental aanviel. Een heftig actiedrama over de botsing tussen familieliefde, het lot en wraak.





Harlan Coben's Shelter (seizoen 1 - aflevering 8)



Verschijnt op: Vrijdag 22 september
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Deze serie is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.





The Wheel of Time (seizoen 2 - aflevering 6)



Verschijnt op: Vrijdag 22 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: De levens van vijf jonge dorpelingen veranderen voor altijd als er een vreemde, machtige vrouw arriveert die beweert dat één van hen het kind is van een oude profetie met de macht om de balans tussen Licht en Duister te verstoren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder spraakmakende 'Winning Time'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder spraakmakende 'Winning Time'

Deze week wissel je op HBO Max animatie af met sport en leuke avonturen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (seizoen 2 - aflevering 7)



Verschijnt op: Dinsdag 19 september
Genre: Biografie / Drama / Sport
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Deze serie beschrijft de professionele en persoonlijke levens van de Los Angeles Lakers uit de jaren 80, een van de meest gerespecteerde en dominante dynastieën in de sportwereld, een team dat een nieuw tijdperk inluidde, zowel op als buiten het veld.





Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 7)



Verschijnt op: Woensdag 20 september
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.





Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 9)



Verschijnt op: Vrijdag 22 september
Genre: Animatie / Komedie / Fantasie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De misdaad stopt niet: tweede seizoen van Netflix’s spannende True Crime-serie bevestigd
Series / Nieuws

De misdaad stopt niet: tweede seizoen van Netflix’s spannende True Crime-serie bevestigd

Kijkers krijgen blijkbaar niet genoeg van True Crime, dus zat er voor Netflix maar één ding op.

Goed nieuws voor fans van Missing: Dead or Alive?: Netflix kondigt officieel aan dat er een tweede seizoen van de spannende misdaadserie komt. De True Crime-serie krijgt weer een heleboel nieuwe zaken.

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat producenten met meer True Crime-titels komen. Toen Missing: Dead or Alive? eerder dit jaar uitkwam belandde het gelijk in de top 10 van meest bekeken series op Netflix.

Mysterieuze zaken in South Carolina


De spannende miniserie Missing: Dead or Alive? volgt agenten van een lokaal politiebureau als ze dringend op zoek zijn naar personen die onder problematische en mysterieuze omstandigheden verdwijnen.

De afleveringen hebben uiteenlopende zaken. Zo werd bijvoorbeeld in de eerste aflevering een veteraan uit de Irakoorlog ondervraagd nadat er verdachte details over hem werden gevonden in zijn moeders huis, die kort daarvoor verdween.

Handig omzeilen van stakingen


In het tweede seizoen zullen er weer vier afleveringen volgen die later dit jaar in South Carolina opgenomen worden. Het Britse productiehuis Blast! Films neemt de productie op zich, zo ondervindt Netflix geen last van de stakingen in Hollywood.



Kijk alle afleveringen van Missing: Dead or Alive? op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek nu deze twee HBO-series op Netflix: indrukwekkend en fascinerend
Series / Nieuws

Ontdek nu deze twee HBO-series op Netflix: indrukwekkend en fascinerend

Het is niet de eerste keer dat Netflix titels van tv-reus HBO overneemt.

Streamingdienst Netflix heeft na een aantal jaren de streamingmarkt te domineren een aardige catalogus aan Originals uitgebracht. Maar dat blijkt niet genoeg, nu Band of Brothers en The Pacific ook te kijken zijn.

De twee series zijn natuurlijk twee enorm grote titels van televisienetwerk HBO. Zij staan al jaren bekend om het produceren van grote kwaliteitsseries als The Sopranos, The Wire en Game of Thrones.

Horror en heldendaden


Beide series verkennen de verschrikkelijke gebeurtenissen en heldendaden van Amerikaanse soldaten die actief waren in de Tweede Wereldoorlog. The Pacific volgde een divisie van de Amerikaanse marine die streden in de regio van de stille oceaan.

Band of Brothers volgt de eenheid 'Easy Company' gedurende verschillende momenten in de oorlog, van het oefenen in de parachutisten-bootcamp, tot de verschrikkelijke ontdekking van een concentratiekamp.

Lijnen vervagen


Het is overigens niet de eerste keer dat Netflix met een HBO-titel verschijnt. Een aantal maanden geleden was de serie Ballers, met Dwayne 'The Rock' Johnson in de hoofdrol, al te kijken op de streamingdienst.



Wellicht zullen er in de toekomst nog meer HBO-titels op Netflix verschijnen. Kijk nu Band of Brothers en The Pacific op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Nieuw seizoen 'What If...?' zal een "verloren" Gamora aflevering bevatten
Series / Nieuws

Gerucht: Nieuw seizoen 'What If...?' zal een "verloren" Gamora aflevering bevatten

Een lijst met vermeende afleveringstitels verraadt nog veel meer interessante details

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een tweede seizoen van de Marvel animatieserie What If...? zal naar verluid een "verloren" aflevering rondom Gamora bevatten.

Een belofte vervuld


Dit gerucht komt van The Nerd Rage Podcast, die onlangs een lijst met vermeende afleveringstitels voor What If...? Seizoen 2 heeft gedeeld.

Op die lijst stond een aflevering met de titel What If...? Gamora Killed Thanos, wat lijkt te passen bij het verhaal dat eerder was bedacht maar uiteindelijk niet werd gebruikt in Seizoen 1.

Schrijver A.C. Bradley had de fans al in oktober 2021 beloofd dat dit verhaal in het tweede seizoen zou worden verteld, en deze lijst lijkt dat te bevestigen.

Maar zowel Marvel Studios als Disney+ hebben de lijst nog niet bevestigd, dus kunnen we nog niks met zekerheid stellen.



Held op kerstsokken


Niet alleen de verloren Gamora-aflevering zorgde voor opwinding onder de fans van de Marvel Cinematic Universe.

Er stonden ook andere interessante afleveringstitels op de lijst van The Nerd Rage Podcast.

Eén daarvan is een kerstaflevering met Happy Hogan, getiteld What If...? Happy Hogan Saved Christmas. In deze aflevering zal Tony Starks bodyguard-vriend waarschijnlijk de dag redden op 25 december (als deze aflevering inderdaad wordt gemaakt).

Acteur Jon Favreau, die Happy Hogan in het MCU speelde, deed dit ook in What If...? Seizoen 1, maar of hij ook in het tweede seizoen te horen zal zijn is nog niet zeker.



Musicalaflevering?


De lijst van The Nerd Rage Podcast suggereert ook dat What If...? Seizoen 2 een muzikale aflevering kan bevatten.

Dit wordt gesuggereerd door de titel What If...? Wanda Grew Up With Watching Musicals Instead of Sitcoms?.

Het lijkt logisch dat als Wanda Maximoff als kind van musicals had gehouden in plaats van sitcoms, er een aflevering zou zijn met veel zang en dans.

Welke geruchten uiteindelijk waar zijn zullen we hopelijk in het najaar kunnen zien.



Alle acht afleveringen van What If...? Seizoen 1 zijn nu te bekijken op Disney+. Seizoen 2 heeft nog geen officiële releasedatum, maar wordt verwacht in december 2023.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kelsey Grammer is terug in de hilarische eerste officiële trailer voor 'Frasier'
Series / Nieuws

Kelsey Grammer is terug in de hilarische eerste officiële trailer voor 'Frasier'

Frasier Crane keert terug naar Boston voor nieuwe uitdagingen en relaties in de langverwachte revival-serie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op donderdag heeft Paramount+ de eerste officiële trailer uitgebracht voor de nieuwe Frasier-serie.

Frasier Crane


Kelsey Grammer is terug als Frasier Crane. Dit zou eveneens de derde tv-serie worden waarin het iconische personage centraal staat.

Er zijn echter aanzienlijke verschillen in de ondersteunende cast, aangezien Frasier zijn leven in Seattle achter zich heeft gelaten en nu weer in Boston is gevestigd.

Nieuw hoofdstuk


Volgens Paramount+ opent Frasier Crane in de revival het volgende hoofdstuk van zijn leven terwijl hij "terugkeert naar Boston om nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe relaties te smeden en oude dromen eindelijk te vervullen."

Nieuwe castleden zijn onder andere Jack Cutmore-Scott als Frasiers zoon, Freddy; Nicholas Lyndhurst als Frasiers oude studievriend Alan, die nu professor is; Toks Olagundoye als Olivia, collega van Alan en nieuwe vriend van Frasier; Anders Keith als David, Frasiers neef; en Jess Salguiero als Eve, de kamergenoot van Freddy.



Oude bekenden


Hoewel David Hyde Pierce niet verwacht wordt terug te keren als Niles Crane, zal het personage waarschijnlijk vaak ter sprake komen. De reboot kent dan ook veel verwijzingen naar de originele serie.

Zo is er bijvoorbeeld de naam van Frasiers nieuwe hangplek, een bar genaamd Mahoney's, als eerbetoon aan de inmiddels overleden John Mahoney, die de rol van Martin Crane vertolkte.

Ook zullen er enkele terugkerende sterren zijn voor gastoptredens, waaronder Bebe Neuwirth en Peri Gilpin als respectievelijk Dr. Lilith Sternin en Roz.

Recordhouder


Ondanks het succes van de show in het verleden heeft de Frasier-reboot jarenlang in de kast gelegen.

Frasier is recordhouder voor de meeste Emmy-winsten voor een komedieserie. Toch heeft het lang geduurd voordat de revival serieus vorm begon te krijgen bij Paramount+.

Langverwachte terugkeer


Frasier zal op donderdag 12 oktober met twee afleveringen van start gaan op Paramount+. In Nederland zullen de afleveringen te zien zijn op SkyShowTime.



Nieuwe afleveringen worden elke donderdag uitgebracht.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 5 'Fargo': nieuwe foto's van Jon Hamm als onbetrouwbare sheriff
Series / Foto's

Seizoen 5 'Fargo': nieuwe foto's van Jon Hamm als onbetrouwbare sheriff

Ook dit seizoen ziet een sterrencast voor verdere belevenissen in het Amerikaanse Midwesten.

Eerder maakte de Amerikaanse zender FX bekend wanneer Fargo weer te zien is. Dit zal vanaf 21 november aanstaande zijn, Entertainment Weekly laat nieuwe foto's zien.

De foto's kun je hier hier bekijken. Twee hoofdpersonen zijn te zien, namelijk Dorothy "Dot" Lyon (Juno Temple) en haar aartsvijand Roy Tillman (Jon Hamm).

Mysterieus verleden


Dot is een huisvrouw met een mysterieus verleden, en op de foto is te zien dat ze in de gevangenis is beland. Haar moeder is de biljonair Lorraine Lyon (Jennifer Jason Leigh), terwijl de plaatselijke sheriff Roy het duidelijk niet zo op heeft met Dot. Naast sheriff is Roy ook de pastoor in de plaatselijke kerk.

Joe Keery (Stranger Things) speelt Roys zoon Gator Tillman, David Rysdahl (Oppenheimer) speelt Dots sullige echtgenoot en Lorraine's adviseur Danish Graves wordt gespeeld door Dave Foley.

Seizoen 5 is vanaf 21 november in de VS te zien. De verwachting is dat dit seizoen in Nederland te zijner tijd op Prime Video te zien zal zijn. Kijk Fargo op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

Bekijk alle artikelen