search
'Yellowstone' krijgt felle kritiek van actrice uit Martin Scorsese's 'Killers of the Flower Moon'
Series / Nieuws

'Yellowstone' krijgt felle kritiek van actrice uit Martin Scorsese's 'Killers of the Flower Moon'

Lily Gladstone haalt uit naar de serie door de slechte weergave van het Amerikaanse Westen.

Lily Gladstone, binnenkort te zien in Martin Scorcese's Killers of the Flower Moon, heeft hard uitgehaald naar één van Amerika's meest gerespecteerde series: Yellowstone. Blijkbaar wil ze niks weten van de wijze waarop het Amerikaanse Westen wordt neergezet in de serie.

Gladstone is een inheems Amerikaanse actrice en heeft de belangen van haar eigen volk voorop staan. Logisch ook dat ze opmerkt dat Yellowstone als westernserie soms een paar steekjes laat vallen in het correct weergeven van de Amerikaanse geschiedenis.

Rol in Scorcese's film


Killers of the Flower Moon speelt zich rond de eeuwwisseling van de twintigste eeuw toen de stam Osage Nation op olie stuitte en een fortuin verdiende, tot de grote afgunst van andere oliezoekers.


De oliebron trok de aandacht van vele witte kolonisten met kwade bedoelingen, waaronder Ernest Burkhart die wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio. Burkhart raakt romantisch betrokken bij Mollie Kyle, gespeeld door Lily Gladstone.

Kritiek


De geromantiseerde versie van het Wilde Westen zou Gladstone maar een "waanidee" vinden en "verwerpelijk" als een poging om de echte ervaring van inheemse Amerikanen te vatten.Vulture meldde dat Gladstone de schuld niet legt bij de inheemse Amerikaanse acteurs die bij de serie betrokken waren. Ze erkende dat ze zelf meerdere keren auditie had gedaan voor de show, omdat het een van de weinige kansen voor haar was om een rol te bemachtigen.

Kijken


Met je eigen ogen oordelen? Bekijk Yellowstone nu bij SkyShowTime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen