search

Ons nieuws van zaterdag 30 september 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Still Up'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Still Up'

Een romantische komedie over slapeloosheid die je in slaap doet vallen.

Regie: John Addis | Cast: Antonia Thomas (Lisa), Craig Roberts (Danny), Blake Harrison (Veggie), Rich Fulcher (Cat Man), Lois Chimimba (Amy), Luke Fetherston (Adam), Cathy Murphy (Nikki), Jo Martin (Angela), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 25-30 minuten | Jaar: 2023

Ben je nog wakker? Dat is een belangrijke vraag voor de kijker van Still Up. Antonia Thomas en Craig Roberts spelen in deze romantische komedie twee mensen die niet in slaap kunnen vallen. Helaas geldt dat niet voor de kijker. Het zal moeite kosten om niet weg te dommelen of simpelweg de serie af te zetten. Er gebeurt namelijk weinig om wakker voor te blijven.

Het plot is niets bijzonders, gewoon twee vrienden die stiekem verliefd zijn op elkaar. Dit wordt onthuld in de eerste aflevering, dus het is niet moeilijk te raden hoe het verhaal zal verlopen. Lisa woont met een vriend waar ze niet van houdt en werkt overdag blijkbaar zonder geslapen te hebben. Danny kreeg agorafobie na een traumatische gebeurtenis in zijn vorige relatie en verlaat zijn appartement niet meer. Hij kan kennelijk leven van de clickbait-lijstjesartikelen die hij 's nachts schrijft. Ze worden bijgestaan door een aantal stereotypische buren.

Er is niet veel romantische spanning tussen de hoofdpersonages, omdat ze vooral telefoneren en in weinig scènes samen zijn. Ze bedienen zich van het typische Britse gekibbel, maar zonder de chemie die je verwacht in een romkom. Thomas heeft in het verleden echter in series als Lovesick en zelfs in The Good Doctor laten zien dat ze dit wel kan. Roberts wordt schijnbaar getypecast als de onhandige nerd. Het meest sympathieke personage is Danny's buurman Adam, maar die heeft een kleine aanwezigheid zonder echte verhaallijn.

Roberts is naast acteur ook schrijver en regisseur. Hij heeft een affiniteit voor projecten over mentale gezondheid. Hij maakte onder andere de film Eternal Beauty, over een vrouw met paranoïde schizofrenie. Omdat Roberts zelf ook een angststoornis heeft, is het opvallend dat hij projecten blijft maken die mensen zoals hijzelf afbeelden als ongemakkelijk of zelfs gestoord. Still Up zal agorafobie niet begrijpelijker maken voor mensen zonder kennis daarvan. En mensen die er zelf last van hebben zullen er niet een goed gevoel van krijgen. Het moest misschien vertederend overkomen, maar dat is niet gelukt.

Still Up is naast een saaie en vergetelijke romkom ook een slechte weergave van mentale gezondheidsproblemen. Niet aan te raden dus voor wie meer wil weten over agorafobie. Daar zijn betere bronnen voor, die waarschijnlijk stukken minder saai zijn. Wie echter last heeft van slapeloosheid kan Still Up met een gerust hart aanzetten.

★☆☆☆☆

Still Up is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons eerste auditie voor 'The Big Bang Theory' zorgde voor veel hoofdbrekens en vraagtekens
Series / Nieuws

Jim Parsons eerste auditie voor 'The Big Bang Theory' zorgde voor veel hoofdbrekens en vraagtekens

Jim Parsons deed een nagenoeg geniale auditie. De twijfels bij showrunner Chuck Lorre waren echter groot.

The Big Bang Theory heeft zijn personages natuurlijk uitstekend gecast. Een heel belangrijk proces natuurlijk omdat dit misschien wel het belangrijkste is om een komedieserie succesvol te maken.

Showrunners Chuck Lorre en Bill Prady wisten vanaf dag één dat zij de belangrijkste rol aan Jim Parsons wilden geven. Lorre was ook zeer positief over het optreden van Parsons tijdens de casting en vond het verbazingwekkend goed. Toch was hij niet helemaal zeker of Parsons het inderdaad wel in zich had om de hoofdrol te kunnen dragen.

momentopname


Een goede auditie is natuurlijk mooi maar ook slechts een momentopname. Lorre was niet zeker of Parsons dit niveau een heel seizoen lang zou kunnen vasthouden. Gezien de grote druk op de set en hoe de set van The Big Bang Theory in het bijzonder zou worden beïnvloed door de aanwezigheid van het live publiek, waren zijn zorgen zeer gerechtvaardigd.

"Ik zei, vol onervarenheid en enthousiasme, tegen Chuck: 'Dat is de man, dat is de man!' En Chuck zei: 'Hij gaat je hart breken, hij gaat je die prestatie nooit meer geven'," herinnerde Prady zich in een interview met The Sun.

Geweldig


Parsons stelde gelukkig niet teleur. Zowel Prady als Lorre waren het erover eens dat Parsons' acteerprestaties als Sheldon Cooper elke keer even geweldig en consistent waren als de eerste keer.

Bekijk op instagram


Je kan The Big Bang Theory streamen op HBO Max





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Sex Education' ons subtiel voorbereidde op het verrassende einde
Series / Nieuws

Hoe 'Sex Education' ons subtiel voorbereidde op het verrassende einde

We hebben de aanwijzingen in 'Sex Education' al die tijd gewoon genegeerd...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4 van Sex Education was voor veel fans een grote teleurstelling, en daar zijn veel redenen voor. We gaan ze niet allemaal bespreken, maar we zullen ons concentreren op de belangrijkste. En dat is natuurlijk de manier waarop de romance tussen Otis en Maeve uitpakte in de finale van de serie. Of beter gezegd, hoe dat niet gebeurde.

Hoewel het einde van de serie behoorlijk verrassend was, had het feit dat Otis en Maeve niet samen zouden eindigen niet zo'n schok moeten zijn. De meest oplettende fans hadden misschien het gevoel dat de schrijvers ze uiteindelijk uit elkaar zouden halen, maar wilden het gewoon niet geloven.

Slechte timing


Seizoen 1 gaf ons heel veel aanwijzingen dat ze uiteindelijk verliefd zouden worden, maar wel om de verkeerde redenen. Ze hadden niet veel gemeen, en het enige dat hen bij elkaar bracht was hun illegale seksadviespraktijk.

De beste timing voor hen om samen te komen zou seizoen 2 zijn geweest, maar in plaats daarvan besloten de schrijvers een andere richting in te slaan en ze uit elkaar te laten groeien. Pas aan het einde van seizoen 3 bekenden ze eindelijk hun wederzijdse aantrekkingskracht en besloten ze dat het tijd was om een relatie op te bouwen.

Geen goede match


Alleen was het toen al te laat. Gedurende de hele serie realiseerden ze zich niet dat ze totaal andere dingen in het leven wilden. Ze waren niet klaar voor een lang en gelukkig leven, omdat ze niet eens dezelfde mening deelden over een gelukkig leven in het heden.



En toen kwamen Isaac en Ruby in beeld en lieten ons zien hoe geweldig ze allebei konden zijn in een relatie met iemand anders en niet met elkaar. Ruby was eerlijk en puur en een uitstekende keuze voor Otis. En Isaac troostte Maeve zoveel beter dan Otis dat kon.

De bedoeling


De conclusie is dus dat het al die tijd al de bedoeling van de schrijvers was om hun relatie te laten mislukken, en we hadden het kunnen zien aankomen. Bekijk Sex Education op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom Nina Dobrev 'The Vampire Diaries' verliet
Series / Nieuws

Dit is waarom Nina Dobrev 'The Vampire Diaries' verliet

Nina Dobrev had na 'The Vampire Diaries' grote doelen om na te streven, maar dat ging minder goed dan gehoopt.

Actrice Nina Dobrev is vooral bekend door haar rol als Elena Gilbert in The Vampire Diaries. In seizoen 6 verliet de actrice de serie echter voortijdig. Wat was hiervoor de reden?

Dobrev verhuisde op jonge leeftijd naar Canada en heeft daar het grootste deel van haar leven gewoond. Ze begon als kind naar audities te gaan en startte haar acteercarrière halverwege de jaren 2000. Het duurde echter tot 2009 voordat ze een hoofdrol kreeg.

Hoofdrol


De producers kozen haar uit om de hoofdrol van Elena Gilbert (en later Katherine Pierce) te spelen in de serie The Vampire Diaries. De interesse van het publiek in de serie werd aangewakkerd door de relatie tussen de hoofdrolspelers: Nina Dobrev en Ian Somerhalder, die Damon Salvatore speelde.

Ze waren een prachtig echt stel, maar zouden uiteindelijk als vrienden uit elkaar zijn gegaan. Er gingen geruchten dat de producers hen zelfs hadden overgehaald om tot het einde van de serie een nep-romance te hebben, maar dat werd nooit bewezen.

Geen tienermeisjes


De serie was zo populair bij kijkers dat deze doorging tot 2017. In seizoen 6 stierf Elena in de serie, wat de kijkcijfers beïnvloedde. Na The Vampire Diaries verscheen Dobrev echter niet zo vaak meer op ons scherm als voorheen. De actrice had in een hoop populaire films kunnen spelen nadat ze haar werk aan de serie had afgerond, maar ze besloot dat niet te doen.



Dobrev gaf in een interview toe dat ze niet langer tienermeisjes wilde spelen. Ze streefde ernaar serieuze rollen te spelen, met de beste regisseurs te werken en ongelooflijke verhalen te vertellen, en om dat te doen moest ze selectief zijn in de rollen die ze koos.

Doodlopende weg


Dobrevs selectiviteit heeft haar helaas op een doodlopende weg gebracht. We zien haar nu vrijwel nooit op het grote scherm, en haar grote doorbraak is nooit gekomen. Na The Vampire Diaries speelde ze in de horrorkomedie The Final Girls met en de avonturenfilm Barely Lethal. In de actiefilm xXx: Return of Xander Cage verscheen Dobrev naast Vin Diesel.



In 2017 werd Dobrevs filmografie uitgebreid met de romantische komedie Crash Pad, over een vrouw die besloot wraak te nemen op haar man omdat hij haar bedroog met een jonge minnaar. Daarna verscheen de ster in Flatliners als een student wiens vrienden elkaar in de staat van klinische dood dwongen in de hoop de grenzen van het menselijk bewustzijn te leren kennen.

Toekomst


Flatliners is een remake van de hitfilm van Joel Schumacher, waar veel kijkers naar uitkeken, maar uiteindelijk viel het project nogal tegen. Hoewel ze dus wel rollen heeft gehad, werden deze niet zo goed beoordeeld als gehoopt. Hopelijk zien we in de toekomst meer van Dobrev. Bekijk The Vampire Diaries op Prime Video of HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'Zorro' reboot: legendarische zwaardvechter keert terug op het kleine scherm
Series / Nieuws

Eerste blik op 'Zorro' reboot: legendarische zwaardvechter keert terug op het kleine scherm

De langverwachte terugkeer van Zorro in een nieuwe live-actie serie is dichterbij dan ooit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een spannend moment voor Zorro-fans: de langverwachte terugkeer van de legendarische zwaardvechter Zorro in een nieuwe live-actie serie is dichterbij dan ooit.

Held te paard


In deze teaser zien we Zorro (gespeeld door Miguel Bernardeau, bekend van Elite) in actie, terwijl hij te paard door het Los Angeles van 1834 rijdt.

Deze versie van Zorro vertelt het verhaal van Diego de la Vega en zijn avonturen, en ook Lolita Marquez (gespeeld door Renata Notni uit El Dragón: Return of a Warrior), speelt een belangrijke rol.

Voor het eerst in 20 jaar


Het is de eerste keer in bijna twintig jaar dat Zorro in live-actie te zien is, sinds de film The Mask of Zorro 2 met Antonio Banderas in 2005.

De serie zal uit tien afleveringen bestaan en is deels geregisseerd door Javier Quintas, bekend van populaire series zoals Money Heist en Sky Rojo.

John Gertz, oprichter van Zorro Productions Inc. en producent van de The Mask of Zorro-filmreeks, is de uitvoerend producent van de serie.



Zorro-franchise


De Zorro-filmfranchise heeft een lange geschiedenis van succes, beginnend met de oorspronkelijke film uit 1920.

De recentere The Mask of Zorro-films, met Antonio Banderas in de hoofdrol, waren bijzonder populair. De eerste film, uit 1998, brachten meer dan $250 miljoen op, en ook het vervolg haalde een respectabele $142 miljoen binnen.

Concurrent op Disney+


En alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook nog een nieuwe Zorro-serie op Disney+.

Wilmer Valderrama (Fez uit That '70s Show) zal de hoofdrol spelen, en Bryan Cogman, bekend van Game of Thrones, neemt de rol van showrunner op zich.

Voor Zorro is helaas nog geen releasedatum bekend. Maar je kunt hieronder wel al de teaser bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suits'-personage Mike Ross is gebaseerd op de echte leven van maker Aaron Korsh
Series / Nieuws

'Suits'-personage Mike Ross is gebaseerd op de echte leven van maker Aaron Korsh

Suits-maker Aaron Korsh wilde de serie helemaal niet schrijven, maar uiteindelijk werd het een soort autobiografie.

Fans van Suits weten dat Mike Ross een heel speciaal persoon is en niet iedereen kan hem evenaren. Of toch wel? Het blijkt nu dat het personage gebaseerd is op niemand minder dan de maker van Suits.

Sinds dat Suits een tweede kans heeft gekregen, zijn er heel wat (pijnlijke) details zoals productiegeheimen en originele plannen bekendgemaakt. Maker Aaron Korsh liet weten dat dit nooit zijn bedoeling is geweest.

Gebaseerd op zijn eigen leven


Korsh wilde niet eens schrijver worden, maar ondanks dat heeft hij één van de meest succesvolle juridische drama’s gemaakt. Klinkt als het leven van iemand die we kennen…



Suits zou eerst een serie over investeringsbankiers worden, maar Korsh had het gevoel dat de serie een andere kant op moest. Uiteindelijk heeft Korsh het personage van Mike geschreven op basis van zijn eigen persoonlijke ervaringen.

De gelijkenissen


De twee zijn niet helemaal hetzelfde, maar ze hebben ongeveer hetzelfde meegemaakt. Mike en Korsh wilden namelijk eerst allebei een heel ander leven, maar door geluk en bepaalde keuzes kwamen zij erachter wat ze echt wilden.

Bekijk hieronder de beste momenten van Mike en stream Suits op Suits.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-hit 'Encounters' krijgt snel nog meer afleveringen
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-hit 'Encounters' krijgt snel nog meer afleveringen

Kijkers kunnen geen genoeg krijgen van de griezelige verhalen over buitenaardse wezens in 'Encounters'.

De nieuwe docuserie Encounters heeft Netflix in een snel tempo veroverd. Hoewel er voor het eerste seizoen slechts vier afleveringen zijn geproduceerd, staat het team achter de serie over UFO's en aliens klaar om nieuwe verhalen naar ons scherm te brengen.

In een exclusief interview met ComicBook.com onthulde Yon Motskin, regisseur van de Encounters-serie, dat ze bij het ontwikkelen van de serie honderden verhalen tot hun beschikking hadden. Ze hebben dus al een specifiek aantal op een rij staan, klaar om er nieuwe afleveringen voor Netflix van te maken.

Diverser perspectief


Hij onthulde: "Nou, ik heb een lijst van ongeveer honderd verhalen, en dus als mensen de serie bekijken en ze het leuk vinden en meer willen, staan we klaar om met extra (afleveringen) te komen. We kunnen er nog acht doen vanaf morgen. Er zijn dus veel verhalen".

Motskin onthulde vervolgens zijn filosofie voor de vier afleveringen van Encounters die ze voor Netflix produceerden. Onderdeel hiervan was het verkennen van UFO's en buitenaardse wezens vanuit een diverser perspectief. Dat wil zeggen: niet alleen verhalen uit de Verenigde Staten, maar verhalen uit de hele wereld, inclusief Europa, Azië en Afrika.

Tijd


Een andere belangrijke factor in de manier waarop ze besloten welke verhalen ze moesten vertellen in seizoen 1 is tijd, omdat een verhaal over een UFO-ontmoeting in de jaren zeventig anders zou zijn dan een verhaal uit de jaren negentig of de jaren 2000. Hierbij dachten ze specifiek na over hoe de popcultuur die verhalen zou kunnen beïnvloeden.



"We hebben allemaal gehoord van nauwe ontmoetingen van de derde soort. We willen een verhaal laten zien van misschien wel de eerste soort, waarin je alleen maar lichten in de lucht ziet en dan misschien ruimteschepen en dan misschien een echt wezen, en dan misschien is er zelfs een soort interactie en wat voor impact die ontmoetingen hadden op de mensen".

Ieder verhaal is anders


"Sommige mensen hadden negatieve ervaringen, sommige mensen hadden positieve ervaringen, dus we wilden een diversiteit aan verhalen laten zien, en ik denk dat we daar aardig dichtbij zijn gekomen. Eigenlijk is elk verhaal behoorlijk verschillend". Bekijk Encounters op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'SpongeBob SquarePants' seizoen 15 is een grote bedreiging voor langlopend Nickelodeon-record
Series / Nieuws

'SpongeBob SquarePants' seizoen 15 is een grote bedreiging voor langlopend Nickelodeon-record

De populaire SpongeBob SquarePants krijgt een 15e seizoen en kan wellicht een groot record verbreken.

Iedereen die ooit televisie heeft gekeken, kent SpongeBob SquarePants. Deze Nickelodeon-serie was en is nog steeds mega populair. Nu zijn er nieuwe plannen, waardoor de serie een langlopend Nickelodeon record kan breken.

Het is alweer bijna 25 jaar geleden dat het eerste seizoen van SpongeBob SquarePants uitkwam. In 1999 sprong SpongeBob voor het eerst rond op de televisie met zijn vrienden in Bikini Bottom.

Heel veel succes


De serie is enorm succesvol geweest en heeft dan ook meerdere prijzen gewonnen, zoals de Emmy Awards, BAFTA’s en de Kid’s Choice Awards. Daarnaast heeft de serie heel wat spin-offs en films gekregen.

Nu is de serie vernieuwd voor een 15e seizoen, waardoor de serie op een totaal van 345 afleveringen gaat komen. SpongeBob SquarePants komt nu in de buurt van het records van Double Dare.

Een record verbreken


Double Dare heeft namelijk 590 afleveringen en SpongeBob SquarePants hoopt dit record te kunnen verbreken.

Bekijk hieronder de trailer van de film en stream SpongeBob op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe zouden de 'Friends'-personages eruit zien als kinderen? AI-kunst laat het zien
Series / Nieuws

Hoe zouden de 'Friends'-personages eruit zien als kinderen? AI-kunst laat het zien

Zou 'Friends' net zo goed werken als de hoofdpersonages kinderen waren?

AI kan tegenwoordig alles maken wat we ons maar kunnen bedenken. En een fan van de populaire sitcom Friends dacht dat het een goed idee was om de personages van de serie weer te geven als kinderen. Dit leverde nogal bizarre plaatjes op…

De inmiddels klassieke sitcom werd uitgezonden vanaf 1994 en kreeg zowel erkenning voor zijn humor als voor zijn uitstekende cast. De serie heeft een plek in de popcultuur behouden sinds de serie in 2004 eindigde, wat de lange levensduur van de serie aantoont.

De cast als kinderen


Nu heeft het Instagramaccount @chandler_bingofficial een reeks AI-kunstwerken op het platform geplaatst. Deze laten de cast van Friends zien als kinderen uit de jaren 90.

De enigszins griezelige beelden tonen de hoofdpersonen van de serie in herkenbare outfits en poses, terwijl ze er allemaal uitzien als kinderen. Sommigen, zoals Chandler en Ross, hebben echter nog steeds bijna volwassen lichamen, alleen met kleinere hoofden.

Zou Friends met kinderen werken?


Afleveringen van de sitcom draaien vaak om de romantische levens van de personages, soms gericht op relaties binnen de groep. Andere afleveringen van Friends concentreren zich op de carrières van de personages. Deze focus op het sociale en professionele leven van de groep werkt alleen met volwassen personages, wat betekent dat een versie van de serie met jongere personages drastisch zou moeten veranderen.

Bekijk op instagram


Een versie van Friends voor een jonger publiek zou waarschijnlijk lijken op kinderseries van Disney Channel of Nickelodeon. Dit betekent dat de show zich nog steeds zou kunnen concentreren op relaties, maar de verhaallijnen zou moeten aanpassen naar een schoolomgeving in plaats van New York City.

Beter met volwassenen


Misschien zou dit ook nieuwe relaties kunnen creëren, zoals een romance tussen Rachel en Chandler. De serie zou ook weg kunnen komen met wat gekkere komische momenten, omdat deze gericht zou zijn op kinderen in plaats van op een volwassen publiek.



Uiteindelijk werkt Friends echter het beste als een komedie gericht op volwassenen, omdat het veel meer dynamiek kan verkennen dan wanneer het een jongere cast zou volgen. Het zou ook niet de iconische sitcom zijn geworden die het nu is. Bekijk Friends op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De ultieme 'Doctor Who'-gids: 10 afleveringen om te bekijken voor het 60-jarig jubileum
Series / Featured

De ultieme 'Doctor Who'-gids: 10 afleveringen om te bekijken voor het 60-jarig jubileum

Bereid je voor op de 60e jubileumafleveringen van Doctor Who met deze tien essentiële afleveringen die je helemaal up-to-date brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Terwijl de 60e jubileum specials van Doctor Who over een maand te zien zullen zijn, zijn hier tien essentiële Doctor Who-afleveringen die je weer helemaal up-to-date brengen, voordat het drievoudige evenement begint.

Om het makkelijk te houden worden seizoenen van de oude serie beschreven als "seizoen 1, 2, etc." en de reboot als "serie 1, 2, etc.".

10. Seizoen 3, Aflevering 33, "The Final Test"


De aflevering The Final Test is het laatste deel van de The Celestial Toymaker-serie, omdat de andere drie afleveringen nog steeds ontbreken.

Deze afleveringen werden uitgezonden in april 1966 en zagen de Eerste Doctor, William Hartnell, het opnemen tegen The Toymaker.

Een krachtige tegenstander die erom bekend staat zijn slachtoffers gevangen te houden in kinderlijke spelletjes, waarbij hun vrijheid op het spel staat.

The Toymaker is een meedogenloze concurrent, die altijd de kansen in zijn voordeel weet te keren.

Met Russel T. Davies die The Toymaker (gespeeld door Neil Patrick Harris) terugbrengt als de belangrijkste antagonist in de 60e jubileum specials, kun je al veel leren over de oorsprong van het personage.



9. Series 7, Aflevering 4, "The Power Of Three"


The Power of Three zag de Elfde Doctor, Matt Smith, veel tijd doorbrengen op aarde met Amy Pond (Karen Gillan) en Rory Williams (Arthur Darvill), terwijl ze mysterieuze zwarte kubussen in de gaten moeten houden.

Deze aflevering markeerde de introductie van Kate Stewart, gespeeld door Jemma Redgrave, die het huidige hoofd is van UNIT.

Kate staat op het punt terug te keren in de 60e jubileum specials en speelt ook in een recentelijk aangekondigde nieuwe Doctor Who-spin-offserie.

De spin-off zal zich richten op Kate en haar leiderschap van UNIT, een organisatie die zich toelegt op het onderzoeken en bestrijden van buitenaardse dreigingen voor de planeet Aarde.



8. Seizoen 6, Aflevering 3, "The Invasion"


The Invasion is het deels ontbrekende derde verhaal van het zesde seizoen van Doctor Who, met Patrick Troughton als de Tweede Doctor.

In deze aflevering bundelt Tobias Vaughn, het hoofd van een zeer succesvol elektronicabedrijf, zijn krachten met de Cybermen om de controle over de aarde te krijgen.

Deze aflevering markeert de eerste verschijning van UNIT, ofwel de United Nations Intelligence Taskforce.

Gezien de betrokkenheid van UNIT bij de aankomende 60e jubileum specials en de geplande spin-offshow met Kate Stewart, biedt deze aflevering een boeiende kans om terug te gaan naar de oorsprong van de organisatie.



7. "The Day Of The Doctor"


The Day of the Doctor markeerde het 50-jarig jubileum van Doctor Who, waarbij de Tiende en Elfde Doctor samenwerken om de Zygons te bestrijden.

Daarnaast maken we ook kennis met de War Doctor en zien we de laatste momenten van de Time War.

Als eerbetoon aan het verleden van de show werden Tom Baker (Vierde Doctor) en Billie Piper (Rose Tyler / Bad Wolf) binnengehaald.

De serie diep in het verleden van de Doctor en toonde de strijd van de War Doctor bij het eindigen van de Time War.

Deze aflevering is een ideale kijkervaring voorafgaand aan de 60e jubileumviering gezien de vergelijkbare thema's.



6. "The Christmas Invasion"


The Christmas Invasion is de eerste volledige aflevering waarin Tennant verschijnt als de Tiende Doctor en de eerste kerstspecial van Doctor Who.

In deze aflevering zien we de Doctor in het proces van zijn regeneratie, terwijl hij ook een invasie van de Sycorax moet bestrijden.

Aangezien dit een kerstaflevering is, is het perfect om deze in november te bekijken voordat de specials worden uitgezonden.

Omdat de 60e jubileumviering waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat Tennant zo'n grote rol speelt in Doctor Who, is het leuk om terug te gaan en te zien waar zijn reis als de Doctor begon.



5. "The Runaway Bride"


The Runaway Bride is de kerstspecial uit 2006, die plaatsvindt nadat de Tiende Doctor afscheid heeft genomen van Rose.

Deze aflevering begint met Donna Noble (Catherine Tate) die in een trouwjurk in de Tardis verschijnt. Deze aflevering toont de Racnoss Empress die probeert haar Racnoss-kinderen, die in winterslaap zijn in het midden van de aarde, te wekken.

Deze aflevering zit boordevol energie en komische elementen en laat het begin zien van de relatie tussen Donna en de Doctor. Gezien Donna's terugkeer voor de 60e jubileum specials, is haar begin interessant om (nog) eens te bekijken.



4. Series 4, Aflevering 12, "The Stolen Earth"


The Stolen Earth is het eerste deel van het laatste seizoen van de Tiende Doctor, met een epische strijd tegen Davros en de Daleks.

Deze aflevering is belangrijk voor Donna's verhaal, omdat het haar transformatie naar de "Doctor Donna" laat zien. De gebeurtenissen in deze aflevering vormen het toneel voor Donna's einde in deel 2.



3. Series 4, Aflevering 13, "Journey's End"


In de aflevering Journey's End helpt Donna de Doctor en de andere companions om de Daleks en Davros te verslaan met haar nieuwe Time Lord-intellect.

Nadat het universum is gered, begint Donna's menselijke geest echter overweldigd te raken. De Doctor moet dan Donna's herinneringen aan hem wissen om haar leven te redden.

Zoals de Doctor aangeeft in de trailer voor de 60e jubileumviering: "Ik weet niet of ik je leven deze keer kan redden", is het duidelijk dat ze zich de Doctor kan gaan herinneren, wat haar leven in gevaar kan brengen.

Deze twee afleveringen bieden kijkers waardevolle context om de 60e jubileum special in te leiden.



2. "The End Of Time"


The End of Time is de laatste aflevering voordat de Tiende Doctor regenereert, en volgt hem terwijl hij wegrent voor een voorspelling van zijn naderende einde.

De Doctor staat niet alleen tegenover zijn aartsvijand, The Master, die werkt om de mensheid onder controle te krijgen, maar ook tegenover de Time Lords, die proberen te ontsnappen aan de Time War. De Doctor werkt samen met Wilfred Mott (Bernard Cribbins), Donna's grootvader, om de aarde te redden.

In deze aflevering probeert de Doctor Donna te vermijden om haar herinneringen aan hun avonturen samen niet te triggeren.

Aangezien de 60e jubileum specials zich zullen richten op Donna en haar hereniging met de Doctor, benadrukt deze aflevering het belang van de Doctor om Donna te beletten zich hem te herinneren.



1. "The Power of the Doctor"


The Power of the Doctor is de laatste aflevering waarin Jodie Whittaker te zien is als de Dertiende Doctor.

In deze aflevering brengt de Master de Daleks en Cybermen samen om de Doctor en de aarde te vernietigen.

Dit is de perfecte aflevering om te bekijken vlak voordat de 60e jubileum specials beginnen, omdat het naadloos overgaat in de actie van de nieuwe afleveringen.

We zien verschijningen van de vroegere verschijningen van de Doctor, waaronder de Eerste, Vijfde, Zesde, Zevende en Achtste incarnaties.

De aflevering laat ook David Tennant zien, die terugkeert als de Veertiende Doctor, om zo de jubileumspecials in te duiken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' lijkt onvermijdelijk af te stevenen op déze gebeurtenis
Series / Nieuws

'Ahsoka' lijkt onvermijdelijk af te stevenen op déze gebeurtenis

Het verloop van Ahsoka Tano's verhaal lijkt een specifieke richting uit te wijzen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ahsoka stelt niet teleur. Met rebelse Jedi's, spectaculaire gevechten en niet te vergeten admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen) in het echt is het smullen geblazen. Gelet op de verhaallijn tot nu toe lijkt een terugkeer van een cruciaal personage onvermijdelijk.

Ahsoka borduurt voort op the zogeheten Thrawn-trilogie, waarin Luke Skywalker (Mark Hamill) een enorme rol speelde. Nu duidelijk is dat Anakin (Hayden Christensen) en Leia Organa een actieve rol hebben in het verhaal, lijkt Luke's verschijning een logische vervolgstap.

Eerste ontmoeting


In The Book of Boba Fett werd duidelijk dat Ahsoka en Luke elkaar al kennen. Ahsoka kan wat dat betreft hun eerste ontmoeting in beeld brengen. Verder zijn de andere Skywalkers, namelijk Leia en Anakin, ook teruggekeerd.

Anakins verschijning was de eerste stap in deze richting. Leia is weliswaar niet letterlijk te zien, maar in aflevering 7 komt C3PO namens haar een belangrijke boodschap brengen. Gezien Leia's positie in de Defence Council is het logisch dat zij belangrijke informatie, zoals de gevallen Jedi die admiraal Thrawn helpen, door zal geven aan haar broer.

Spektakel in de strijdl


Wanneer je The Book of Boba Fett en de boeken-trilogie als context neemt dan bestaat de kans dat we de eerste ontmoeting tussen Ahsoka en Luke in een van de komende afleveringen te zien zullen krijgen. De rol van de Skywalkers en hun samenwerking met Ahsoka zal ongetwijfeld voor het nodige spektakel zorgen in de strijd tegen Thrawn.

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO zet vaart achter déze hitseries zodat je ze weer snel kunt zien
Series / Nieuws

HBO zet vaart achter déze hitseries zodat je ze weer snel kunt zien

Nu de schrijversstaking er in elk geval op zit, kunnen er scenario's geschreven worden voor deze HBO-hitseries.

De acteursvakbond SAG-AFTRA is weliswaar nog aan het staken, maar zit vanaf maandag 2 oktober weer om de tafel met de AMPTP. Het feit dat de schrijvers weer aan de slag kunnen is echter een grote opluchting voor HBO.

De knaller House of the Dragon liep geen vertraging op door de staking. Voor The Last of Us, Euphoria en The White Lotus stonden de zaken er beduidend minder rooskleurig voor.

Andere vakbond


Variety berichtte dat seizoen 2 van House of the Dragon in de zomer van 2024 wordt verwacht. Onlangs zijn hiervoor de opnames afgerond. Alle scenario's waren destijds helemaal af dus de schrijversstaking leverde geen nadelen op. Daarnaast viel de serie onder de Britse acteursvakbond Equity, waardoor de productie gewoon door kon gaan.

Volledig stilgelegd


The Last of Us, Euphoria en The White Lotus lagen echter volledig stil, en zolang de staking gaande was bleef dit ook zo. Nu de WGA tot overeenstemming is gekomen betekent het dat er weer geschreven mag worden voor deze populaire series.

Het begin van de opnames hangt uiteraard af van de acteursstaking, maar in principe zou je gewoon kunnen filmen wanneer deze ten einde komt. Het streaming-platform is van plan hier vaart achter te zetten zodat we de drie laatstgenoemde series eind 2024 dan wel begin 2025 te zien krijgen.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 5 nieuwe afleveringen online waaronder het spraakmakende 'The Continental'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 5 nieuwe afleveringen online waaronder het spraakmakende 'The Continental'

Deze week heeft Prime Video een aantal series die je op het puntje van je stoel houden.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Gen V (seizoen 1 - aflevering 4)



Verschijnt op: Vrijdag 6 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Uit de wereld van The Boys is hier Gen V, een spannende nieuwe serie die zich afspeelt op een superheldenschool. De studenten zoeken hun morele grenzen op terwijl ze strijden om de nummer één van de school te worden en bij de Seven te komen, het elite-superheldenteam van Vought International. Als de duistere geheimen van de school onthuld worden, moeten ze kiezen wat voor helden ze willen worden.





The Wheel of Time (seizoen 2 - aflevering 8)



Verschijnt op: Vrijdag 6 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: De levens van vijf jonge dorpelingen veranderen voor altijd als er een vreemde, machtige vrouw arriveert die beweert dat één van hen het kind is van een oude profetie met de macht om de balans tussen Licht en Duister te verstoren.





The Continental: From the World of John Wick (seizoen 1 - aflevering 3)



Verschijnt op: Vrijdag 6 oktober
Genre: Actie / Misdaad / Thriller
Kijk op: Prime Video

Synopsis: The Continental onthult de gewelddadige oorsprong van het iconische hotel voor huurmoordenaars in de wereld van John Wick. De serie speelt zich af in de jaren 70 in New York en volgt Winston Scott, die een team rekruteert om te vechten tegen een enorm complot dat is ontketend toen zijn broer het Continental aanviel. Een heftig actiedrama over de botsing tussen familieliefde, het lot en wraak.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

1 oktober: Exen (seizoen 1) - Komedie / Drama - De levensgenieter Gilles belooft Yasmine echt veranderd te zijn en dat hij zijn losbandige leven echt vaarwel heeft gezegd. Totdat het aanstaande huwelijk tot pijnlijke confrontaties leidt met zijn vele exen.

6 oktober: Wold Like Me (seizoen 2) - Komedie / Drama / Fantasy - Iedereen heeft wel een rugzak bij zich in een nieuwe relatie, zo ook Gary en Mary. Als Mary opeens in aanvaring komt met Gary en zijn 12-jarige dochter, Emma, wijst alles erop dat ze voor elkaar bestemd zijn. Maar als hun relatie hechter wordt, maken Mary en Gary zich steeds meer zorgen dat hun beider rugzak hen uiteen zal drijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met een gloednieuw seizoen van het komische 'Our Flag Means Death'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met een gloednieuw seizoen van het komische 'Our Flag Means Death'

Van landeigenaar tot piraat, Stede Bonnet gaat weer een nieuw avontuur aan op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met het nieuwe seizoen uitgelicht, inclusief trailer.

Our Flag Means Death (seizoen 2)



Verschijnt op: Donderdag 5 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Biografie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Het jaar is 1717. De schatrijke landeigenaar Stede Bonnet zit in een midlife crisis en besluit zijn comfortabele leven vaarwel te zeggen om een leven als piraat te leiden. Dit bleek echter geen goed idee. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 32 nieuwe series en seizoenen die in oktober op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 32 nieuwe series en seizoenen die in oktober op Netflix verschijnen

Ook komende maand komt Netflix weer met de gebruikelijke vrachtlading aan topseries.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in oktober flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in oktober op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in oktober kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel: Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in oktober.


1 oktober
True Blood (seizoen 1-7)
Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 16)

2 oktober
The Walking Dead (seizoen 11 - aflevering 17-24)

4 oktober
Beckham (seizoen 1)
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 13)

5 oktober
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 14)
Everything Now (seizoen 1)
Lupin (seizoen 3)

6 oktober
Love is Blind (seizoen 5 - aflevering 8-9)

7 oktober
Strong Girl Nam-soon (seizoen 1)

9 oktober
Ilhados com a Sogra (seizoen 1)

10 oktober
Di4ries (seizoen 2)
Last One Standing (seizoen 2)

11 oktober
Big Vape: The Rise and Fall of Juul (seizoen 1)
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 15)
Pacto de Silencio (seizoen 1)

12 oktober
Destined with You (seizoen 1 - aflevering 16)
Good Night World (seizoen 1)
The Fall of the House of Usher (seizoen 1)

13 oktober
Love is Blind (seizoen 5 - aflevering 10)

17 oktober
I Woke Up a Vampire (seizoen 1)

18 oktober
Kaala Paani (seizoen 1)

19 oktober
Bodies (seizoen 1)
Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix (seizoen 1)
Crashing Eid (seizoen 1)
Neon (seizoen 1)

20 oktober
Big Mouth (seizoen 7)
Doona! (seizoen 1)
Surviving Paradise (seizoen 1)
Yaratilan (seizoen 1)
Élite (seizoen 7)

24 oktober
Get Gotti (seizoen 1)

25 oktober
Absolutni debiutanci (seizoen 1)
Life on Our Planet (seizoen 1)

26 oktober
Pluto (seizoen 1)

27 oktober
Tore (seizoen 1)


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman': Neil Gaiman komt met hoopvolle update over seizoen 2 op Netflix
Series / Nieuws

'The Sandman': Neil Gaiman komt met hoopvolle update over seizoen 2 op Netflix

Er gloort voor de Netflix-hit na alle conflicten in Hollywood weer een beetje hoop aan de horizon.

Een van de ongetwijfelde hits voor Netflix vorig jaar was die van Neil Gaiman's The Sandman. Het was te verwachten dat er een tweede seizoen zou komen alleen werd er roet in het eten gegooid.

Net zoals bij talloze series het geval was, liep de productie van het tweede seizoen The Sandman spaak toen de schrijvers en acteurs in Amerika hun werk neerlegden. Gelukkig komt Gaiman nu met een hoopvolle update.

Abrupte onderbreking


Het blijkt namelijk dat Netflix al begonnen was aan het tweede seizoen. De opnames voor de tweede reeks afleveringen begonnen officieel eerder dit jaar, maar werden vervolgens stopgezet vanwege de stakingen van de WGA-schrijvers en SAG-AFTRA-acteurs.

Gaiman onthulde dat de show al twee weken bezig was met filmen voordat de stakingen begonnen, en hij bevestigde dat ze nu wachten op overeenstemming tussen de studio's en de SAG-AFTRA. Met de WGA is er inmiddels een overeenkomst gesloten.

Gaiman meer in petto


Ondertussen zit Gaiman niet stil. Na twee succesvolle seizoenen van Prime Video's Good Omens, waar een relatief lange periode tussen seizoenen zat, gaat hij binnenkort ook aan de slag met het schrijven van seizoen drie.



Kijk alle afleveringen van The Sandman op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Patrick Stewart onthult: 'Star Trek: Picard' had een ander einde moeten hebben
Series / Nieuws

Patrick Stewart onthult: 'Star Trek: Picard' had een ander einde moeten hebben

Patrick Stewart had een heel ander einde bedacht voor 'Star Trek: Picard', maar er werd niet naar hem geluisterd.

De succesvolle Star Trek-serie Picard kwam dit jaar tot zijn einde. Maar als het aan hoofdrolspeler Sir Patrick Stewart lag, had het einde er heel anders uitgezien. Sterker nog: de serie zou wat hem betreft nog een film krijgen.

Dit onthulde de acteur in zijn aanstaande memoir, genaamd 'Making It So'. Star Trek: Picard seizoen 3 was een hit bij publiek en critici, waardoor de meer dan 35 jaar durende saga van Star Trek: The Next Generation tot een bevredigend en emotioneel einde kwam. Stewart had echter zijn eigen "oorspronkelijke bedoeling" over hoe het verhaal van Jean-Luc Picard zou moeten eindigen.

Memoir


Time publiceerde een fragment uit "Making It So", waarin Patrick Stewart zijn persoonlijke verslag geeft van hoe hij zich inzette voor Star Trek: Picard, en hoe de serie gedurende de drie seizoenen veranderde. Stewart beschreef ook het fascinerende einde dat hij wilde voor Jean-Luc Picard, dat heel anders is dan het joviale pokerspel in de uiteindelijke finale met de cast van Star Trek: The Next Generation.

"Het derde seizoen verliep voortreffelijk. Maar de slotscène, waarin de herenigde ploeg zich rond een tafel met drankjes verzamelt en een toost uitbrengt, is niet hoe het oorspronkelijk had moeten eindigen. Ik had een ander idee, dat ik een paar maanden voordat we de serie afrondden aan de schrijvers voorlegde", schrijft de acteur.

Tevreden Jean-Luc


"Wat ik aan het einde van de show graag zou willen zien,’ zei ik tegen hen, ‘is een tevreden Jean-Luc. Ik wil dat Picard zich volkomen op zijn gemak voelt met zijn situatie. Niet angstig, niet in paniek, niet depressief. En ik denk dat dat betekent dat er een vrouw in zijn leven is", vervolgt hij.



"De grens tussen Jean-Luc en mij is steeds vager geworden. Als ik ware liefde heb gevonden, zou hij dat dan niet moeten doen? De schrijvers bedachten een mooie scène. Het schemert in de wijngaard van Jean-Luc. Hij staat met zijn rug naar ons toe terwijl hij het uitzicht in zich opneemt, met zijn hond naast hem".

Vrouwenstem


"Dan klinkt buiten beeld de liefdevolle stem van een vrouw: “Jean-Luc? Het avondeten is klaar! Is het de stem van Beverly Crusher? Die van Laris? Iemand die we niet kennen? Het wordt niet duidelijk gemaakt. Maar het stond gepland dat Sunny de regels op zou nemen".



"Jean-Luc geeft gehoor aan de oproep van zijn vrouw, draait zich om, zegt tegen zijn hond: ‘Kom op, jongen,’ en gaat naar binnen. De schemering gaat over in de nacht en Picard verdwijnt in de geschiedenis".

Film?


De scène werd uiteindelijk geschrapt omdat hij volgens de studio te duur en onnodig was. Stewart geeft echter ook aan dat hij er bij Paramount voorzichtig op aandringt om hen een Picard-film te laten maken, geregisseerd door Jonathan Frakes. Wie weet hoeven we dus helemaal nog geen afscheid te nemen van Picard.



Bekijk Star Trek: Picard op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Howards cameo in 'Young Sheldon' had diepere connectie met 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Howards cameo in 'Young Sheldon' had diepere connectie met 'The Big Bang Theory'

Deze cameo in 'Young Sheldon' was nog specialer dan je misschien al dacht.

Young Sheldon geeft ons al seizoenen lang meer achtergrondinformatie over The Big Bang Theory. Hoewel dit soms zorgt voor inconsistenties en plotgaten, is het meestal juist een leuke toevoeging. Dat was ook het geval toen de jonge Howard ineens een cameo maakte.

De cameo van een jongere versie van Howard verscheen in seizoen 2 van Young Sheldon en was een slimme zet. Gedurende The Big Bang Theory bleek de komische actrice Carol Ann Susi een favoriet bij de fans dankzij haar rol als Howards aanmatigende, schorre moeder. Hoewel Deborah Wolowitz nooit op het scherm verscheen, was haar schorre geschreeuw vaak te horen.

Eerbetoon


Helaas verdween het personage uit de serie toen Susi in 2014 overleed, waarna de serie een eerbetoon gaf. Dit deden ze door het eerste kind van Howard en Bernadette precies hetzelfde te laten klinken, met de stem van Pamela Adlon. En de cameo in Young Sheldon maakte deze grap alleen maar beter.

De cameo van haar stem in seizoen 2 van Young Sheldon werd gemaakt met gearchiveerde opnames en de stem van Adlon. Aangezien zij eerder de stem van Howards dochter verzorgde, bracht Young Sheldon drie generaties van de Wolowitz-familie samen.

Nostalgisch


De aanwezigheid van de jonge Howard in de afsluitende montage van Young Sheldon seizoen 2 was schattig, maar de casting van zijn familie zorgde voor een extra laag. Dit werd al snel de meest bekeken aflevering van de serie in seizoen 2, en het is makkelijk te begrijpen waarom.



De nostalgische slotscène is een van de mooiste scènes in de geschiedenis van de serie, en het detail van achter de schermen maakte Howards rol nog leuker. Bekijk Young Sheldon en The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen