Netflix-serie 'The Fall of the House of Usher' krijgt extreem lovende kritieken

Vanaf 12 oktober is de nieuwe serie van Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, Midnight Mass) te streamen.

Zilko Tarici, 25-09-2023 22:54

De eerste recensies van Mike Flanagans The Fall of the House of Usher stromen binnen en zijn unaniem extreem positief.
Volgens TV Guide is de serie grappiger dan de meeste andere projecten van Flanagan en zou de serie op momenten lijken op Succession, maar dan wel met een toon die steeds duisterder en somberder wordt.

Alleen maar goede woorden

Collider noemt het Flanagan meest conventionele horrorserie tot nu toe, maar geeft ook aan dat de serie complexe emoties laat zien die je hart sneller laten kloppen. Ook wordt de cast de hemel in geprezen.

De achtdelige horror-dramaserie gaat over de genadeloze broer en zus Roderick (Bruce Greenwood) en Madeline Usher (Mary McDonnell), die van hun bedrijf Fortunato Pharmaceuticals een waar imperium hebben gemaakt.

Wat is het geheim?

Dat succes lijkt zijn einde te naderen wanneer er geheimen worden ontrafeld wanneer verschillende leden van de familie Usher worden gedood door een mysterieuze vrouw.De serie betreft de laatste die Flanagan maakte voor Netflix. Eerder maakte hij met veel succes miniseries als The Haunting of Hill House en Midnight Mass voor de streamingdienst.

Grote serie op komst

Flanagan maakt hierna de overstap naar Amazon Prime Video, waar hij naar verwachting een serie zal maken gebaseerd op Stephen Kings The Dark Tower-boeken.

The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober a.s. te streamen via Netflix.
Lees meer over: The Fall of the House of Usher, Netflix, Carla Gugino, Bruce Greenwood, The Dark Tower

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in