search
Deze gecancelde hitserie verdient eigenlijk zo snel mogelijk een nieuw seizoen

Deze gecancelde hitserie verdient eigenlijk zo snel mogelijk een nieuw seizoen

HBO en BBC maakten de serie Rome (2005-2007) maar het bleef helaas bij twee seizoenen: we willen meer.

Bram de Groot
HBO staat bekend om zijn kwaliteitsseries die het betaalkanaal sinds series als The Wire en The Sopranos maakt. In 2005 verscheen van HBO de serie Rome, een co-productie met de BBC. De ijzersterke historische dramaserie kwam niet verder dan slechts twee seizoenen.

Rome werd gemaakt door John Milius, William J. MacDonald en Bruno Heller en startte in augustus 2005 aan het eerste seizoen met twaalf afleveringen. Na het tweede seizoen met tien afleveringen ging de stekker uit de sterk ontvangen serie.

Rome


In de serie Rome volgen we de historische gebeurtenissen die leiden tot de val van de Romeinse Republiek en de geboorte van het Romeinse Rijk, gezien door de ogen van twee soldaten. Het belicht politieke intriges, verraad, oorlogen en de complexe relaties tussen personages.

De belangrijkste rollen in Rome zijn voor Kevin McKidd als Lucius Vorenus, Ray Stevenson als Titus Pullo, Polly Walker als Atia of the Julii en Kenneth Cranham als Pompey Magnus (in seizoen 1).

Prijzig en geannuleerd


Het eerste seizoen van Rome was ontzettend prijzig met een productiebudget van $100 tot 110 miljoen, waarvan HBO het grootste deel betaalde. De serie was de start van een vruchtbare samenwerking die ook leidde tot onder andere de co-productie van de oorlogsserie Band of Brothers.In juli 2006 werd bekend gemaakt dat het tweede seizoen van Rome het laatste seizoen zou zijn. De kosten van de serie waren voor BBC te groot. Heller onthulde later dat het tweede en derde seizoen zich in Egypte zouden afspelen en dat een eventueel vijfde seizoen de komst van de Messias in Palestina zou verbeelden.

Vervolg


In 2008 werd door acteur Stevenson onthuld dat er een film in de maak zou zijn, maar in 2011 zei Heller dat hij er geen vertrouwen meer in had dat de film er zou gaan komen.De serie won meerdere prijzen, waaronder de Directors Guild of America Award en meerdere Primetime Emmy Awards. Het lijkt onmogelijk om de serie een direct vervolg te geven, maar het is te hopen dat de creatievelingen in Hollywood een manier vinden om het verhaal echt af te ronden. De twee seizoenen van Rome staan op HBO Max.

Aanbevolen artikelen