search
Jim Parsons eerste auditie voor 'The Big Bang Theory' zorgde voor veel hoofdbrekens en vraagtekens
Series / Nieuws

Jim Parsons eerste auditie voor 'The Big Bang Theory' zorgde voor veel hoofdbrekens en vraagtekens

Jim Parsons deed een nagenoeg geniale auditie. De twijfels bij showrunner Chuck Lorre waren echter groot.

The Big Bang Theory heeft zijn personages natuurlijk uitstekend gecast. Een heel belangrijk proces natuurlijk omdat dit misschien wel het belangrijkste is om een komedieserie succesvol te maken.

Showrunners Chuck Lorre en Bill Prady wisten vanaf dag één dat zij de belangrijkste rol aan Jim Parsons wilden geven. Lorre was ook zeer positief over het optreden van Parsons tijdens de casting en vond het verbazingwekkend goed. Toch was hij niet helemaal zeker of Parsons het inderdaad wel in zich had om de hoofdrol te kunnen dragen.

momentopname


Een goede auditie is natuurlijk mooi maar ook slechts een momentopname. Lorre was niet zeker of Parsons dit niveau een heel seizoen lang zou kunnen vasthouden. Gezien de grote druk op de set en hoe de set van The Big Bang Theory in het bijzonder zou worden beïnvloed door de aanwezigheid van het live publiek, waren zijn zorgen zeer gerechtvaardigd.

"Ik zei, vol onervarenheid en enthousiasme, tegen Chuck: 'Dat is de man, dat is de man!' En Chuck zei: 'Hij gaat je hart breken, hij gaat je die prestatie nooit meer geven'," herinnerde Prady zich in een interview met The Sun.

Geweldig


Parsons stelde gelukkig niet teleur. Zowel Prady als Lorre waren het erover eens dat Parsons' acteerprestaties als Sheldon Cooper elke keer even geweldig en consistent waren als de eerste keer.

Bekijk op instagram


Je kan The Big Bang Theory streamen op HBO Max





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen