search

Ons nieuws van zondag 1 oktober 2023

Misdaadfilm verovert Netflix-kijkers: vermakelijk en intrigerend
Films / Nieuws

Misdaadfilm verovert Netflix-kijkers: vermakelijk en intrigerend

De duistere misdaadfilm 'Reptile' is sinds kort te streamen bij Netflix. De film staat op een derde plek in de Top 10 achter 'Love is in the Air' en 'Nowhere'.

De film kreeg zijn première in september tijdens het Toronto International Film Festival en krijgt sindsdien wisselende kritieken.

Op IMDb doet de film van regisseur Grant Singer het tot zover netjes met een 6.9/10. Stream de film bij Netflix als je in bent voor een spannende misdaadfilm.

Intrigerende personages


"Een zeer boeiende en vermakelijke politie-misdaadfilm, met de nodige twists, intrigerende personages. Top.", vertelt kijker umbra bij MovieMeter. De film pakt daar nu een 3.48/5.

Het publiek bij Rotten Tomatoes scoort de film 81%. De critici zijn gematigder over de film met maar 43%. Een van de critici zegt, "De omvangrijke fysieke aanwezigheid van Del Toro zelf geeft de film zijn momentum en kracht."

Misleidende zaak


Na een brute moord op een jonge makelaar in onroerend goed, gaat een doorgewinterde rechercheur op jacht om de waarheid te achterhalen.



De zaak blijkt echter misleidend en stap voor stap ontmaskert de rechercheur de illusies uit zijn eigen persoonlijke leven.

Regie en cast


Regisseur Singer is bekend van zijn werk aan voornamelijk muziekvideo's van onder meer Sam Smith en Shawn Mendes.

In de film zien we als de doorgewinterde rechercheur Benicio Del Toro, naast hem zijn er rollen voor Justin Timberlake, Eric Bogosian, Alicia Silverstone, Frances Fisher en Domenick Lombardozzi.





Op Netflix


Reptile is te zien bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze fout van Matthew Perry in 'Friends' veranderde een deel van de serie
Series / Nieuws

Deze fout van Matthew Perry in 'Friends' veranderde een deel van de serie

Deze verspreking van Matthew Perry maakte de scène alleen maar grappiger.

Twintig jaar na de finale staat Friends nog steeds bekend als een van de meest iconische en populaire sitcoms ter wereld. En hoewel Friends geweldige schrijvers had, waren veel oneliners geen onderdeel van het script.

De makers van de serie hebben vaak opgemerkt dat de zes hoofdacteurs van de serie allemaal perfect waren voor hun rol. De acteurs wisten altijd precies wat hun personage zou zeggen of doen.

Donald Trump


Dit zorgde er ook voor dat ze ter plekke met perfecte oneliners konden komen en op de meest Friends-achtige manier met elkaars fouten om konden gaan: door elkaar in de maling te nemen. Terwijl sommige van dit soort scènes als bloopers eindigden, haalden andere de definitieve versie en werden ze onderdeel van de serie.

Een van de meest bekende voorbeelden is de Donald Trump-zin van Matthew Perry. De acteur maakte een foutje en zei: "Donald Trump wil zijn blauwe blazer zwart" in plaats van "terug", en zijn medesterren grepen onmiddellijk hun kans.

Potentiële blooper


Zelfs nadat Perry zichzelf had gecorrigeerd, kreeg hij te maken met de grapjes van Aniston en Cox, waaronder de favoriet bij fans: "Je hebt het verprutst, je bent stom!" van laatstgenoemde. Omdat alle vijf de acteurs in deze scène in hun personage bleven, kwam deze potentiële blooper uiteindelijk in de laatste versie terecht.



Bekijk de scène hierboven met eigen ogen. Friends is te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarschuwing: 'Chucky' seizoen 3 is het meest beangstigende tot nu toe
Series / Nieuws

Waarschuwing: 'Chucky' seizoen 3 is het meest beangstigende tot nu toe

Alsof de vorige twee seizoenen van 'Chucky' nog niet eng genoeg waren...

De bekende filmreeks Child's Play over de griezelige pop Chucky werd in 2021 tot een serie gemaakt. Inmiddels is het derde seizoen onderweg en volgens producer Alex Hedlund wordt dit het engste seizoen tot nu toe.

De serie van Don Mancini volgt de kwaadaardige pop terwijl hij grote schade aanricht in een rustig stadje in New Jersey. De 14-jarige Jake Wheeler (Zackary Arthur) en zijn vrienden raken betrokken bij talloze gruwelijke moorden.

Onverwacht


Tijdens een interview met SFX Magazine hintte Hedlund op veel gruwelijke momenten in Chucky seizoen 3. Hij onthulde dat het anders zal zijn dan wat we tot nu toe hebben gezien, eraan toevoegend dat Mancini van plan was dit het engste seizoen tot nu toe te maken:

"Het is heel onverwacht. Het is anders dan alles wat we in de voorgaande seizoenen of in de films hebben gezien. Het kan, durf ik te zeggen, het donkerste verhaal tot nu toe zijn. Er is ook een persoonlijke drijfveer voor Chucky die heel uniek is voor dit seizoen. Echt, Don wilde er echt het engste seizoen tot nu toe van maken, en ik denk dat hij daarin geslaagd is".

Witte Huis


Uit de trailer blijkt dat Chucky het dit jaar groots aanpakt. We zien dat hij in het Witte Huis is, waar hij opnieuw een reeks moorden pleegt, terwijl hij Jake en zijn vrienden blijft kwellen. Ook wordt er onthuld dat Tiffany de aanval van Chucky in seizoen 2 heeft overleefd, maar dit roept vragen op over wat er precies is gebeurd en waar Caroline terechtkomt.



In Amerika is de serie vanaf 4 oktober te zien. In Nederland werden de vorige seizoenen uitgezonden op FOX. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 3 daar te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brengt deze opvallende 'Vision Quest' update seizoen 2 van 'WandaVision' in gevaar?
Series / Nieuws

Brengt deze opvallende 'Vision Quest' update seizoen 2 van 'WandaVision' in gevaar?

"Ik denk dat Agatha op een andere manier een belangrijke rol zal spelen dan Heartstopper"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Recente ontwikkelingen rond de credits van de showrunner van Marvel's Vision Quest hebben tot speculatie geleid over het mogelijke cancellen van deze langverwachte spin-off van het populaire WandaVision.

Verdwenen vermeldingen


Het nieuws is ontstaan omdat de WGA-credits van showrunner Jac Schaeffer geen vermelding van Vision Quest meer bevatten.

In plaats daarvan staat alleen Agatha: Darkhold Diaries vermeld, wat ook een spin-off is van WandaVision.

Interessant genoeg hebben andere schrijvers ook Vision Quest uit hun credits verwijderd. Het is belangrijk op te merken dat Disney en Marvel nog geen officiële aankondiging hebben gedaan over het cancellen van Vision Quest.

Hierdoor is zijn er veel onrust ontstaan, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat andere schrijvers aan boord zullen komen na de beëindiging van de WGA-staking.

Enthousiast, nerveus en opgewonden


Wat betreft Agatha: Darkhold Diaries heeft Joe Locke, een van de sterren van de show, laten doorschemeren dat de serie thema's zal bevatten die resoneren met het publiek, hoewel hij geen details heeft onthuld.

"[Agatha: Darkhold Diaries] wordt een geheel op zichzelf staand fenomeen waar ik enthousiast, nerveus en opgewonden over ben!" vertelt de acteur.

"Ik denk dat Agatha op een andere manier een belangrijke rol zal spelen dan Heartstopper en dat de thema's resoneren bij het publiek."



Soort van tweede seizoen


De terugkerende actrice Debra Jo Rupp, die Mrs. Hart speelde in WandaVision, vergeleek Darkhold Diaries zelfs met het tweede seizoen van WandaVision.

Waarvan elk seizoen een nieuw en uniek verhaal zou vertellen. Ze gaf aan dat ze verrast was toen ze werd gevraagd voor de rol en uitkijkt naar de nieuwe mogelijkheden die deze serie biedt.

Twijfel over terugkeer


Actrice Elizabeth Olsen, die Scarlet Witch speelt, heeft laten doorschemeren dat ze twijfelt over een terugkeer naar Agatha: Darkhold Diaries.

Ze gaf echter aan dat ze hoopt dat de terugkeer van haar personage wat meer humor met zich mee zal brengen en ruimte zal bieden voor verdere ontwikkeling.



Op dit moment is er nog geen officiële releasedatum voor Vision Quest bekend. Agatha: Darkhold Diaries zal eind 2024 op Disney+ te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontcijfer de geheimen van "the Woods" uit de populaire serie 'Gen V'
Series / Nieuws

Ontcijfer de geheimen van "the Woods" uit de populaire serie 'Gen V'

The Woods lijkt te worden gebruikt voor het vasthouden en mogelijk onderzoeken van gevaarlijke supes

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gen V, de langverwachte spin-off van The Boys, heeft de aandacht getrokken met zijn recente release. Een van de meest intrigerende aspecten van Gen V is de mysterieuze Woods-faciliteit, die nauw verbonden is met de schaduwachtige praktijken van Vought.

Geheim laboratorium


De Woods-faciliteit blijkt zich onder de Godolkin Universiteit te bevinden.

Dit laboratorium lijkt te dienen voor het vasthouden en experimenteren op superkrachtige individuen, waaronder Sam Riordan (Asa Germann), de broer van Golden Boy.

De reden voor het bestaan van de Woods-faciliteit en de motivatie om supes op deze locatie vast te houden, blijven echter vooralsnog een raadsel.



Toch niet zo geheim


Ondanks de geheimhouding rond de Woods, zijn er verrassend veel personages die er vanaf weten.

Hogere Vought-medewerkers, waaronder de decaan van de universiteit, zijn op de hoogte. Ook sommige vrienden van Golden Boy, na zijn dood, zijn begonnen met onderzoek naar de faciliteit.

Wat is the Woods?


Waarom de faciliteit de naam "the Woods" draagt, is nog steeds niet volledig duidelijk. Mogelijk verwijst het naar de decoratieve inrichting van de kamers, die eruitzien als bossen.

De Woods lijkt te worden gebruikt voor het vasthouden en mogelijk onderzoeken van gevaarlijke supes, maar de exacte aard van de experimenten blijft een mysterie.

En wat is de relatie met de andere Supe-gevangenis Sage Grove?

Kortom, de Woods-faciliteit in Gen V blijft een intrigerend en mysterieus element, en de komende afleveringen zullen ongetwijfeld meer onthullen over de duistere praktijken van Vought en de rol van deze faciliteit in de wereld van de supes.



Nieuwe afleveringen van Gen V zijn elke vrijdag te zien op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Alice in Borderland' krijgt een derde seizoen, maar is dat wel zo'n goed idee?
Series / Nieuws

'Alice in Borderland' krijgt een derde seizoen, maar is dat wel zo'n goed idee?

Haro Aso's veelgeprezen manga is perfect verfilmd, hoe willen de makers verder?

De Japanse scifi-thriller Alice in Borderland is een van Netflix' grote hits. De twee seizoenen vormden een afgerond verhaal, waarbij seizoen 2 alle vragen uit het begin beantwoordde en met een bevredigend einde kwam.

Netflix heeft aangekondigd dat er een derde seizoen gemaakt zal worden, en de grote vraag is hoe de streamer dit gaat aanpakken. Gaat de serie verder met de spin-off manga van Haro Aso, of borduurt het verhaal voort op de eerste twee seizoenen?

Geen soepele aansluting


De serie bood naast een boeiende kijk op het survival genre ook het nodige commentaar op isolatie, rouwverwerking en de consumptiemaatschappij. Verder gaf de serie een originele verklaring omtrent de aard van Borderland. De twee hoofdpersonen Arisu (Kento Yamazaki) en Usagi (Tao Tsuchiya) hebben een passend einde, dus de vraag is hoeveel nut een derde seizoen nu heeft.

Haro Aso maakte in 2020 een spin-off manga getiteld 'Retry'. Je hebt dus bronmateriaal en het is dat opzicht prima te doen. Hoewel 'Retry' een vervolg is, zijn Arisu en Usagi in deze versie twee volwassenen. Het verhaal sluit dus niet soepel aan op het einde van seizoen 2, waarin de kaart van de Joker in beeld komt. Het nieuwste seizoen zou met andere woorden afbreuk kunnen doen aan de veelgeprezen eerste twee seizoenen.

Voorlopig is er nog niets bekendgemaakt over de plot, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte. Tot die tijd kun je Alice in Borderland streamen op Netflix.

Onderstaande clip kan spoilers bevatten:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NIeuwe trailer: He-Man is terug op Netflix in 'Masters of the Universe: Revolution'
Series / Trailer

NIeuwe trailer: He-Man is terug op Netflix in 'Masters of the Universe: Revolution'

Kevin Smith ("Silent Bob") maakt een nieuw seizoen van de jaren 80-animatiehit 'He-Man'.

De heerlijke jaren 80-animatieserie is bekend bij jong en oud. Adam, oftewel He-Man, bindt de strijd aan met Skeletor, de superschurk met de kakelende lach. In 2021 kwam Netflix al met Masters of the Universe: Revelation, hetgeen een rechtstreeks vervolgs was op het verhaal van de jaren 80. In 2024 zien we een nieuw seizoen met de verdere avonturen op kasteel Grayskull.

Tijdens het Drop01 evenement van Netflix werd de eerste trailer vertoond. Deze kun je onderaan bekijken.

Anime-stijl


Net zoals de voorganger is dit seizoen in anime-stijl. We zien Adam de strijd aanbinden met Scare Glow waarbij zijn superkrachten hem goed van pas komen. Naast het voortzetten van het verhaal van He-Man maakte Netflix in 2018 ook de She-Ra and the Princesses of Power.

De stemacteurs zijn overwegend dezelfden als in Masters of the Universe: Revelation. He-Man is Chris Wood, superschurk Skeletor wordt gespeeld door niemand minder dan Mark Hamill, Melissa Benoist neemt Sarah Michelle Gellars rol als Teela over, terwijl Keith David Hordak voor zijn rekening neemt.

Masters of the Universe: Revolution wordt in de loop van 2024 verwacht op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 6 nieuwe afleveringen online, met o.a. een gloednieuw seizoen van Marvel's 'Loki'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 6 nieuwe afleveringen online, met o.a. een gloednieuw seizoen van Marvel's 'Loki'

Het wordt op Disney+ deze week de ene topserie afwisselen met de andere.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 10)



Verschijnt op: Dinsdag 3 oktober
Genre: Komedie / Misdaad / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Ahsoka (seizoen 1 - aflevering 8)



Verschijnt op: Woensdag 4 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Na de val van het galactische rijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een naderende dreiging voor het kwetsbare sterrenstelsel.





Loki (seizoen 2 - aflevering 1)



Verschijnt op: Donderdag 5 oktober
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op: Disney+

Synopsis: In Loki van Marvel Studios vervolgt de listige schurk Loki (Tom Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

1 oktober: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 13) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

3 oktober: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 13) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

5 oktober: The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 2) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Our Flag Means Death' op HBO Max: bedenker uit dankbaarheid
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Our Flag Means Death' op HBO Max: bedenker uit dankbaarheid

Binnenkort is het tweede seizoen te zien en de bedenker hoopt op nog meer van zulke reacties.

De hilarische en avontuurlijke serie van Nieuw-Zeelandse makelij Our Flag Means Death heeft bij veel fans een glimlach op het gezicht getoverd. Bedenker David Jenkins noemt de reacties overweldigend.

In een interview vertelt Jenkins dat het verhaal van de serie, met hoofdrollen voor acteurs Rhys Darby en Taika Waititi, misschien niet bij iedereen bekend is en vreesde voor onbegrip. Echter blijkt dat de serie door een grote groep fans al snel omarmd werd.

Snel weer op avontuur


Het tweede seizoen van Our Flag Means Death zal op 5 oktober in première gaan op HBO Max, waarbij de reis van Stede (Darby) en Ed (Waititi) wordt voortgezet terwijl ze hun gevoelens voor elkaar proberen te begrijpen.

Sinds de serie in première ging, is er een zeer toegewijde fanbase ontstaan rondom deze eigenaardige avonturen op volle zee. De online reacties op het verhaal waren overweldigend, met fans die elke week afstemden om te zien wat er met de piraten zou gebeuren.

Van landeigenaar tot piraat


Our Flag Means Death gaat over de rijke landeigenaar Stede Bonnet die zich niet meer op zijn gemak voelde met zijn saaie leven op het vasteland, en besloot het roer om te gooien en voortaan als piraat door het leven te gaan.



Kijk vanaf 5 oktober een nieuw seizoen van Our Flag Means Death op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suits'-acteur diep door het stof om delen nostalgische setfoto's
Series / Nieuws

'Suits'-acteur diep door het stof om delen nostalgische setfoto's

De acteur vond het leuk om herinneringen op te halen uit zijn tijd in de populaire serie.

Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat de populaire serie Suits tot een einde kwam. Acteur Patrick J. Adams vond het leuk om eens wat kiekjes uit die tijd te delen, wat hem duur kwam te staan.

Adams speelde in Suits de rol van Mike Ross, naast onder andere acteurs Rick Hoffman en Meghan Markle. Hij heeft met hen meer dan acht jaar samengewerkt, alleen kwam zijn nostalgische bui op een minder handig moment.

Snelle excuses


Vrij snel na het delen van de foto's verwijderde hij het bericht en bood hij excuses aan. Hij schreef: "De laatste paar dagen heeft een nostalgische Suits-bui mij afgeleid van het doorgaande gevecht dat SAG-AFTRA voert voor eerlijke compensatie en bescherming."

De acteursvakbond SAG-AFTRA heeft namelijk als afspraak met alle leden dat het tijdens een staking niet toegestaan is om projecten die gemaakt zijn onder SAG-AFTRA contracten te promoten. Dus ook niet van het immer populaire Suits.

Stijgende populariteit


Onlangs besloot Netflix de serie beschikbaar te maken op de streamingdienst, en sindsdien is de populariteit weer enorm toegenomen. Het wist in korte tijd in veel landen de top 10 van meest bekeken series te bereiken.



Kijk alle afleveringen van Suits op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen