search
Disney+-serie 'A Small Light' over Anne Frank scoort waanzinnig op Rotten Tomatoes

Disney+-serie 'A Small Light' over Anne Frank scoort waanzinnig op Rotten Tomatoes

Deze miniserie vertelt het verhaal over het Achterhuis vanuit het gezichtspunt van Miep Gies.

Valeria Milić
Anne Frank's dagboek is wereldberoemd en het verhaal over haar en haar familie is al meerdere malen verfilmd. Het echtpaar dat de Franks verborgen hield is minder bekend.

Miep Gies was de secretaresse van Anne's vader Otto. De miniserie over Miep en Jan scoort maar liefst 100% op Rotten Tomatoes, en de publieksscore is 89%, ijzersterk dus.

Gewoon iemand


In de periode 1942-1944 zorgden Miep en Jan voor acht onderduikers. Dit waren Otto en Edith en hun dochters Anne en Margot. Het gezin van Pels bestond uit vader Herman, moeder Auguste en zoon Peter. Tot slot was daar ook Fritz Pfeffer, een kennis van de familie Frank. Daarnaast hielden ze het bedrijf Opekta draaiende. De onderduikers werden uiteindelijk verraden en in 1944 was daar de razzia waarbij ze werden getransporteerd naar verschillende concentratiekampen. Otto Frank was de enige die de kampen heeft overleefd. Hij overleed in 1980 in Zwitserland op de leeftijd van 91 jaar.

Hoewel Miep na de oorlog de nodige onderscheidingen kreeg, waaronder die van Ridder in de Orde van Oranje Nassau, vond ze zichzelf een gewoon persoon. Miep overleed in 2010 in Hoorn op de leeftijd van 100 jaar. Haar echtgenoot Jan was in 1993 in Amsterdam overleden op de leeftijd van 87 jaar.

Je kunt A Small Light streamen op Disney+.
Aanbevolen artikelen