Netflix komt met slecht nieuws: wordt de streamer nu alweer duurder?

Als alle onrust in Hollywood bedaart is, zal de streamingdienst de prijzen omhoog gooien.

Glenn Walsh, 04-10-2023 07:15

Inmiddels wordt er in Hollywood al drie maanden niets geproduceerd. Vakbonden streden voor betere voorwaarden en bescherming, maar nu rijst de vraag hoe de toegenomen kosten voor de studio's moeten worden gedekt.
De eisen van de vakbonden kunnen ertoe leiden dat toekomstige projecten minder snel groen licht zullen krijgen. Maar ook kunnen de kosten voor streamingdiensten stijgen om aan de eisen te voldoen. Netflix heeft plannen om het laatste te doen.

Nog meer centen voor Netflix

De Wall Street Journal meldt dat Netflix van plan is om te wachten tot de gelijktijdige stakingen van Hollywood-schrijvers en acteurs eindigen. Schrijversvakbond WGA heeft inmiddels een overeenkomst gesloten, nu acteursvakbond SAG-AFTRA nog.

Netflix heeft momenteel drie verschillende abonnementen. Basic (€7,99), Standard (€11,99) en Premium (€15,99). Recentelijk trad Netflix nog hard op tegen het delen van wachtwoorden. Nu kan een extra lid aan het abonnement toegevoegd worden voor €3,99.

Klant draait voor de kosten op

De intentie van Netflix om zijn prijzen te verhogen, geeft aan dat het bedrijf zich richt op het compenseren van de komende budgetverhogingen van externe bronnen in plaats van intern. Nochtans zijn salarissen van topmensen niet aan de orde.Zo verdiende de grote baas van Netflix, Ted Sarandos, in 2022 een financiële compensatie van $50,3 miljoen, en alle overige topmensen van Netflix tussen de $5 miljoen en $40 miljoen. Wanneer precies de prijsverhogingen in Nederland ingaan is nog niet bekend.

Lees meer over: Netflix, WGA, SAG AFTRA, Ted Sarandos

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in