search
'The Winter King' zadelt zichzelf op met groot probleem voor seizoen 2
Series / Nieuws

'The Winter King' zadelt zichzelf op met groot probleem voor seizoen 2

Dit element zou wel eens problematisch kunnen blijken in seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Winter King, de verfilming van Bernard Cornwells 'The Warlord Chronicles', is halverwege het eerste seizoen. De verfilming van de Arthurlegende is zeker boeiend te noemen, maar een element is problematisch.

Op dit moment is Arthur (Iain De Caestecker) niet bijzonder uitgediept. Vergeleken met de andere personages kan dit hem vlak doen overkomen, hetgeen in een eventueel tweede seizoen lastig kan worden.

Een raadsel


Voor een deel heeft dit met de opzet van het verhaal te maken. We zien de jonge Arthur aan het begin van de eerste aflevering, en vervolgens is hij pas terug aan het einde van aflevering twee. Hoewel je als kijker weet dat hij zijn tijd in Gallië heeft doorgebracht en heeft leren vechten, is hij nog steeds een raadsel.

Zo weigert hij bijvoorbeeld Merlijns (Nathaniel Martello-White) verzoek om naar Brittanië terug te komen, om vervolgens toch weer te verschijnen zonder dat duidelijk wordt waarom hij van gedachten verandert.

De nodige intrige


Arthur zal met andere woorden een wat veelzijdiger personage moeten worden. Als kijker moet je een idee krijgen wat hij wil en waar hij mee worstelt. De schrijvers lijken de eerste stappen te hebben gezet in aflevering 5.

In deze aflevering doodt de jonge koning zijn vriend Owain (Daniel Ings) in een duel. Aangezien Owain de voogd was van baby Mordred van het koninkrijk Dumnonia, houdt dit in dat deze verplichting nu bij Arthur ligt. Verder zal Arthur zijn toekomstige vrouw Guinevere ontmoeten, hetgeen ook voor de nodige intrige zal zorgen. De rest van het seizoen lijkt er op te wijzen dat de basis wordt gelegd voor een wat diepgaander personage dan we tot nu toe hebben gezien.

The Winter King is in de VS op het Amerikaanse MGM+ te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen