Afschuwelijke verhaallijn in 'The Handmaid's Tale' maakt heel wat mensen opnieuw boos

Er gebeurde veel in Gilead, maar dit personage verdiende beter dan wat ze kreeg.

Nina Beerendonk, 29-09-2023 00:30

The Handmaid's Tale is een verontrustende dystopische serie die de ondergang van de VS en de opkomst van het totalitaire Gilead volgt. Er is één verhaallijn in de serie waar kijkers steeds opnieuw boos over worden.
Het centrale verhaal draait om June Osborne, omdat zij de dienstmaagd was van commandant Fred en zijn vrouw Serena. Het uitgangspunt van de serie was dat de handmaids terug zouden vechten tegen het systeem en Gilead zouden afbreken. In feite was dat de droom. In werkelijkheid wilden ze gewoon ontsnappen en weer een normaal leven leiden.

Emily

Naast June staan er veel ondersteunende personages in het middelpunt van het verhaal, waarvan de plots net zo belangrijk zijn als die van June. Hoewel de handmaids dezelfde kleren dragen en hetzelfde ondraaglijke leven leiden, hebben ze het allemaal moeilijk op een andere manier. Een van de personages met de meest dramatische verhaallijn was Emily.

Er zijn veel vreselijke dingen met haar gebeurd in Gilead, maar het meest verschrikkelijke was haar verminking. Het is eigenlijk een van de dingen die zelfs de meest geharde fans niet kunnen aanzien. Alexis Bledel portretteerde Emily op briljante wijze en zorgde ervoor dat we om haar personage gaven.

Terug naar Gilead

In seizoen 2 kreeg Emily de kans om uit Gilead te ontsnappen en zich te herenigen met haar familie. Ze had een vrouw en een zoon in Canada die op haar terugkomst wachtten en ze had het eindelijk gehaald.


Natuurlijk beïnvloedt Gilead de gedachten van mensen, en het kan moeilijk voor hen moeilijk zijn om terug te keren naar de normale samenleving. Dat is eigenlijk wat er met Emily gebeurde. In seizoen 3 en 4 zijn we getuige van haar weerstand en onvermogen om zich aan te passen aan een vrije samenleving.

Serie verlaten

Hoewel ze weer aan het werk ging en probeerde een normaal leven te leiden, bleven de verschrikkingen van Gilead haar achtervolgen. Dus toen ze aan het einde van seizoen 4 plotseling uit Canada verdween nadat ze June had geholpen Fred te vermoorden, en er werd uitgelegd dat Emily terug was gegaan naar Gilead, was dat in zekere zin logisch.


Daarvoor waren fans erachter gekomen dat Bledel had besloten de serie te verlaten. Ze wisten dus dat Emily uit de serie geschreven zou worden, maar ze hadden niet verwacht dat haar vertrek zo dramatisch zou zijn. Bekijk The Handmaid's Tale op Videoland of Prime Video.
Lees meer over: The Handmaids Tale, Bruce Miller, Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Margaret Atwood, Videoland, Amazon Prime Video, Prime Video

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in