Deze blunder in 'Game of Thrones' had makkelijk voorkomen kunnen worden

Deze 'Game of Thrones'-blunder is ontzettend suf

De koffiebeker in Game of Thrones was een flinke blunder, maar deze met Jaime behoort tot dezelfde categorie.

Bram de Groot, 17-09-2023 14:54

In 2019 verscheen het laatste seizoen van Game of Thrones en los van de nodige kritiek op het verhaal waren er ook enkele blunders. Zo verscheen er een koffiebeker in beeld, maar er waren zeker meer flaters. Onder meer met het personage Jaime Lannister.
In de serie zien we al in seizoen drie dat het personage van acteur Nikolaj Coster-Waldau zijn rechterhand verliest in een gruwelijke scène. In de aflevering Walk of Punishment wordt zijn "zwaardhand" namelijk afgehakt door Locke, een man in dienst van Roose Bolton.

Hand terug

Na jaren zonder rechterhand te hebben geleefd, zien we in de vijfde aflevering van het achtste seizoen zijn rechterhand weer terug. Het was een enorme blunder natuurlijk. We zien zijn gewone hand in beeld als hij zijn zus Cersei een knuffel geeft vlak voordat ze sterven.

Onderstaande foto laat duidelijk zien dat het niet de gouden nephand is die Jaime vaker in de aflevering draagt. Een behoorlijke blunder die uiteraard is rechtgezet op HBO Max.

Waarom zijn hand?

De hand van Jaime wordt grotendeels afgehakt om hem te vernederen. Jaime staat namelijk bekend als een van de beste zwaardvechters van Westeros. Door zijn hand af te hakken ontneemt Locke Jaime niet alleen zijn grootste talent, maar ook een groot deel van zijn identiteit en trots.


Het afhakken van de hand is een cruciaal moment in de ontwikkeling van Jaime in de serie, omdat het hem dwingt zichzelf opnieuw te evalueren en te groeien buiten zijn vroegere identiteit als een gerenommeerde zwaardvechter.

HBO Max

Alle seizoenen van Game of Thrones staan nog altijd op de streamingdienst HBO Max. Hieronder nogmaals het shot met de menselijke rechterhand van Jaime.

Lees meer over: Game of Thrones, HBO Max, Jaime Lannister, Nikolaj Coster Waldau

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam