search

Ons nieuws van dinsdag 26 september 2023

Recensie HBO Max-serie 'Savior Complex'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Savior Complex'

Een gelaagd onderzoek naar controversiële missionaris Renee Bach, bijgenaamd de Angel of Death.

Regie: Jackie Jesko | Afleveringen: 3 | Speelduur: 57-59 minuten | Jaar: 2023

Jaarlijks trekken vele goedbedoelende Amerikaanse tieners naar Afrika om daar als missionaris hulp te bieden aan de arme bevolking. Hoewel dit onbaatzuchtige werk vooralsnog wordt gezien als een goede onderneming, zit er een flinke rafelrand aan. Het houdt voornamelijk een koloniaal spelletje in stand en forceert een ongenuanceerd christelijke overtuiging op volkeren die niets te verliezen hebben. Zo ook voor Renee Bach, die op 21-jarige leeftijd in Uganda een kliniek start voor ondervoede kinderen. Maar wanneer daar kinderen beginnen te sterven, wordt ze bestempeld tot de 'Angel of Death'.

Het voornaamste probleem dat Savior Complex aankaart, is het onrechtmatig medisch handelen van Renee. Want als haar leeftijd het nog niet heeft weggegeven: ze heeft geen enkele kennis en bevoegdheid in het medische veld, afgezien van een basiscursus verpleging. En hoewel die ervaring aanvankelijk nog genoeg is om de kliniek te runnen, loopt ze daarna al snel tegen haar grenzen aan.

Savior Complex bevindt zich in een complexe spagaat. Enerzijds wordt geprobeerd objectief de waarheid te achterhalen over het wel of niet ethisch handelen van Renee en haar kliniek. Anderzijds laat de documentaire zich veel meeslepen in een sensationele (en subjectieve) ervaring van een activistische tegenbeweging. Met de uitspraak "Laat de waarheid een goed verhaal nooit in de weg staan," legt Renee dan ook de vinger op de zere plek van de serie, die zo vaak mogelijk neutraliteit claimt.

Maar neutraliteit is nooit absoluut, ook niet in deze serie. Om Renee een uiteindelijke revanche te kunnen bieden moet de serie haar eerst voor elke mogelijke bus smijten. Al haar kwaliteiten en intenties worden tenietgedaan en ze wordt neergezet als een monster, zeker door een protestgroep die deze 'witte redders' uit Afrika wil verbannen. Renee functioneert voornamelijk als zondebok om het neokoloniale missionariswerk aan de kaak te stellen.

En dat is niet verkeerd, want waarom zouden tieners die vaak nog vrij weinig van het leven begrijpen, degenen zijn die de problemen van een volledig continent kunnen oplossen? En nog erger: waarom doen ze dit zonder goed overzicht of slechts onder begeleiding van een andere jongvolwassene? Vooral de naïviteit van veel missionarissen zorgt voor frustrerende momenten, maar bovenal leidt dit gegeven tot vragen over de miljoenenindustrie die daar omheen is gevormd.

In de kern gaat de documentaire over de drang van christelijk Amerika om minder geprivilegieerde volkeren uit de brand te willen helpen. Dit bizarre redderscomplex wordt gepersonifieerd door Renee, die op den duur besluit dat de medische professionals om haar heen minder van het werk weten dan zij. Ze claimt autoriteit en ziet zichzelf als de hoofddokter in haar toko. Met deze houding maakt ze alleen maar meer vijanden en creëert ze frictie die makkelijk vermeden had kunnen worden door het gespecialiseerde werk aan de geschoolden over te laten.

Die frustratie contrasteert met emotionele beelden van ondervoede kinderen. Zeker die van Patricia, een baby die slecht reageert op Renees medische behandeling omdat zij een vleesetende bacterie-infectie niet herkent. De beelden van het lijdende kind worden centraal gepositioneerd en roepen vragen op over de intentie van de makers. Zijn zij dan toch minder uit op een antwoord op de vraag of Renee een moordenaar is en meer gefocust op sensatiezucht via arme kinderen?

Die laatste vraag is ook belangrijk, want deze kaart een fundamenteel probleem aan met de blik waarmee de film is gemaakt. In Uganda sterven in ziekenhuizen, onder professioneel toezicht, dagelijks gemiddeld anderhalf tot twee kinderen. Een geïnterviewde dokter zegt dat deze cijfers overeenkomen met die van Renees faciliteit. De basisgezondheid van de Ugandese bevolking ligt volgens hem lager dan in de Verenigde Staten. Dit laat zien dat het drama in de cijfers eigenlijk alleen vanuit een Westers perspectief zo kan worden ervaren.

Natuurlijk heeft Renee met haar kliniek niet perfect gehandeld en is zij met haar acties erg vaak over de schreef gegaan, maar het gaat te ver om haar meteen af te beelden als een moordenaar. Hiermee gaat ook veel nuance verloren en berust de grote dramatische lijn op sensatie, waar de serie in de laatste halve aflevering op terug moet komen om enige geloofwaardigheid te behouden. Want deze 'Angel of Death' heeft wel erg veel levens gered om die titel te dragen.

★★★☆☆

Savior Complex is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meest controversiële moord in 'Secret Invasion': Ook deze toelichting van makers rechtvaardigt het niet
Series / Nieuws

Meest controversiële moord in 'Secret Invasion': Ook deze toelichting van makers rechtvaardigt het niet

De poging van Marvel om het controversiële moment goed te praten maakt het er niet beter op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Inmiddels ligt de slotepisode van Marvel's Secret Invasion alweer twee maanden achter ons. De serie werd met gemengde reacties ontvangen. De recente making-of documentaire van Marvel weet daar weinig aan te veranderen.

In de documentaire, getiteld Assembled: The Making of Secret Invasion, gaan de makers onder andere in op de onverwachte dood van Mariah Hill. Het personage, gespeeld door Cobie Smulders, stierf aan het einde van episode 1.

Mariah Hill


''We wilden de omvang en realiteit van het gevaar van Gravik en zijn rebellen laten zien'', zegt een van de producenten. ''Daarom konden we niet toelaten dat alle personages het overleefden. Dit was een conflict waarbij slachtoffers gingen vallen.''

Maar de serie miste door deze beslissing de kans om Hill's personage verder te ontwikkelen. Zeker haar relatie met Nick Fury had het potentieel om interessant te worden. Haar plotselinge dood voelde daardoor eerder als een goedkoop trucje om het publiek te schokken, en niet als een logisch gevolg van eerdere gebeurtenissen.

Disney+


Secret Invasion is te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie 'The Last of Us' seizoen 2 zo spoedig mogelijk weer van start
Series / Nieuws

Productie 'The Last of Us' seizoen 2 zo spoedig mogelijk weer van start

Nu de schrijversstaking er bijna op zit, wordt het werk in Hollywood zo spoedig mogelijk weer opgepakt.

De schrijvers in Hollywood - die onderdeel van de WGA zijn - staken al sinds mei van dit jaar. Er is echter licht aan het einde van de tunnel, en de stakingen zitten er bijna op.

En dat betekent dat de vele producties die stil zijn komen te liggen bijna weer aan de slag kunnen. Om al te veel uitstel te voorkomen, zal dat ook wel moeten. Want er is werk aan de winkel.

Productie The Last of Us in de startblokken


Zoals bij The Last of Us, waar nu al een tijdje niet aan het aankomende tweede seizoen is gewerkt. Dit project heeft naar alle schijn vertraging opgelopen. Maar, zoals showrunner Craig Mazin nu laat weten, staan ze te popelen om weer aan de slag te gaan.

"Erg trots op de WGA en de leden, en enthousiast om weer aan de slag te gaan met seizoen 2 van The Last of Us. De staking is nog niet officieel opgeheven, maar zodra het zover is, komen we in actie!"



The Last of Us seizoen 2


The Last of Us seizoen 2 volgt in ieder geval een deel van de tweede game in de franchise, The Last of Us: Part 2. De hele game wordt niet aangepakt, omdat deze zo lang is en hier sowieso twee seizoenen voor nodig zijn.

Een derde The Last of Us-seizoen is nog niet officieel bevestigd, maar dat lijkt er wel zo goed als zeker te komen. Zolang er genoeg mensen naar seizoen twee kijken, kan dat bijna niet foutgaan.

The Last of Us is nu te checken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David McCallum, "Ducky" uit 'NCIS' overlijdt op de leeftijd van 90 jaar
Series / Nieuws

David McCallum, "Ducky" uit 'NCIS' overlijdt op de leeftijd van 90 jaar

De veteraan-acteur is in New York een natuurlijke dood gestorven.

The Wrap berichtte dat de acteur in het New Yorkse Presbyterian ziekenhuis op een vredige manier is gestorven in het bijzijn van zijn familie. De Schotse acteur is het meest bekend voor zijn rol als Dr. Donald "Ducky" Mallard, de patholoog-anatoom in de misdaadserie NCIS.

Zijn acteercarrière begon echter in het VK. Nadat hij op 21-jarige leeftijd uit het leger kwam, volgde McCallum een acteeropleiding aan het prestigieuze RADA (Royal Academy of Dramatic Art) te Londen. Hij had niemand minder dan Joan Collins als klasgenoot.

Muziek en acteren


McCallums vader was cellist en later in zijn leven dirigent. De appel viel niet ver van de boom aangezien McCallum in zijn tienertijd een studiebeurs won voor een opleiding tot professioneel muzikant. Hij speelde hierbij hobo.

Zijn grote acteerdoorbraak kwam met de spionageserie The Man from U.N.C.L.E waarin hij de Russische geheim agent Illya Kuryakin speelde. Zijn personage was razend populair bij de kijkers, tevens leverde deze rol hem twee Emmy-nominaties op. Verder was hij te zien in The Great Escape en The Greatest Story Ever Told.

Gesampled door Dr. Dre


Daarnaast bleef hij zich met muziek bezighouden en bracht meerdere langspeelplaten uit gedurende de jaren 60 en 70. Dit betrof door hemzelf gecomponeerde en uitgevoerde muziek. Het muzikale stuk 'The Edge' werd in 2000 gebruikt door niemand minder dan Dr. Dre in zijn nummer 'The Next Episode'.



Wetenschap en cultuur


Voor zijn rol als Ducky bereidde hij zich bijzonder grondig voor: hij leerde werkelijk alles over het vak van patholoog en bezocht zelfs diverse conferenties.

In een verklaring aan The Wrap liet zijn zoon Peter weten: " Mijn vader had een passie voor wetenschap en cultuur en wist dit om te zetten in kennis. Hij kon bijvoorbeeld een orkest dirigeren, en als het nodig was een autopsie uitvoeren, gebaseerd op zijn jarenlange studie voor zijn rol in 'NCIS'. Hij was de meest liefdevolle en geduldige vader die je je maar kon wensen".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Magic Johnson reageert verrassend op cancelen 'Winning Time'
Series / Nieuws

Magic Johnson reageert verrassend op cancelen 'Winning Time'

In tegenstelling tot veel fans vindt Magic Johnson het minder jammer dat de HBO-serie ten einde loopt.

Menig fan was teleurgesteld toen HBO Max bekendmaakte Winning Time geannuleerd te hebben, maar The Lakers-ster Earvin "Magic" Johnson denkt daar anders over.

En dat terwijl als speler onderdeel was van het zeer succesvolle jaren '80 team. Hij zegt echter dat het succes van destijds onmogelijk via fictie in beeld te brengen is.

Winning Time op HBO Max


Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty draait om de professionele en persoonlijke levens van de Los Angeles Lakers-sterren uit de jaren '80, toen het team zeer succesvol was. Magic Johnson was onderdeel van dit team.

Er staan momenteel twee seizoenen online op HBO Max, die best goed in de smaak zijn gevallen onder de fans. Toch heeft HBO besloten de serie te annuleren, waar veel fans teleurgesteld door zijn.



Magic Johnson over Winning Time


Toen The Hollywood Reporter aan Magic Johnson vroeg wat hij van dit nieuws vindt, reageerde hij vrij onverschillig:

"Nou, ik heb het nooit gezien omdat niemand ter wereld het verhaal van de Lakers kan vertellen. Het Showtime-verhaal? Niemand! Dr. Buss was zijn tijd als eigenaar ver vooruit. Ons team? Ongelooflijk! De Laker-meisjes met Paula Abdul? Ongelooflijk! Niemand kan dat verhaal vertellen. Dus niemand van ons heeft ernaar gekeken omdat het fictief was. Dat verhaal kun je gewoon niet vertellen. Maar goed, dat is aan hen."

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty komt dus ten einde, maar de twee seizoenen die er zijn staan nog steeds op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welk deel uit de 'Saw'-filmserie is eigenlijk het beste, en welke het slechtste?
Films / Featured

Welk deel uit de 'Saw'-filmserie is eigenlijk het beste, en welke het slechtste?

Het origineel uit 2004 was sterk, maar er zijn meer delen die in de smaak vallen.

In 2004 lanceerde filmmaker James Wan met Saw een indrukwekkende filmserie. De horrorfilmreeks over seriemoordenaar John "Jigsaw" Kramer en zijn slachtoffers krijgt binnenkort al zijn tiende film.

De tiende film is een vervolg op de eerste film en een prequel voor Saw II uit 2015. Tobin Bell is terug als Kramer en je ziet ook rollen van Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund en Steven Brand.

Beste Saw?


De kans is groot dat je al snel zou zeggen dat de eerste film de beste is. Volgens de Tomatometer van Rotten Tomatoes is dat ook het geval. De film staat op 50 procent na 188 recensies. Andere graadmeters geven andere films als de beste in de reeks.

Zo heeft Saw III uit 2016 de hoogste score op Metacritic met een score van 48 ten opzichte van 46 voor de eerste film. Als we kijken naar de Cinemascore dan scoort juist Saw II het sterkst met een B+ ten opzichte van een C+ voor Saw en een B voor Saw III.

Zwakst


Het zwakst scoort Saw 3D / Saw: The Final Chapter met 9 procent op de Tomatometer en Saw V met een score van 20 op Metacritic. De C+ van de originele film is de zwakste score via CinemaScore. Opvallend, al komt dat waarschijnlijk doordat de eerste film nog een gemêleerder gezelschap en niet voornamelijk uit Saw / horrorfans.



De complete filmreeks is terug te vinden op Prime Video. Alleen de eerste film en Jigsaw kijk je zonder extra kosten. Voor de overige films wordt er een extra bijdrage gevraagd. Saw X draait vanaf 19 oktober in de Nederlandse bioscopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video gaat abonnees ook irriteren: gelukkig nog even niet in Nederland
Series / Nieuws

Prime Video gaat abonnees ook irriteren: gelukkig nog even niet in Nederland

Maak je maar klaar voor irritante regels van Amazon Prime Video.

Nog even en abonnees gaan zich ongelofelijk irriteren aan Amazon Video Prime. Netflix is het abonnees al moeilijk aan het maken met de nieuwe regels voor de wachtwoorden, maar Video Prime blijft zeker niet achter met nieuwe regels.

Geniet nog maar even van de streaming site, want Prime Video krijgt binnenkort beperkte advertenties bij series en films. Amazon geeft geen concrete details over de advertenties.

Veel meer advertenties


Het enige wat het bedrijf loslaat is dat de advertenties minder zullen zijn dan op televisie of andere streamingdiensten.

Prime Video is al bekend met bepaalde advertenties, namelijk de advertenties van andere Prime Video series en films. Deze zijn over te slaan, maar het is onbekend of dit ook het geval zal zijn met de andere advertenties.

Nederland is nog even veilig


Het goede nieuws is dat Nederland nog even veilig is van alle advertenties. Volgens het bericht komen de advertenties in 2024 namelijk in Duitsland, Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Later komen de advertenties ook naar andere landen, maar er is niks gezegd over Nederland en België.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Futurama' seizoen 11
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Futurama' seizoen 11

De nieuwste voortzetting van de immer terugkerende animatieserie moet zijn draai nog vinden.

Regie: Peter Avanzino, Edmund Fong, James Kim | Cast (stemmen): Billy West (dr. Zoidberg, Philip J. Fry, professor Farnsworth e.a.), John DiMaggio (Bender e.a.), Katey Sagal (Turanga Leela), Tress MacNeille (Linda, Mom e.a.), Phil LaMarr (Hermes Conrad e.a.), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-26 minuten | Jaar: 2023

Zonder het te googelen kan met gerust hart worden gesteld dat geen enkele serie zo vaak is beëindigd en weer opnieuw opgestart als Futurama. Je hoefde dan ook geen toekomstvoorspeller te zijn om te kunnen raden dat een nieuw seizoen er uiteindelijk zou komen. Eindelijk kunnen fans zich opmaken voor misschien wel het meest verwachte seizoen ooit, van de vervolgserie aller vervolgseries. Good news, everyone!

Het prachtige einde van seizoen tien van Futurama was eigenlijk de allermooiste afsluiting die de serie zich kon wensen. Om hierna verder te gaan zal geen makkelijke klus zijn geweest. En hoewel de serie zich afspeelt in de toekomst, is deze vaak een afspiegeling van de actualiteit. Na tien jaar is de wereld zodanig veranderd dat ook de toekomst gewijzigd moet zijn. Leela zal bijvoorbeeld toch echt terug moeten komen op haar uitspraak dat Nixon de allerslechtste Amerikaanse president aller tijden is.

Het sociale commentaar dat de kijker in de hernieuwde serie kan verwachten moest wel spectaculair zijn. We leven in knotsgekke tijden, dus genoeg inspiratie zou je denken. De onderwerpen van de eerste vier afleveringen zijn veilig gekozen. Het is natuurlijk logisch en mooi dat de kinderen van Amy en Kif eindelijk het moeras uitkomen. Een aflevering die hoort te gaan over het delven van bitcoin, maar de aankleding heeft van een oude cowboyfilm is minder geslaagd.

Pas bij aflevering vijf krijgt de serie haar oude, scherpe vorm terug, wanneer Amazon door de mangel wordt gehaald. Het onhoudbaar groeien van het bedrijf Momazon, dat zelfs het hele universum opslokt, is een sterke metafoor. En cancelcultuur zorgt ervoor dat Zapp Brannigan eindelijk aangepakt wordt, hoewel van korte duur. Iets waar iedereen, in het bijzonder Kif, prangend op zat te wachten.

Een aflevering over covid kan natuurlijk niet ontbreken, zeker omdat de voorzet al gemaakt werd toen Fry het verkoudheidsvirus terugbracht in Cold Warriors. Jammer genoeg opent de covidaflevering met de stelling dat het virus er al die tijd is geweest en in duizend jaar niet is verslagen. Een pijnlijk statement, dat ook zegt dat alle personages er de voorgaande seizoenen blijkbaar gewoon niet in geïnteresseerd waren. Met tal van obsessieve fans die inconsequenties niet zomaar door de vingers zien zou je van deze serie toch beter verwachten.

Het seizoen loopt met een sisser af. Dat de laatste aflevering weer gaat over andere universums begint een beetje sleets te worden. Enkele afleveringen passen helemaal niet bij de serie of wat deze vroeger was. Er zijn sterke kwaliteitsverschillen merkbaar, maar dat geeft op zich hoop voor de toekomst. Het volgende seizoen zal vast meer van de betere verhalen bevatten, als de makers wijs zijn en naar reacties van de kijkers luisteren.

Het zou ook zomaar kunnen zijn dat de makers zich niets meer aantrekken van wat de kijker vindt, en vooral doen waar ze zelf zin in hebben. Dat lijkt te zijn gebeurd met die andere serie van Matt Groening, The Simpsons. Is dit de aftakeling van Futurama? De serie is lang goed geweest, misschien juist omdat er zoveel pauzes zijn geweest. Zo blijft het fris. En een onderbreking van maar liefst tien jaar moet toch een boost geven? We kunnen alleen maar hopen dat er nog betere tijden zullen volgen. In toekomst, heden of verleden.

★★☆☆☆

Futurama is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' verwaarloosde essentiële details van Daenerys Targaryen uit de boeken
Series / Nieuws

'Game of Thrones' verwaarloosde essentiële details van Daenerys Targaryen uit de boeken

Essentiële momenten uit de boeken kregen geen plek in de serie.

Ruim vier jaar na de droevige finale van Game of Thrones vragen veel fans zich nog steeds af hoe het ooit zover kon komen. Het slotseizoen van de fantasy-serie gaf veel personages een teleurstellend einde.

Een van die personages was Daenerys Targaryen. Het personage van actrice Emilia Clarke veranderde aan het einde van seizoen 8 in een 'mad queen' die onder andere uit het niets de hoofdstad King's Landing grotendeels vernietigde met haar draak.

George R.R. Martin


In de serie kwam die personage-ontwikkeling vrijwel uit het niets. In de boeken van schrijver George R.R. Martin wordt er echter veel meer opgebouwd naar het cruciale moment. Dat gebeurt vooral in de vorm van profetieën en visioenen .

Door die profetieën en visioenen gelooft Daenerys namelijk dat ze voorbestemd is om de IJzeren Troon te beklimmen, en dat alles wat gebeurt onderdeel is van haar noodlot. Dat zou haar beslissingen later in het verhaal geloofwaardiger maken.

HBO Max


Het beruchte slotseizoen van Game of Thrones is te zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde Britse crimeseries op Netflix zijn onweerstaanbaar goed
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde Britse crimeseries op Netflix zijn onweerstaanbaar goed

Verslaafd aan 'Top Boy'? Dan zit je voor nog meer Britse crimeseries op Netflix helemaal goed.

Kan je geen genoeg krijgen van Britse misdaadseries? Zoek hieronder dan een volgende crimeserie uit om weer in één ruk af te kijken.

Collateral | Netflix | 4 afleveringen



De moord op een pizzabezorger levert een Londense rechercheur kopzorgen op. Al gauw raakt ze verstrikt in een groot web aan drugsdeals en smokkelroutes, waaronder een veel groter geheim verscholen gaat.



Safe | Netflix | 8 afleveringen



Wanneer de dochter van chirurg Tom verdwijnt in een rijke buurt onthullen de smerige geheimen in zijn omgeving zich aan de wanhopige vader, op zoek naar zijn tienerdochter.



Marcella | Netflix | 3 seizoenen


De Londense detective Marcella Backland raakt betrokken bij het onderzoek naar een reeks moorden. Terwijl ze worstelt met haar persoonlijke demonen, ontdekt ze dat de moorden verband houden met haar eigen verleden.



Paranoid | Netflix | 8 afleveringen



De schijnbaar willekeurige moord op een jonge vrouw in een speeltuin leidt meerdere rechercheurs tijdens hun klopjacht naar een internationale samenzwering, die hen steeds dieper meezuigt in diens duistere geheimen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Feest: Reboot 'The Office' eindelijk op de kaart door einde stakingen
Series / Nieuws

Feest: Reboot 'The Office' eindelijk op de kaart door einde stakingen

De originele Amerikaanse showrunner heeft toegezegd de sitcom nieuw leven in te blazen.

Groot nieuws: een reboot van The Office is in de maak. De originele Amerikaanse showrunner is verbonden aan het project en hoopt de razend populaire serie een nieuwe vorm te geven.

Toen de sitcom eindigde in 2013, circuleerden er al plannen voor een reboot. Maar veel verder dan enkele geruchten en uitspraken van cast- en crewleden kwam het nooit, tot nu toe. Met het einde van de schrijversstaking in zicht, werd meteen het goede nieuws gedeeld.

Nieuwsbrief


Volgens de nieuwsbrief van Matt Belloni, een veteraan binnen de entertainmentsjournalistiek, wordt er hard gewerkt aan een reboot van The Office, geleid door showrunner Greg Daniels.



Dit gebeurde gelijktijdig met de aankondigingen van vele andere projecten, die (weer) zullen worden opgepakt. Helaas is er niets vermeld over de vraag of oude castleden zullen terugkeren naar het beroemde kantoorpand.

Interesse


Sommige castleden van The Office, waaronder John Krasinski en Mindy Kaling, hebben echter laten weten dat ze open zouden staan voor een terugkeer naar het scherm in hun oude rollen.



B.J. Novak heeft zich terughoudend opgesteld als de originele schrijver, producent en regisseur van de serie. Daarnaast kan je hem kennen van zijn rol als Ryan Howard. Volgens hem zou een reboot artistiek gemotiveerd moeten zijn, en niet enkel moeten draaien om het potentiële financiële gewin.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gedoemde Rotterdamse liefde in spijkerharde teaser crimeserie 'Santos'
Series / Trailer

Gedoemde Rotterdamse liefde in spijkerharde teaser crimeserie 'Santos'

Binnenkort is de crimeserie over misdaad en liefde in Rotterdam te zien bij de NPO.

Nog eventjes wachten en dan verschijnt de nieuwste misdaadserie van BNNVARA op de NPO: Santos. In de serie proberen Glen en Yola samen een leven op te bouwen in Rotterdam, maar een mooi lot lijkt niet voor hen in het verschiet te liggen.

Meerdere namen uit Mocro Maffia zijn ook hier op de aftiteling te zien. De regie ligt namelijk in handen van Giancarlo Sánchez, die betrokken was bij de eerdergenoemde misdaadserie als regisseur, en van Ivan Barbosa, bekend van Cabo. Het script is geschreven door Chris Westendorp (Penoza) en Ashar Medina (Mocro Maffia).

Synopsis


De synopsis luidt: "Liefdeskoppel Glen en Yola proberen samen een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen willen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie."



De synopsis gaat verder: "Zo wordt aspirant-chefkok Glen meegesleept door zijn dealende beste vriend en komt non-profit ondernemer Yola in conflict met haar criminele moeder die meedogenloos de macht naar zich toetrekt in de Rotterdamse haven."

Release


De Nederlandse dramaserie Santos is vanaf donderdag 9 november wekelijks te zien op NPO3 en NPO Start. De afleveringen zijn vanaf dan ook allemaal te streamen via NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Netflix-serie met prachtige Turkse actrice moet je hart gaan veroveren

Bekijk alle artikelen