search
Schrijversstaking is voorbij, nu gaat de acteursvakbond om de tafel zitten

Schrijversstaking is voorbij, nu gaat de acteursvakbond om de tafel zitten

De WAG staakte 148 dagen, de SAG-AFTRA is momenteel 76 dagen aan het staken.

Valeria Milić
Nu de WGA en de AMPTP een afspraak hebben gemaakt is er officieel een einde gekomen aan de schrijversstaking in Hollywood. De acteursvakbond SAG-AFTRA kondigt nieuw overleg aan, dat volgende week plaatsvindt.

De SAG-AFTRA heeft op hun website aangekondigd dat het overleg hervat wordt vanaf maandag 2 oktober aanstaande. Hierbij zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn van de studio's die bij de AMPTP aangesloten zijn. Mochten ook zij tot overeenstemming komen, dan kan het werk officieel hervat worden.

Steun en solidariteit


Op de website van de acteursvakbond valt het volgende te lezen: "SAG-AFTRA en de AMPTP komen bijeen voor nader overleg op maandag 2 oktober. Naarmate het overleg vordert zullen we relevante updates rechtstreeks aan jullie communiceren".

"We zijn ontzettend blij met de steun en de solidariteit die we deze afgelopen 76 dagen van jullie hebben mogen ontvangen. Blijf vooral komen en laat je zien!" besluit het bericht.

Positieve afsluiting


De onderhandelingen waarbij de WGA een nieuwe afspraak maakte met de studio's begonnen op 20 september en eindigden op 24 september. Het feit dat de AMPTP bereid is om met de acteursvakbond te onderhandelen lijkt een signaal dat ook zij willen dat de staking eindigt.

Een positieve afsluiting van dit nieuwste overleg zou betekenen dat het werk in Hollywood weer volledig hervat kan worden.

Aanbevolen artikelen