De rol van 'Howard Wolowitz' was eigenlijk geschreven voor een andere 'The Big Bang Theory'-legende

Het scheelde weinig of Simon Helberg had de rol van 'Howard' in 'The Big Bang Theory' helemaal niet gespeeld.

Bas de Kramer, 02-10-2023 01:00

Eén van de grootste troeven van The Big Bang Theory was de bijzondere cast. Je kan je toch niet voorstellen dat Sheldon, Leonard, Howard, Raj en Penny door andere acteurs gespeeld zouden zijn.
Het castingproces was geen gemakkelijke taak. Zo werd er nog het nodige overhoop gegooid na de eerste pilotaflevering en werd Kaley Cuoco aan de serie toegevoegd als Penny.

Kevin Sussman

De rol van Howard Wolowitz, die specifiek voor acteur Kevin Sussman was geschreven, kwam beschikbaar toen de acteur het niet in zijn schema bleek te kunnen passen. Sussman speelde op dat moment in Ugly Betty en had daardoor onvoldoende tijd om ook in The Big Bang Theory te kunnen schitteren.

Showrunner Bill Prady hierover: “De rol van Wolowitz was geschreven voor Kevin. We waren dol op hem, vooral nadat hij voor het eerst auditie deed voor Leonard in de eerste pilot. [ABC] liet Kevin niet uit zijn contract, zelfs niet nadat zijn verhaallijn in Ugly Betty op dat moment was voltooid".

Helberg

Uiteindelijk kwam toch alles op zijn pootjes terecht. Sussman kreeg een kleinere rol als Stuart en het gaf Simon Helberg de kans om de rol van Howard te pakken en deze op zijn eigen unieke manier tot leven te brengen.


Je kan The Big Bang Theory streamen op HBO Max


Lees meer over: kaley cuoco, the big bang theory, johnny Galecki, hbo max, raj, priya, sheldon cooper, jim parsons

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in