search
Series worden flink meer illegaal gedownload door toedoen van o.a. Netflix en Disney+
Series / Nieuws

Series worden flink meer illegaal gedownload door toedoen van o.a. Netflix en Disney+

Consumenten bekijken massaal films en series via illegale downloads en streams.

In het afgelopen kalenderjaar (2022) hebben Europeanen ruim 3 procent meer illegaal gedownload en gestreamd dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek.

De toename van illegale downloads is een opvallende ontwikkeling. Tussen 2017 en 2020 nam het aantal illegale downloads juist steeds meer af. Na de coronapandemie is de downloadtrend echter weer omgeslagen.

Onbetaalbaar


Er zijn waarschijnlijk twee hoofdredenen voor de toename. Ten eerste is het aantal streamingsdiensten enorm gegroeid; het is onbetaalbaar om abonnement te nemen op zoveel diensten.

Daarnaast verwijderen zelfs streamingsgiganten als Netflix en Disney+ regelmatig films en series. Daardoor hebben consumenten geen controle meer over het beschikbare entertainment en zoeken ze de verdwenen content via illegale wegen.

Toekomst


Het is afwachten wat het gevolg van de toename van illegale downloads zal zijn. Mogelijk zal het massale aanbod aan streamingsdiensten gaan slinken. Ook is het mogelijk dat diensten opnieuw gaan nadenken over het regelmatig verwijderen van films en series.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen