search
Dit is waarom Nina Dobrev 'The Vampire Diaries' verliet
Series / Nieuws

Dit is waarom Nina Dobrev 'The Vampire Diaries' verliet

Nina Dobrev had na 'The Vampire Diaries' grote doelen om na te streven, maar dat ging minder goed dan gehoopt.

Actrice Nina Dobrev is vooral bekend door haar rol als Elena Gilbert in The Vampire Diaries. In seizoen 6 verliet de actrice de serie echter voortijdig. Wat was hiervoor de reden?

Dobrev verhuisde op jonge leeftijd naar Canada en heeft daar het grootste deel van haar leven gewoond. Ze begon als kind naar audities te gaan en startte haar acteercarrière halverwege de jaren 2000. Het duurde echter tot 2009 voordat ze een hoofdrol kreeg.

Hoofdrol


De producers kozen haar uit om de hoofdrol van Elena Gilbert (en later Katherine Pierce) te spelen in de serie The Vampire Diaries. De interesse van het publiek in de serie werd aangewakkerd door de relatie tussen de hoofdrolspelers: Nina Dobrev en Ian Somerhalder, die Damon Salvatore speelde.

Ze waren een prachtig echt stel, maar zouden uiteindelijk als vrienden uit elkaar zijn gegaan. Er gingen geruchten dat de producers hen zelfs hadden overgehaald om tot het einde van de serie een nep-romance te hebben, maar dat werd nooit bewezen.

Geen tienermeisjes


De serie was zo populair bij kijkers dat deze doorging tot 2017. In seizoen 6 stierf Elena in de serie, wat de kijkcijfers beïnvloedde. Na The Vampire Diaries verscheen Dobrev echter niet zo vaak meer op ons scherm als voorheen. De actrice had in een hoop populaire films kunnen spelen nadat ze haar werk aan de serie had afgerond, maar ze besloot dat niet te doen.Dobrev gaf in een interview toe dat ze niet langer tienermeisjes wilde spelen. Ze streefde ernaar serieuze rollen te spelen, met de beste regisseurs te werken en ongelooflijke verhalen te vertellen, en om dat te doen moest ze selectief zijn in de rollen die ze koos.

Doodlopende weg


Dobrevs selectiviteit heeft haar helaas op een doodlopende weg gebracht. We zien haar nu vrijwel nooit op het grote scherm, en haar grote doorbraak is nooit gekomen. Na The Vampire Diaries speelde ze in de horrorkomedie The Final Girls met en de avonturenfilm Barely Lethal. In de actiefilm xXx: Return of Xander Cage verscheen Dobrev naast Vin Diesel.In 2017 werd Dobrevs filmografie uitgebreid met de romantische komedie Crash Pad, over een vrouw die besloot wraak te nemen op haar man omdat hij haar bedroog met een jonge minnaar. Daarna verscheen de ster in Flatliners als een student wiens vrienden elkaar in de staat van klinische dood dwongen in de hoop de grenzen van het menselijk bewustzijn te leren kennen.

Toekomst


Flatliners is een remake van de hitfilm van Joel Schumacher, waar veel kijkers naar uitkeken, maar uiteindelijk viel het project nogal tegen. Hoewel ze dus wel rollen heeft gehad, werden deze niet zo goed beoordeeld als gehoopt. Hopelijk zien we in de toekomst meer van Dobrev. Bekijk The Vampire Diaries op Prime Video of HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen