Deze parallel in 'The Mandalorian' was kijkers eerder nog niet opgevallen

Nieuwe parallel in 'The Mandalorian'

Seizoen 3 van 'The Mandalorian' kreeg veel kritiek, maar was dat eigenlijk wel terecht?

Nina Beerendonk, 17-09-2023 16:10

Seizoen 3 van The Mandalorian is ongetwijfeld het meest bekritiseerde seizoen van de serie tot nu toe. Van de officiële kijkcijfers tot de ontvangst sociale media: de geliefde Star Wars-serie werd sterk in twijfel getrokken vanwege de richting die het verhaal inging. Toch is er een interessant detail dat de meeste kijkers gemist hebben.
Een van de meest bekritiseerde aspecten van seizoen 3 van The Mandalorian is de algehele structuur. Veel kijkers hadden het gevoel dat het verhaal een verkeerde koers nam, door de sprong van Din Djarins afschaffing van de helmregel op Mandalore naar een droid probleem op de Outer Rim-planeet Plazir-15.

Structuur

Degenen die een lineair verhaal zoals in seizoen 2 verwachtten, bleven zich afvragen waar het seizoen precies naartoe zou gaan en hoe alles in de finale van het verhaal zou passen. Er is echter een geniale Star Wars-parallel die veel kijkers niet hebben opgemerkt, die rechtstreeks te maken heeft met de structuur van het verhaal.

Critici keken naar het verkeerde seizoen van The Mandalorian, toen ze probeerden de structuur van seizoen 3 te begrijpen. Terwijl seizoen 2 lineair is, heeft seizoen 1 twee onderscheidende verhaallijnen en een paar op zichzelf staande verhalen – precies zoals seizoen 3.

Parallel met seizoen 1

Beide seizoenen beginnen met een verhaallijn van drie afleveringen. In seizoen 1 was dit Mando's ingewikkelde bounty-hunting en in seizoen 3 Dins verlossing op Mandalore. Na de derde aflevering begint een serie van drie op zichzelf staande verhalen, waarbij elke aflevering zijn eigen avontuur beschrijft dat maar een beetje verband houdt met het algemene plot.


De laatste twee afleveringen van seizoen 1 en 3 fungeren beide als tweedelige finales. Elke voorlaatste aflevering eindigt in een verwoestende cliffhanger waarin een geliefd personage een tragisch lot ondergaat. Je kunt dus niet zeggen dat er niet is nagedacht over de structuur van The Mandalorian seizoen 3.

Western

De serie besloot terug te grijpen naar de originele western invloeden die kijkers in seizoen 1 zo geweldig vonden. Het lijkt er dus vooral op dat het seizoen simpelweg niet was wat kijkers hadden verwacht na seizoen 2. Bekijk The Mandalorian op Disney Plus.
Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Pedro Pascal, Chris Bartlett, Katee Sackhoff, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam