Wordt het Jodie Whittaker-tijdperk van 'Doctor Who' gewist?

Het uitwissen van het erfgoed van de eerste vrouwelijke Doctor zou een bedenkelijke beslissing zijn

Daan Kusen, 17-09-2023 10:28

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De voortdurende beweringen dat de nieuwe afleveringen van Doctor Who het tijdperk van de Dertiende Doctor zouden wissen, worden aangepakt door de terugkerende showrunner Russell T Davies.

Dertien


Jodie Whittaker sierde het scherm als de Dertiende Doctor van 2018 tot 2022.

Na afloop van haar laatste seizoen regenereerde Whittaker's Dertiende Doctor ogenschijnlijk in de Veertiende Doctor, vertolkt door de terugkerende David Tennant.

Whittaker's seizoenen zorgde voor controverse vanwege het Timeless Child-verhaal, dat de oorsprong van de Doctor fundamenteel veranderde.

Als gevolg daarvan gaan er geruchten dat Davies mogelijk het hele tijdperk van Whittaker zal wissen.Russell T. Davies Reageert

In tegenstelling tot deze speculaties heeft Davies geen intentie om het erfgoed van Whittaker te verwerpen.

In een brief in Doctor Who Magazine behandelde hij de geruchten op een luchtige manier en reageerde wat lacherig over de fan cultuur.

Terwijl hij deed alsof hij een fan was die naar de eerste van de drie Doctor Who specials keek, verweefde Davies zelfs verwijzingen naar de Snyder-cut van Justice League en de beruchte "covfefe"-tweet van Donald Trump in zijn opmerkingen.

Zijn speelse citaat, via RadioTimes.com, benadrukt de voortzetting van het tijdperk van Jodie Whittaker en stelt:

"Oh my God, de TARDIS, de buitenkant van Jodie, ze is NIET gewist (en toch, door haar niet te wissen, wissen we dan het argument dat ze is gewist en is dit daarom een daad van uitwissing, IS HET?)... Release the Snyder Cut..."

Het Whittaker-tijdperk omarmd

Hoewel Davies' boodschap bedoeld was om te amuseren, is deze van belangrijke betekenis voor de toekomst van de show.

Aangezien hij zowel de 60e verjaardagsspecials als Doctor Who Seizoen 14 overziet, zullen zijn beslissingen rechtstreeks invloed hebben op de komende seizoenen.

Ondanks de controverses rond het tijdperk van Whittaker blijft het een integraal onderdeel van de continuïteit van de show en verdient het erkenning.Continuïteit staat centraal

Continuïteit heeft altijd een cruciale rol gespeeld in Doctor Who.

Ondanks de tegenstand tegen The Timeless Child bouwde het voort op het verhaal van de Zevende Doctor.

Sylvester McCoy's vertolking herintroduceerde het mysterieuze karakter van de Doctor en hintte naar een mysterieus verleden dat verbonden was met de oorsprong van de Time Lords.

Het tijdperk van Whittaker ging door met het uitbreiden van dit vastgestelde concept.

De toewijding van Davies tot het eren van de geschiedenis van de show, samen met zijn waardering voor de klassieke jaren, benadrukt het belang van het behouden van het tijdperk van Jodie Whittaker.

Het uitwissen van het erfgoed van de eerste vrouwelijke Doctor zou een bedenkelijke beslissing zijn.

Davies' toewijding om de bijdragen van voorgaande en toekomstige showrunners en acteurs te erkennen, voorspelt veel goeds voor de toekomst van Doctor Who.


Doctor Who is eind november weer te zien op BBC iPlayer en Disney+ met drie specials rond de zestigste verjaardag van de serie.Lees meer over: doctor who, russell t davies, jodie whittaker, bbc

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in