Disney+ trekt stekker uit veelbelovende serie: na twee seizoenen is het over en uit voor 'The Wonder Years'

Gezien de kijkcijfers en ontvangst was de beslissing niet heel verrassend.

Glenn Walsh, 17-09-2023 11:08

Waarschijnlijk zullen veel millennials en generaties daarboven zich nog wel de serie The Wonder Years herinneren. In 2021 volgde er een reboot maar in tegenstelling tot het origineel was deze geen lang leven beschoren.
De reboot kwam er om het verhaal over een opgroeiende jongen nieuw leven in te blazen en het meer in de geest van tegenwoordig te plaatsen. Het bleek voor televisienetwerk ABC de laagst gewaardeerde en minst bekeken serie afgelopen zomer.

Klassieke 'coming-of-age'

Geïnspireerd op het gelijknamige origineel uit 1988 vertelde The Wonder Years het verhaal van de familie Williams in de jaren 60. Het werd verteld vanuit het perspectief van de 12-jarige Dean, die opgroeit in een zwarte familie in Alabama.

Acteur Don Cheadle vertelde het verhaal als de volwassen Dean, net zoals acteur Daniel Stern dat deed in de originele versie voor de jonge Kevin Arnold, gespeeld door Fred Savage. Die serie heeft alleen iets langer gelopen.

Oorspronkelijke ster ontslagen

In de serie waren er verder rollen voor Elisha Williams, Dulé Hill en Julian Lerner. Ster uit het origineel, Savage, was betrokken als uitvoerend producent en regisseur in het eerste seizoen, voordat hij ontslagen werd na onderzoek over grensoverschrijdend gedrag.


Had het nog een seizoen verdiend? Kijk alle afleveringen van de reboot The Wonder Years op Disney+.

Lees meer over: The Wonder Years, Don Cheadle, Daniel Stern, Fred Savage, Elisha Williams, Dule Hill, Julian Lerner, ABC, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in