De beste oorlogsserie van 2023 vind je nu op Disney+

De Nederlandse serie 'A Small Light' op Disney+ is een sterke miniserie over het leven van Miep Gies tijdens de Tweede Wereldoorlog, en wordt zeer goed ontvangen.

Bram de Groot, 21-09-2023 13:13

Ieder jaar verschijnen er vele honderden televisieseries met een eerste of een volgend seizoen. Daarnaast zijn er ook nog tal van miniseries en op Disney+ staat sinds dit jaar misschien wel de beste miniserie van het jaar.
De kans is groot dat je de serie A Small Light nog niet hebt gezien, aangezien de serie duidelijk minder aandacht kreeg dan bijvoorbeeld grote series als The Last of Us, Ginny and Georgia en The Night Agent.

A Small Light

De serie A Small Light komt van Tony Phelan en Joan Rater en er zijn acht afleveringen. De serie debuteerde op 1 mei dit jaar op National Geographic Channel en in Nederland verscheen de serie op Disney+.

A Small Light vertelt het verhaal van de Nederlandse verzetsstrijdster Miep Gies (Bel Powley), die door haar werkgever Otto Frank (Liev Schreiber) wordt gevraagd om tijdens de Tweede Wereldoorlog voor zijn gezin te zorgen.

Sterk ontvangen

Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op de volledige 100 procent na 34 recensies. De IMDb noteert eveneens een goede score met een 8,4/10 na bijna 10k stemmen.


SerieTotaal-recensent Dieuwertje Deutekom gaf A Small Light de volle mep en concludeerde: "De serie is vanaf de eerste scene adembenemend spannend en die spanning groeit met elke aflevering. De opbouw naar de laatste afleveringen is ijzersterk. En ja, de afloop is bekend, en toch houden we de adem in bij elke nieuwe ontwikkeling."

Op Disney+

Andere rollen komen van Joe Cole (Jan Gies), Billie Boulet (Anne Frank) en Amira Casar (Edith Frank). Je vindt A Small Light gewoon nog hier op Disney+.

Lees meer over: A Small Light, Disney, Anne Frank, Miep Gies, Liev Schreiber, Bel Powley

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Hoe is het met 'Brienne of Tarth' uit 'GoT'?

Hoe is het met 'Brienne of Tarth' uit 'GoT'?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader