search
Dit is het grootste mysterie van 'The Handmaid's Tale'

Dit is het grootste mysterie van 'The Handmaid's Tale'

Het lijkt erop dat er nog meer leugens rondgaan in Gilead dan we al wisten.

Nina Beerendonk
The Handmaid's Tale is door de geloofwaardigheid van de dystopische setting vanaf het begin meeslepend en angstaanjagend geweest. Toch is er één aspect aan de wereld van de serie dat voor fans een mysterie blijft.

Het verhaal van Gilead en het systeem erachter is fictief, maar het is helaas veel te gemakkelijk om je voor te stellen dat hetzelfde niveau van reproductief geweld in onze realiteit tot leven zou komen. Gezien het hoge geboortecijfer van Gilead is dat een belangrijke factor, waar het systeem erg trots op is.

Onlogische cijfers


Maar bij nader inzien zijn de geboortecijfers die Gilead verstrekt echter niet zo logisch. Met de wetten die in Gilead gelden wordt de samenleving eigenlijk een paar eeuwen teruggeworpen, wat ook geldt voor hun medische zorg en alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft.

Het scepticisme tegenover de moderne geneeskunde zou de gedachten van de mensen in Gilead tot op zekere hoogte kunnen helpen controleren, maar bij de feitelijke ziektes en complicaties waarmee vrouwen tijdens de zwangerschap te maken krijgen helpt dit uiteraard niet.

Leugen


Het aantal miskramen en doodgeboorten als gevolg van het gebrek aan echt competente artsen zou het aantal succesvolle zwangerschappen moeten hebben verminderd. Bovendien is het zwanger maken van een vrouw een strijd op zich in Gilead, waar de onvruchtbaarheid van mannen niet eens hardop mag worden erkend.In plaats van IVF-procedures of spermadonaties, vertrouwt Gilead uitsluitend op gedwongen intimiteit, die niet altijd tot zwangerschap leidt. Helaas zou het voor niemand een complete schok zijn dat het geboorteaantal dat Fred en Serena verspreiden opzettelijk is verhoogd als excuus voor deze verschrikkelijke methode.

Seizoen 6


Als dat het geval is, zou het geweldig zijn om die leugen recht voor Serena's ogen te zien mislukken in het komende seizoen, samen met al het andere bewijsmateriaal tegen haar regime. De releasedatum voor het zesde seizoen is nog niet aangekondigd. Bekijk The Handmaid's Tale op Prime Video.Aanbevolen artikelen