search
'Alice in Borderland' krijgt een derde seizoen, maar is dat wel zo'n goed idee?
Series / Nieuws

'Alice in Borderland' krijgt een derde seizoen, maar is dat wel zo'n goed idee?

Haro Aso's veelgeprezen manga is perfect verfilmd, hoe willen de makers verder?

De Japanse scifi-thriller Alice in Borderland is een van Netflix' grote hits. De twee seizoenen vormden een afgerond verhaal, waarbij seizoen 2 alle vragen uit het begin beantwoordde en met een bevredigend einde kwam.

Netflix heeft aangekondigd dat er een derde seizoen gemaakt zal worden, en de grote vraag is hoe de streamer dit gaat aanpakken. Gaat de serie verder met de spin-off manga van Haro Aso, of borduurt het verhaal voort op de eerste twee seizoenen?

Geen soepele aansluting


De serie bood naast een boeiende kijk op het survival genre ook het nodige commentaar op isolatie, rouwverwerking en de consumptiemaatschappij. Verder gaf de serie een originele verklaring omtrent de aard van Borderland. De twee hoofdpersonen Arisu (Kento Yamazaki) en Usagi (Tao Tsuchiya) hebben een passend einde, dus de vraag is hoeveel nut een derde seizoen nu heeft.

Haro Aso maakte in 2020 een spin-off manga getiteld 'Retry'. Je hebt dus bronmateriaal en het is dat opzicht prima te doen. Hoewel 'Retry' een vervolg is, zijn Arisu en Usagi in deze versie twee volwassenen. Het verhaal sluit dus niet soepel aan op het einde van seizoen 2, waarin de kaart van de Joker in beeld komt. Het nieuwste seizoen zou met andere woorden afbreuk kunnen doen aan de veelgeprezen eerste twee seizoenen.

Voorlopig is er nog niets bekendgemaakt over de plot, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte. Tot die tijd kun je Alice in Borderland streamen op Netflix.

Onderstaande clip kan spoilers bevatten:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen