search
Nieuwe 'The Walking Dead'-serie: "Doet denken aan The Last of Us"
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Walking Dead'-serie: "Doet denken aan The Last of Us"

Heeft The Walking Dead: Daryl Dixon iets te veel naar The Last of Us gekeken of zijn de gelijkenissen puur toeval?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

[b]In de nieuwe The Walking Dead-spinoff TWD: Daryl Dixon krijgt Daryl (Norman Reedus) de taak om 12-jarige Laurent (Louis Puech Scigliuzzi) door het post-apocalyptische Frankrijk te leiden om de mensheid te redden. Klinkt bekend? Dat komt doordat dit zowat letterlijk het plot is van The Last of Us.


In beide series zijn Laurent en Ellie (Bella Ramsey) speciaal. Laurent is namelijk "voorbestemd om de nieuwe messias te zijn die de heropleving van de mensheid zal leiden", terwijl Ellie immuun is tegen het virus.Andere parallellen


In de aflevering 'Alouette' van Daryl Dixon en 'Look for the Light' van The Last of Us hebben opvallend genoeg hetzelfde thema. Namelijk de 'wonder'-geboortes van de jonge kinderen.

De moeder van Laurent werd gebeten door zombies en gereanimeerd tijdens de bevalling. In The Last of Us werd onthuld dat de moeder van Ellie tijdens de bevalling gebeten en geïnfecteerd werd, wat Ellie's immuniteit verklaart.Vergelijkbare series


Greg Nicotero, de uitvoerend producent van Daryl Dixon erkende de vergelijkbare concepten. Hij zei dat de gelijkenissen echter alleen te maken hebben met een trope die in veel films, series en videogames gebruikt wordt. Namelijk het eenzame buitenbeentje en de jongere metgezel.

Bekijk hieronder tweets over de gelijkenissen en stream The Last of Us op HBO Max en The Walking Dead: Daryl Dixon op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen