Einde aan langdurige Hollywoodstakingen lijkt nabij: studiobazen en vakbondsleiders vinden elkaar

Advocaten, studiobazen en boze vakbondsleiders beginnen eindelijk een beetje op te schieten.

Glenn Walsh, 24-09-2023 12:27

Het duurt inmiddels al maanden: schrijvers en acteurs hebben het werk neergelegd om betere voorwaarden af te dwingen. Het blijkt nu dat de WGA eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel kan zien.
De Writers Guild of America (WGA) en de belangrijkste filmstudio's van Hollywood bevinden zich momenteel in de laatste fase van onderhandelingen over een driejarig contract, dat een einde zal maken aan een van de langste stakingen in de geschiedenis van Hollywood.

Het gaat om de kleine lettertjes

Juridische vertegenwoordigers van de arbeiders en het management zouden bezig zijn met de fijne details van contracten, zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en baanbrekende elementen voor minimumlonen.

De onderhandelingen werden deze week nieuw leven ingeblazen door de aanwezigheid van vier grote studiobazen: Bob Iger van Disney, David Zaslav van Warner Bros. Discovery, Ted Sarandos van Netflix en Donna Langley van NBCUniversal.

CEO's doen ook eens moeite

De grote bazen namen deel aan drie dagen durende marathononderhandelingen die de maandenlange impasse tussen de WGA en de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) doorbraken.Het is te hopen dat ook voor acteursvakbond SAG-AFTRA snel een resolutie in het conflict komt, zodat Hollywood weer volop series kan gaan produceren. Zij staken immers ook alweer bijna drie maanden.

Lees meer over: WGA, AMPTP, SAG AFTRA, Bob Iger, David Zaslav, Ted Sarandos, Donna Langley, Disney, Warner Bros, Discovery, Netflix, NBC, Universal

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader