search
'The Fall of the House of Usher' op Netflix: De vooruitblik op een nieuwe horrorserie door Mike Flanagan
Series / Nieuws

'The Fall of the House of Usher' op Netflix: De vooruitblik op een nieuwe horrorserie door Mike Flanagan

Een nieuwe horrorserie uit de koker van Mike Flanagan, maar wat houdt het allemaal in?

Binnenkort verschijnt op Netflix de nieuwe drama- en horrorserie The Fall of the House of Usher. Wat we precies kunnen verwachten en hoe lang de serie gaat lopen hebben wij voor je uitgezocht.

De serie is gebaseerd op werk van de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. Zijn The Fall of the House of Usher is een compact literair meesterwerk geweest. Dus hoe zal dit korte verhaal in de serie vorm krijgen?

Onconventionele aanpak


Mike Flanagan gaat weer aan de slag als creatief brein van The Fall of the House of Usher. Hij maakte eerder voor Netflix series als The Haunting of Bly Manor en The Haunting of Hill House. Deze waren ook gebaseerd op eerder gemaakte werken.

Flanagan's aanpak is echter verre van conventioneel. In plaats van Poe's oorspronkelijke verhaal van opgesloten broer en zus in een vervallen landhuis trouw te volgen, beschouwt hij Poe's verhaal als een bron van inspiratie om er zijn eigen twist aan te geven.

Creatieve vrijheid


In de nieuwe serie heeft Flanagan het verhaal weten te verdelen over acht afleveringen. Hierin wordt een familie gevolgd die eigenaar is van een enorm vermogend farmaceutisch bedrijf, als familieleden één voor één op mysterieuze wijze vermist raken.



Kijk vanaf 12 oktober naar het nieuwe The Fall of the House of Usher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen