George R.R. Martin geeft zijn eerlijke mening over 'House of the Dragon'

De schrijver van de boekenreeks heeft zich uitgelaten over de serie 'House of the Dragon'.

Bas de Kramer, 21-09-2023 21:53

George R.R. Martin's is de schrijver van de boeken waar Game of Thrones en House of the Dragon op zijn gebaseerd. Iedereen is dan ook altijd zeer geïnteresseerd in zijn mening over de series.
Game of Thrones verdeelde de fans eerder in twee kampen. Sommigen waren meer dan tevreden met de serie, terwijl anderen, die zich meer verdiept hadden in Martins oorspronkelijke boeken kritiek hadden op de aanpassingen en vereenvoudigingen in de serie.

Ontrouw aan het boek?

Nu herhaalt de geschiedenis zich met House of the Dragon, gebaseerd op Martins Fire & Blood. Veel fervente boekenliefhebbers vinden de serie ontrouw aan het bronmateriaal.

Martin zelf heeft echter een tegenovergestelde mening. Hij uit zijn tevredenheid over het script en de algehele bewerking van House of the Dragon:"Ik vond het een zeer sterk eerste seizoen. Ik was zeer bemoedigd. Het was zeer herkenbaar", aldus Martin.

Showrunner

De showrunner, Ryan Condal, heeft aangegeven Martins inzichten en samenwerking in de beginfase van de serie zeer te waarderen. Martin bleef daarna alleen betrokken bij cruciale momenten en liet de rest aan Condal over.


De serie heeft dus de zegen van koning George Martin himself. Wij kunnen niet wachten op het tweede seizoen!

Kijk House of the Dragon op HBO Max.
Lees meer over: house of the dragon, hbo max, paddy considine, koning viserys, alicent hightower, matt smith, emma d arcy

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in