search
Disney+ gaat binnenkort heel wat kijkers kwaad krijgen
Series / Nieuws

Disney+ gaat binnenkort heel wat kijkers kwaad krijgen

Disney+ gaat over een tijdje Netflix achterna met een vervelende maatregel...

Er is slecht nieuws voor abonnees van Disney+. De streamingdienst gaat namelijk andere bedrijven zoals Netflix achterna en zal binnenkort hard gaan optreden tegen het delen van wachtwoorden.

Disney zal het gaan merken wanneer iemand die op één account is ingelogd in verschillende delen van de wereld kijkt. Abonnees in Canada krijgen nu al te maken met deze maatregel. Er is daar een mail naar abonnees verzonden, waarin wordt gezegd dat een "bijgewerkte abonneeovereenkomst van kracht zal zijn op hun volgende factuurdatum, op of na 1 november 2023".

Accounts analyseren


Deze nieuwe overeenkomst verbiedt personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren om gebruik te maken van één account. Volgens de mail kan Disney het gebruik van accounts analyseren om de naleving van deze overeenkomst vast te stellen.

"Als we vaststellen dat u deze overeenkomst hebt geschonden, kunnen we de of de toegang tot de dienst beëindigen en/of andere stappen ondernemen zoals toegestaan door deze overeenkomst". De maatregel zal in Canada vanaf 1 november ingaan.

2024


Eerder zei CEO van The Walt Disney Company Bob Iger al het volgende: "We onderzoeken actief manieren om het delen van accounts aan te pakken, en de beste opties voor betalende abonnees om hun accounts met vrienden en familie te delen".

Bekijk op instagram


"Later dit jaar zullen we beginnen met het bijwerken van onze abonneeovereenkomsten met aanvullende voorwaarden en ons deelbeleid, en zullen we ergens in 2024 tactieken uitrollen om het genereren van inkomsten te stimuleren".

Werkt het?


"We hebben al de technische mogelijkheden om een groot deel hiervan te monitoren. En ik ga geen specifiek aantal geven, behalve dat het significant is. Maar we weten natuurlijk niet of, als we aan de slag gaan met het elimineren van het delen van wachtwoorden, dit zich zal vertalen naar een groei van het aantal subs", vervolgde Iger.

Bekijk op instagram


Hoewel kijkers natuurlijk niet op deze maatregel zitten te wachten, is het volgens Netflix wel een goede zaak. De streamingdienst bevestigde laatst dat het monitoren van gedeelde wachtwoorden heeft gezorgd voor een nettogroei van het aantal abonnees voor het meest recente kwartaal. Het is nog niet bekend of de maatregel van Disney+ ook in Nederland ingevoerd zal worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen