Statistieken van 'Yellowstone' onthullen: Vertrek van grote held Kevin Costner was een foute keuze

Kevin Costner zal inmiddels wel spijt hebben van zijn vertrek uit 'Yellowstone'...

Nina Beerendonk, 02-10-2023 01:00

De recente winst aan kijkcijfers van de westernserie Yellowstone bewijst dat Kevin Costner het slechtst mogelijke moment heeft gekozen om de serie te verlaten. Al heeft de serie zelf ook niet zoveel meer aan de nieuwe kijkers.
Costner is gestopt met zijn hoofdrol als John Dutton in Yellowstone om zich te concentreren op het regisseren van Horizon: An American Saga. Dit is een serie van epische westernfilms die naar verwachting uit minstens vier delen zal bestaan. Maar zijn vertrek uit de serie had niet op een slechter moment kunnen komen.

Tv-uitzending

De laatste poging van Paramount om de Yellowstone-fanbase uit te breiden blijkt namelijk een doorslaand succes te zijn geweest. Om nieuwe kijkers te trekken, zond Paramount de pilot-aflevering uit op CBS. Maar liefst 6,6 miljoen kijkers stemden hierop af, en 3,3 miljoen van die kijkers – de helft van het totale aantal kijkers – hadden de serie nog nooit eerder gezien.

Het is een gangbare praktijk geworden om afleveringen van de populairste streaming programma's uit te zenden op traditionele tv-netwerken in een poging om nieuwe abonnees aan te trekken. Disney zond bijvoorbeeld de eerste twee afleveringen van de veelgeprezen Star Wars-serie Andor uit op ABC, FX, Freeform en Hulu tijdens de Thanksgiving-vakantie van 2022.

Oudere doelgroep

De serie richt zich op een oudere doelgroep, en oudere mensen zijn de enigen die nog steeds live televisie kijken. Het uitzenden van Yellowstone op CBS om kijkers uit die doelgroep te trekken was dus een slimme zet. Maar aangezien Costner op het punt staat de cast te verlaten en de serie te beëindigen, heeft Paramount nog maar een half seizoen om te profiteren van de nieuwe fans van de serie.


Hoewel Yellowstone zelf pas in de tweede helft van het laatste seizoen profiteert van deze nieuwe CBS-kijkers, is dit geweldig nieuws voor de aankomende spin-offs. Er zijn momenteel al twee succesvolle prequel-shows, 1883 en 1923, waarin dieper in de geschiedenis van de familie Dutton wordt gegraven.

Spin-offs

Paramount heeft nog drie spin-offs in ontwikkeling: 6666, 1944 en een titelloze vervolgreeks die zich afspeelt na het laatste seizoen van Yellowstone. Hopelijk kunnen deze spin-offs wel profiteren van de groeiende kijkcijfers. Bekijk Yellowstone en de spin-offs op SkyShowtime.
Lees meer over: Yellowstone, Kevin Costner, John Dutton, Luke Grimes, Kelly Reilly, SkyShowtime

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in