search
Meest controversiële moord in 'Secret Invasion': Ook deze toelichting van makers rechtvaardigt het niet
Series / Nieuws

Meest controversiële moord in 'Secret Invasion': Ook deze toelichting van makers rechtvaardigt het niet

De poging van Marvel om het controversiële moment goed te praten maakt het er niet beter op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Inmiddels ligt de slotepisode van Marvel's Secret Invasion alweer twee maanden achter ons. De serie werd met gemengde reacties ontvangen. De recente making-of documentaire van Marvel weet daar weinig aan te veranderen.

In de documentaire, getiteld Assembled: The Making of Secret Invasion, gaan de makers onder andere in op de onverwachte dood van Mariah Hill. Het personage, gespeeld door Cobie Smulders, stierf aan het einde van episode 1.

Mariah Hill


''We wilden de omvang en realiteit van het gevaar van Gravik en zijn rebellen laten zien'', zegt een van de producenten. ''Daarom konden we niet toelaten dat alle personages het overleefden. Dit was een conflict waarbij slachtoffers gingen vallen.''

Maar de serie miste door deze beslissing de kans om Hill's personage verder te ontwikkelen. Zeker haar relatie met Nick Fury had het potentieel om interessant te worden. Haar plotselinge dood voelde daardoor eerder als een goedkoop trucje om het publiek te schokken, en niet als een logisch gevolg van eerdere gebeurtenissen.

Disney+


Secret Invasion is te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen