Walter, Jesse of Saul: Wie kreeg het beste einde in het 'Breaking Bad'-universum?

Wie kreeg het beste einde in 'Breaking Bad'?

Alle hoofdpersonages in 'Breaking Bad' kregen precies wat zij verdienden, maar welk einde was het beste?

Nina Beerendonk, 17-09-2023 15:33

Het Breaking Bad-universum heeft drie hoofdpersonen: Walter White, Jesse Pinkman en Saul Goodman. Alle drie hadden compleet andere eindes, maar welke van deze was het beste?
Ten eerste is het belangrijk om de verschillen tussen de eindes van de verhalen van Saul, Walter en Jesse te onderzoeken. Walter keert terug naar Albuqeurque om te proberen zijn fouten recht te zetten. Nadat hij dat heeft gedaan, wordt hij door een verdwaalde kogel geraakt en stort hij neer op de vloer van een meth-laboratorium waar hij tevreden sterft.

Verdiend

Jesse's einde wordt onderzocht in de Netflix-film El Camino, die zich afspeelt nadat Walt hem heeft bevrijd. Aan het einde van de film lukt het Jesse om zijn leven opnieuw te beginnen in Alaska, wat ongetwijfeld het meest positieve einde is. In Better Call Saul wordt Saul gearresteerd en geeft hij zijn misdaden toe, waardoor hij naar de gevangenis gaat.

Hoewel de drie eindes erg verschillend zijn, geven ze de personages toch precies wat zij verdienen. Walter zijn morele kompas was tegen het einde van de serie compleet vernietigd, waardoor zijn dood aantoonbaar verdiend en bevredigend was. Hoewel Jesse ook vreselijke dingen had gedaan, was dit vaak onder invloed van Walter. Hij bleef wel een sympathiek personage in de serie, dus verdiende hij een goed einde.

Saul

Het personage van Saul/Jimmy zat hier een beetje tussenin. Hij had net als Jesse blijk gegeven van goedheid, maar had ook deelgenomen aan Walts criminele imperium. Hierdoor weerspiegelde het einde van Saul zowel zijn donkere als lichtere kanten. Hij sloot vrede met de dood van zijn broer en het leven met Kim, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid op zich nam voor zijn criminele daden.


Met al deze elementen in gedachten, kun je makkelijk stellen dat Saul Goodman/Jimmy McGill het beste einde had in het Breaking Bad-universum. Het einde van Walt was bevredigend, maar miste emotie. En het einde van Jesse was het meest hartverwarmend, maar niet zo spectaculair als het einde van Saul.

Moreel grijs

Saul was een moreel grijzer personage, waardoor zijn einde het meest interessant is om over na te denken: verdiende hij dit nou wel of niet? Ook benadrukt zijn einde dat Better Call Saul een enorm goed idee was voor een prequel.


Bekijk Breaking Bad, Better Call Saul en El Camino op Netflix.
Lees meer over: Breaking Bad, Better Call Saul, Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks, Netflix

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam