search
Hoe 'Sex Education' ons subtiel voorbereidde op het verrassende einde

Hoe 'Sex Education' ons subtiel voorbereidde op het verrassende einde

We hebben de aanwijzingen in 'Sex Education' al die tijd gewoon genegeerd...

Nina Beerendonk
Seizoen 4 van Sex Education was voor veel fans een grote teleurstelling, en daar zijn veel redenen voor. We gaan ze niet allemaal bespreken, maar we zullen ons concentreren op de belangrijkste. En dat is natuurlijk de manier waarop de romance tussen Otis en Maeve uitpakte in de finale van de serie. Of beter gezegd, hoe dat niet gebeurde.

Hoewel het einde van de serie behoorlijk verrassend was, had het feit dat Otis en Maeve niet samen zouden eindigen niet zo'n schok moeten zijn. De meest oplettende fans hadden misschien het gevoel dat de schrijvers ze uiteindelijk uit elkaar zouden halen, maar wilden het gewoon niet geloven.

Slechte timing


Seizoen 1 gaf ons heel veel aanwijzingen dat ze uiteindelijk verliefd zouden worden, maar wel om de verkeerde redenen. Ze hadden niet veel gemeen, en het enige dat hen bij elkaar bracht was hun illegale seksadviespraktijk.

De beste timing voor hen om samen te komen zou seizoen 2 zijn geweest, maar in plaats daarvan besloten de schrijvers een andere richting in te slaan en ze uit elkaar te laten groeien. Pas aan het einde van seizoen 3 bekenden ze eindelijk hun wederzijdse aantrekkingskracht en besloten ze dat het tijd was om een relatie op te bouwen.

Geen goede match


Alleen was het toen al te laat. Gedurende de hele serie realiseerden ze zich niet dat ze totaal andere dingen in het leven wilden. Ze waren niet klaar voor een lang en gelukkig leven, omdat ze niet eens dezelfde mening deelden over een gelukkig leven in het heden.En toen kwamen Isaac en Ruby in beeld en lieten ons zien hoe geweldig ze allebei konden zijn in een relatie met iemand anders en niet met elkaar. Ruby was eerlijk en puur en een uitstekende keuze voor Otis. En Isaac troostte Maeve zoveel beter dan Otis dat kon.

De bedoeling


De conclusie is dus dat het al die tijd al de bedoeling van de schrijvers was om hun relatie te laten mislukken, en we hadden het kunnen zien aankomen. Bekijk Sex Education op Netflix.Aanbevolen artikelen