Waarom 'The Fall of the House of Usher' nu al het sterkste werk van Mike Flanagan is

Zullen kijkers net zo enthousiast zijn over 'The Fall of the House of Usher' als de critics?

Nina Beerendonk, 29-09-2023 07:16

Mike Flanagan is de persoon achter een aantal immens populaire horrorseries, waaronder The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor. Inmiddels heeft hij een reputatie opgebouwd als een getalenteerde verhalenverteller, waarbij zijn werk voor Netflix consequent kan rekenen op lovende reacties.
Nu staat de regisseur met zijn nieuwste creatie, The Fall of the House of Usher, opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Deze serie neemt het klassieke Edgar Allan Poe-verhaal met dezelfde titel en herinterpreteert deze op een moderne manier, die kijkers aan het denken zal krijgen.

Hoogste score

In deze miniserie zijn de Ushers niet alleen rijk en invloedrijk, maar zijn ze ook de eigenaren van een farmaceutisch bedrijf dat een spoor van dood en verderf heeft achtergelaten. In een aangrijpend en spannend verhaal beginnen de duistere geheimen van hun imperium te ontrafelen terwijl leden van de familie op mysterieuze wijze sterven.

Momenteel heeft de serie een Rotten Tomatoes-score van 94%, wat natuurlijk ongelofelijk indrukwekkend is. Deze score positioneert de serie als het hoogst gewaardeerde project van Mike Flanagan tot nu toe. Het overtreft zijn eerdere goed beoordeelde werken, zoals Ouija: Origin of Evil met 83% en Hush en The Haunting of Hill House met beide 93% op Rotten Tomatoes.

Moderne draai

Deze bewerking wordt alom geprezen omdat het een eerbetoon is aan het werk van Edgar Allan Poe, maar ook vanwege de duistere, intrigerende en erotische kijk op het bronmateriaal. Wat deze bewerking echter onderscheidt en het tot Flanagans beste werk tot nu toe maakt, is de moderne draai die eraan is gegeven.


De serie haalt namelijk inspiratie uit de echt bestaande Sackler-familie, die berucht is vanwege hun betrokkenheid bij de opioïdencrisis in de Verenigde Staten. Door deze hedendaagse sociale kwestie in het verhaal te verweven, voegt Flanagan een nieuwe laag van relevantie en diepgang toe.

Release

Of gewone kijkers de serie net zo gaan waarderen als de critics zullen we op 12 oktober zien, want dan verschijnt The Fall of the House of Usher op Netflix.
Lees meer over: The Fall of the House of Usher, Mike Flanagan, Carla Gugino, Willa Fitzgerald, Kate Siegel, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix