search
Het gezicht dat je niet zult missen in 'Law & Order': Welke acteur speelt het langst in deze serie?
Series / Nieuws

Het gezicht dat je niet zult missen in 'Law & Order': Welke acteur speelt het langst in deze serie?

Welke Law & Order-acteur heeft in de meeste afleveringen gespeeld en is dus het gezicht van de serie?

Er zijn heel wat acteurs die tientallen jaren op het scherm doorbrengen en in totaal in honderden afleveringen spelen. Het komt echter niet heel vaak voor dat dit allemaal binnen 1 serie gebeurt. Toch is dit het geval voor deze Law & Order-ster.

De hele franchise van Law & Order bestaat al tientallen jaren en is voor velen een geliefde serie. Dat is ook logisch, want door de aangrijpende verhaallijnen en de meest dramatische momenten verveelt de serie niet.

Telkens dezelfde gezichten


Hoewel elke aflevering weer om een nieuwe zaak draait, blijven sommige gezichten hetzelfde. Deze acteurs zijn het gezicht geworden van de serie en zonder hen zou het geen Law & Order zijn.

Zo herinnert iedereen zich nog wel de officier van justitie Jack McCoy, gespeeld door Sam Waterston. En ook Ice T is niet snel te vergeten. De acteur die eerst rapper was liet zijn talent zien toen hij meer dan 20 jaar geleden de rol van Odafin Tutuola kreeg.

Wie spant de kroon?


Er is echter één actrice die onlosmakelijk verbonden is met Law & Order en dat is uiteraard niemand minder dan Mariska Hargitay. Ze speelt al sinds 1999 en meer dan 500 afleveringen de rol van Olivia Benson.

Bekijk hieronder een exclusieve clip en stream Law & Order: SVU en Organized Crime op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen