search

Ons nieuws van woensdag 4 oktober 2023

Recensie Netflix-serie 'Lupin' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Lupin' seizoen 3

De vertrouwde ingenieuze Lupin-acties worden in een geheel nieuw jasje gestoken.

Regie: Xavier Gens, Daniel Grou, Ludovic Bernard | Cast: Omar Sy (Assane), Ludivine Sagnier (Claire), Hervé Pierre (Hubert Pellegrini), Soufiane Guerrab (Youssef Guedira), Etan Simon (Raoul), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 42-52 minuten | Jaar: 2023

Na twee seizoenen was Pellegrini eindelijk verslagen, dus de vraag is waar het derde seizoen van Lupin over zal gaan. Wat voor avonturen gaat Assane nu beleven? Naar wie moet J'accuse blaffen? Een nieuwe vijand creëren klinkt als een weinig vernieuwende methode om de serie voort te zetten, maar de makers komen met een unieke invalshoek, waardoor Assane in de voetsporen van Lupin het publiek kan blijven vermaken zonder in herhaling te vallen. Want het nieuwe seizoen is allerminst saai.

Assanes lange zoektocht naar de waarheid over zijn vader is ten einde gekomen en met een nieuwe insteek zal seizoen drie ingeluid moeten worden. Dit is altijd een beetje eng. Zal de serie nog net zo goed zijn als voorheen? Nieuwe personages en verhaallijnen worden geïntroduceerd. De nieuwe personages zijn niet erg interessant en de nieuwe verhaallijn is in strijd met de oude. Het was altijd Assane en zijn vader alleen tegen de wereld, maar nu duikt er ineens familie op uit Senegal. Klinkt als een vrij wanhopig bedenksel om het nieuwe seizoen interessant te houden.

Maar al gauw blijkt dat de makers niet lui geweest zijn. Vanaf de eerste aflevering is de spanning alweer terug. Met Lupin als vaste inspiratie haalt Assane weer allerlei ingenieuze stunts uit die geen moment vervelen en nooit te ingewikkeld worden om te volgen. Wel zo prettig. De balans tussen het verbluffende en begrijpelijke van zijn plannen is perfect. Hier en daar een tikkeltje ongeloofwaardig, maar daar is makkelijk overheen te kijken. Deze serie zit gewoon heel goed in elkaar.

Omar Sy is zoals altijd weer charmant, de muziek is goed gekozen en op exact de goede momenten ingezet, en de flashback aan het einde van elke aflevering over het hoe en waarom van alle acties geeft altijd dat hij-flikt-het-hem-weer-gevoel. Assane is nu eenmaal onweerstaanbaar, een echte 'gentleman burglar' zoals zijn grote held Lupin. En dat maakt hem de held van de kijkers.

Ook in de serie is het Franse volk inmiddels dol op Assane. In het nieuwe seizoen heeft hij de status van een beroemdheid bereikt en worden hem Robin Hood-achtige eigenschappen toegeschreven. Assane steelt van de rijken en komt daarmee op voor de armen, die nog steeds 1%-protesten uitvoeren. Het is daarmee een actueel verhaal, wat in inflatielijdend Frankrijk zeer gewaardeerd zal worden.

Al gauw doet een nieuwe vijand zijn intrede, maar op een totaal andere manier dan Pellegrini. Dit houdt de serie fris en vrij van de derdeseizoensvloek die series op Netflix teistert. Ook daar weet Assane aan te ontsnappen. Hij komt echter wel zichzelf tegen, wat zorgt voor een ontwikkeling die geen kijker onberoerd zal laten en de plot nog spannender maakt. De verhaalstructuur verloopt heel anders dan voorheen en toch zijn het dezelfde typische Lupin-avonturen die de kijker geboeid houden. Heel knap gedaan.

In het eerste seizoen kon Assane nog met minimale vermommingen zijn omgeving misleiden, maar inmiddels is hij beroemd en kan hij bijna niet meer over straat. Tijd voor bizar goede vermommingen, die de kijker aan het twijfelen maken over of we wel naar dezelfde acteur zitten te kijken. Daar zal de serie zeker prijzen voor gaan winnen en dat is niet kenmerkend voor werk van Franse bodem.

Net als in de voorgaande seizoenen speelt de familie van Assane een grote rol in zijn motivering. Daar komt nu ook vriendschap bij. Dit geeft de serie diepgang en maakt de personages minder eendimensionaal. Assane is niet alleen een underdogachtige held, maar een mens die in conflict met zichzelf en zijn omgeving kan raken. Het einde sluit prachtig aan op dit thema. Het laat slechts een beetje ruimte om op een vierde seizoen te hopen, maar het is bijna ondenkbaar dat dit populaire personage niet meer terug zal komen. Nog een laatste magistrale streek van Lupin, alstublieft.

★★★★☆

Lupin is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'KANE - A Story Recorded'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'KANE - A Story Recorded'

De droom van twee ambitieuze muzikanten en alles wat daarbij komt kijken.

Regie: Youri Kant | Afleveringen: 4 | Speelduur: 45-55 minuten | Jaar: 2023

Ik moet een jaar of elf geweest zijn toen mijn ouders mij en mijn broer meenamen naar mijn eerste concert. In Ahoy Rotterdam verzamelde zich een kolkende massa die zich opmaakte voor Kane. Dat was voor mij en mijn broer wel anders. Wij hadden geen idee wie deze band was en de muziek had destijds niet zo'n effect op ons. Maar wat me goed is bijgebleven zijn de uitzinnige mensen voor het podium, het enorme licht- en geluidspektakel en bovenal een enorm energieke band die de zaal uit zijn voegen speelde.

Ruim twaalf jaar later krijgen we een uniek kijkje achter de schermen bij deze band. In KANE: A Story Recorded leren we bandleden Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen persoonlijker kennen en zien we hoe hun muzikale loopbaan de scheuren in hun privélevens heeft geheeld maar ook nieuwe heeft veroorzaakt. Het is het verhaal van een droom die uitkomt en uiteindelijk met een bitterzoet gevoel uitdooft.

Het komt niet vaak voor dat de beginjaren van een succesvolle artiest zijn vastgelegd op beeld. Eerder zagen we die periode in Avicii: True Stories en net als in die documentaire toont KANE: A Story Recorded hoe snel je van anonimiteit naar grote bekendheid kan transformeren. Het overkwam Kane toen ze in 1999 hun debuutplaat As Long as You Want This uitbrachten. Het is fascinerend om de jongens te zien klooien in de studio met oud-Idols-jurylid Henkjan Smits aan de knoppen, niet wetend wat ze te wachten stond.

Hier zien we een band die nog niets heeft behalve grote dromen en de (mogelijk naïeve) ambitie om met zijn muziek de wereld te veroveren. De focus ligt dan ook vooral op de betrokken mensen en met name de vriendschap tussen Dennis van Leeuwen en Dinand Woesthoff, die de ruggengraat van het jarenlange succes was. Al snel bleek Nederland te klein voor een band als Kane en besloten ze hun pijlen te richten op het buitenland.

Maar buiten de muzikale achtbaan die ogenschijnlijk eindeloos doordendert gaat het leven natuurlijk gewoon door, ook voor de bandleden. De documentaire kijkt niet weg van de zwarte dagen die daartussen zaten. Zo zien we beelden uit de periode waarin Dinands vrouw Guusje Nederhorst overleed, terwijl Kane op dat moment op het toppunt van zijn succes was. Het is ontroerend om te zien hoe de band deze ellende om weet te zetten in creatieve ideeën, wat resulteert in prachtige nummers.

Aan het eind van de documentaire kondigen Dennis en Dinand voorzichtig aan dat de twee weer muziek willen gaan maken. Toch lijkt deze documentaire zeker niet met commerciële doeleinden te zijn gemaakt, als lekkermakertje voor nieuwe muziek. De documentaire toont een oprecht en ontroerend verhaal over twee vrienden met een passie voor het maken van muziek. Dat ze dit na negen jaar weer gaan doen is een prachtige conclusie van een veelbewogen reis.

★★★★☆

KANE - A Story Recorded is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Beckhams gaan in nieuwe Netflix-docu los over het slippertje van David met Rebecca Loos
Series / Nieuws

De Beckhams gaan in nieuwe Netflix-docu los over het slippertje van David met Rebecca Loos

De docuserie 'Beckham' is vanaf 4 oktober te zien op Netflix.

Vanaf 4 oktober is de vierdelige documentaireserie Beckham te zien op Netflix. In de serie wordt oud-profvoetballer David Beckham en zijn familie op de voet gevolgd.

Victoria en David Beckham spreken hierin openhartig over een zeer uitdagende periode in hun huwelijk, inmiddels bijna twintig jaar geleden. Destijds raakte David verwikkeld in een affaire met Rebecca Loos, zijn persoonlijke assistente, die deels Nederlands is. Dit werd destijds ongekend breed uitgemeten in de media en de onthullingen hierover hadden uiteraard een flinke impact op hun relatie.

Donker


In de documentaire deelt het stel hun gevoelens over deze donkere periode. David bekent dat het voor hem heel moeilijk was om alleen in Spanje te verblijven, terwijl Victoria met hun kinderen in het Verenigd Koninkrijk bleef.

Victoria blikt terug op hoe zij en David zich voelden toen de media zich op hun relatie stortten. "Het voelde alsof de hele wereld tegen ons was. Voor onze periode in Madrid waren we altijd een onafscheidelijk team, sterk en verbonden. Maar toen we in Spanje waren, leek het alsof we dat alles verloren waren. Het was een ontzettend moeilijke periode."

Vechten


In de documentaire onthult David dat hij niet precies weet hoe ze deze huwelijkscrisis hebben overleefd. Hij benadrukt echter dat Victoria 'alles' voor hem betekent. "Het was hartverscheurend om haar verdrietig te zien. Op dat moment moesten we vechten voor onze liefde en ons gezin."

Victoria geeft op haar beurt aan:"Heb ik een hekel aan David gehad? Als ik eerlijk ben, ja. Het was waarschijnlijk de meest ongelukkige periode in mijn leven."

Zowel Victoria als David geven aan dat ze zich nu onwijs gelukkig en hartstikke tevreden voelen binnen hun huwelijk.



Benieuwd geworden naar de rest van de docu? Kijk deze hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gen V' onthult mogelijke strategie om Homelander te verslaan: Is dit het antwoord waar we al die tijd op gewacht hebben?
Series / Nieuws

'Gen V' onthult mogelijke strategie om Homelander te verslaan: Is dit het antwoord waar we al die tijd op gewacht hebben?

Is de brandende vraag dan eindelijk beantwoord? Hoe kan Homelander verslagen worden?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is altijd een verschil tussen comics en de verfilmde series. Er is niet aan deze verschillen te ontkomen, maar soms zijn ze wel heel erg groot. Dit is het geval van The Boys’ Homelander.

Homelander is de extreem machtige leider van The Seven en wordt gezien als egoïstisch en sadistisch. Hij wordt gezien als de beste superheld, maar zijn acties sluiten niet altijd aan bij deze titel.

Is hij wel te verslaan?


In de comics wordt Homelander uiteindelijk verslagen, maar de enige persoon die dit kan is… hijzelf. Soort van. Black Noir blijkt een clone te zijn van Homelander, gemaakt door Vought om de originele Homelander onder controle te houden.



In The Boys is de dood van Homelander veel mysterieuzer, maar de nieuwe spinoff Gen V heeft misschien een concrete manier gevonden om hem te verslaan.

De manier om Homelander te verslaan


Gen V focust namelijk op het bovenmenselijke gehoor van Homelander. Als Billy Butcher en The Boys dit tegen hem kunnen gebruiken, hebben ze misschien een manier om hem te verslaan.

Bekijk hieronder de trailer en stream vanaf 29 september Gen V op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'The Freak Brothers' seizoen 2
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Freak Brothers' seizoen 2

Het tweede seizoen is ook leuk voor kijkers die nuchter zijn.

Regie: Dominic Polcino, Joe Ekers, Jeannette Moreno King, e.a. | Cast (stemmen): Woody Harrelson (Freewheelin' Franklin Freek), John Goodman (Fat Freddy Freekowtski), Pete Davidson (Phineas T. Phreakers), Tiffany Haddish (Kitty), Adam Devine (Chuck), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 24-29 minuten | Jaar: 2023

The Freak Brothers is het type volwassenenanimatie dat vooral gewaardeerd wordt door kijkers die net als de hoofdpersonages onder invloed zullen zijn. Maar in tegenstelling tot dit drietal hoef je daarvoor niet uit de jaren zestig naar het heden te zijn gereisd. De grappen bestaan meestal uit expliciete onderbroekenlol, bloederig geweld of een combinatie van die twee. Het tweede seizoen is echter minder goor dan het eerste en daarmee iets geschikter voor een breder publiek.

De grappen zijn nog steeds flauw en voorspelbaar, maar doordat het misselijkmakende aspect wat is afgezwakt zijn de afleveringen makkelijker te bekijken. Hier en daar zijn er inhoudelijk verrassende verhalen, terwijl andere juist niets om het lijf hebben. Ook de grote plotlijn, de opbloeiende romance tussen Gretchen en Franklin, gaat bijna ongemerkt van nauwelijks aanwezig naar plotseling een happy end.

Zeer overheersend is de waanzinnig irritante kat met de weinig originele naam Kitty. In de camera praten, onderbrekingen om al dan niet echt bestaande producten aan te prijzen en mislukte halfslachtige catchfrases; het gebeurt allemaal op een traag tempo, alsof er gewacht wordt op een lachband. Tiffany Haddish is een leuke comédienne, maar laten we eerlijk zijn: haar stem is niet geschikt voor dit soort irritante personages. Haar stem vergroot de irritatie juist, al is ze wellicht juist om die reden hiervoor gekozen.

In seizoen twee worden flink wat beroemdheden door de mangel gehaald, vooral degenen met een schandaaltje of twee achter de rug. Acteurs, presentators, politici en ondernemers zijn niet veilig voor de uiterst vileine humor waarmee ze soms een hele aflevering lang in een kwaad daglicht gezet worden. Hierin lijkt The Freak Brothers op series als Family Guy en South Park. Dit zal waarschijnlijk bewust zijn gedaan om de populariteit van de serie te vergroten.

De animatie is net als in het eerste seizoen niet bijster indrukwekkend. Het is hakkelige, vereenvoudigde 2D-animatie. Ongetwijfeld zullen de makers daarvoor gekozen hebben om trouw te zijn aan de originele tekeningen van de strip waarop de serie is gebaseerd, The Fabulous Furry Freak Brothers. Sympathiek, maar daarmee legt The Freak Brothers het sterk af tegen de kwaliteit van andere hedendaagse animatieseries.

De serie moet het vooral hebben van de stemmencast. Woody Harrelson als Franklin doet het erg goed en voegt flink wat humor aan zijn personage toe. Anderen, zoals Adam Devine en Blake Anderson als duo Chuck en Charlie, vallen wat tegen, mogelijk vanwege hun kleine rollen. In een eventueel volgend seizoen mogen ze dus een grotere aanwezigheid krijgen. En Kitty een aanzienlijk kleinere rol, hoewel de kans daarop even klein is als het poesje zelf.

★★☆☆☆

The Freak Brothers seizoen twee is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van 'Ahsoka'-seizoen verrast fans met opvallende 'Narnia'-verwijzing
Series / Nieuws

Einde van 'Ahsoka'-seizoen verrast fans met opvallende 'Narnia'-verwijzing

De slotepisode van 'Ahsoka' bevatte een vette knipoog naar een andere franchise.

Gisteren kwam de Star Wars-serie Ahsoka tot een spetterende climax. De titel van de slotepisode was The Jedi, The Witch and The Warlord, en veel fans hadden onmiddellijk door waar die titel vandaan kwam.

Het is geen groot geheim dat maker Dave Filoni Narnia-fan is. Eerder al werd bekend dat de 'The World Between Worlds' geïnspireerd was door het beroemde 'The Wood Between the Worlds' uit de boeken van C.S. Lewis.

Narnia


De titel van de slotepisode van het eerste seizoen van Ahsoka is ook een overduidelijke referentie naar Narnia. Het eerste boek uit de serie, en ook de filmadaptatie daarvan, draagt namelijk de titel The Lion, The Witch, and The Wardrobe.

Veel fans reageerden enthousiast toen ze de knipoog opmerkten, en ze trokken massaal naar sociale media om hun enthousiasme te delen met de wereld.

Netflix


Overigens is Netflix momenteel bezig met het ontwikkelen van nieuwe verfilmingen van de Narnia-boeken. Onder andere Barbie-regisseuse Greta Gerwig is bij dat project betrokken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscar-winnaar Adrien Brody en zijn bijna-dood-ervaring door ontmoeting met een koe
Series / Nieuws

Oscar-winnaar Adrien Brody en zijn bijna-dood-ervaring door ontmoeting met een koe

Adrien Brody vertelt over een bijna-ongeluk dat hij ooit had tijdens de opnames van een film in India.

De bekende acteur Adrien Brody, bekend van zijn rollen in onder andere de films: The Pianist, American Heist en Midnight in Paris en de series Peaky Blinders en het recent gecancelde en ondergewaardeerde Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty heeft ooit een bijna-dood-ervaring gehad.

Adrien Brody staat vooral bekend om zijn opmerkelijke vertolking in de film The Pianist uit 2002, waarin hij de hoofdrol van Władysław Szpilman op zich nam. Voor deze rol won Brody op slechts 29-jarige leeftijd zijn eerste Academy Award, waarmee hij de jongste winnaar ooit werd in de categorie Beste Acteur.

Levensgevaar


Tijdens zijn bekendere films en series is hij nooit in levensgevaar geweest maar het was tijdens de opnames van de minder bekende film, The Darjeeling Limited, dat hij het tijdelijke bijna met het eeuwige verruilde.

"Ik was bijna dood. Ik reed in India achter een tuk-tuk, een van die kleine gemotoriseerde riksja's, toen de chauffeur plotseling naar de zijkant stuurde en er een koe tevoorschijn kwam de die rustig over de weg liep. Ik trapte op de rem, slipte bijna en kwam bijna in botsing met het dier," vertelde Adrien Brody hierover.

Flits


In dat moment flitsten er allerlei gedachten door het hoofd van de acteur. Het enige wat hij kon bedenken, te midden van al zijn jaren hard werken, was dat hij herinnerd zou worden als de man die tegen een koe was aangereden. Gelukkig ontsnapte de acteur aan een fataal ongeval.

Bekijk op instagram


"Ik moest lachen, want het leek zo absurd. Ik dacht, 'Dit zal mijn nalatenschap zijn: om achter op een koe te knallen - na al die jaren van hard werken, is dit het'" deelde Brody.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' komt er weer aan, gaan we Carice van Houten opnieuw zien schitteren als 'Melisandre'?
Series / Nieuws

'House of the Dragon' komt er weer aan, gaan we Carice van Houten opnieuw zien schitteren als 'Melisandre'?

Onze eigen Carice van Houten zou graag haar opwachting maken in 'House of the Dragon'.

Er gaan op social media nog altijd de nodige stemmen op om een bijzonder karakter uit Game of Thrones een rol te geven in prequel House of the Dragon. Het gaat hierbij om onze 'eigen' Carice van Houten in haar rol van Melisandre.

Melisandre, de Rode Priesteres, heeft natuurlijk een belangrijke rol gespeeld in Game of Thrones. Met haar vermogen om visioenen te zien en wonderen te verrichten, heeft ze een cruciale rol gespeeld in de strijd om de IJzeren Troon. Haar verhaal kwam tot een bevredigend einde toen ze haar ultieme doel bereikte: het redden van Jon Snow en het verslaan van de Night King.

Hoe oud is ze?


In Game of Thrones blijkt dat Melisandre, ondanks haar jonge verschijning, al heel oud is. Hoe oud precies? Dat blijft wat onduidelijk. Carice van Houten vertelde in een interview eens dat ze veel ouder dan 100 was. David Benioff, showrunner, gaf aan dat ze meerdere eeuwen oud is. Acteur Oliver Ford Davies, die Maester Cressen speelde, gaf aan begrepen te hebben dat Melisandre 400 jaar oud zou zijn.

House of the Dragon speelt zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en in zoverre zou een rol voor Van Houten in House of the Dragon inderdaad best mogelijk zijn.

Carice


Carice Van Houten heeft er zelf ook al op gehint dat ze zou kunnen terugkeren. Enige tijd geleden plaatste Van Houten een fanverhaal op Instagram waarin ze smeekte om haar terugkeer en iedereen eraan herinnerde dat het personage naar verluidt meer dan 400 jaar oud was, dus het zou zeker mogelijk zijn.




Why don’t we want her to make a cameo?
by u/sceletons in HouseOfTheDragon

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult unieke reggaeton-serie met opkomende ster uit 'The Dark Knight'
Series / Trailer

Netflix onthult unieke reggaeton-serie met opkomende ster uit 'The Dark Knight'

Opklimmen binnen de muziekindustrie blijkt in de serie zo makkelijk nog niet.

Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven voor hun aankomende komediedrama Neon. In de serie volgen we een reggaetonartiest die ervan droomt de grootste ster van het genre te worden.

De hoofdrol wordt vertolkt door Tyler Dean Flores, die in 2012 zijn acteerdebuut maakte in The Dark Knight Rises van Christopher Nolan.

Verhaal


In de nieuwe trailer van Neon wordt Santi geïntroduceerd, een jonge reggaetonzanger op weg naar de top. Met de hulp van zijn twee beste vrienden moet Santi er alles aan doen om het te maken in de competitieve muziekindustrie.

Verschillende muzieksterren komen langs in de Netflix-serie, zoals Daddy Yankee en Villano Antillano. De drie vrienden leren met vallen en opstaan hoe ze moeten overleven in de grote stad en binnen de wereld van commerciële muziek.

Cast en crew


Neon is gemaakt en geproduceerd door Shea Serrano en Max Searle, die ook de showrunner is.



In de hoofdrollen spelen onder andere Emma Ferreira, Courtney Taylor, Santiago Cabrera, Jordana Brewster, Genesis Rodriguez en Zack Fox.

Kijken


De achtdelige serie Neon is vanaf 19 oktober te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios lijkt grote plannen te hebben met de nieuwste serie op Dinsey+
Series / Nieuws

Marvel Studios lijkt grote plannen te hebben met de nieuwste serie op Dinsey+

Krijgt Loki een derde seizoen? Uitvoerend producent Kevin Wright vertelt je er meer over!

Het tweede seizoen van de Marvel-serie Loki is nog niet begonnen, of er wordt al over een derde seizoen gepraat. Maar gaat dat er wel komen?

Loki is altijd al een geliefd personage geweest in het Marvel-universum, en sinds zijn eigen serie is hij alleen maar populairder geworden. Fans kunnen voorlopig nog geen genoeg van hem krijgen, maar gelukkig hoeft dat ook niet.

Loki seizoen 3


Deze week, op 6 oktober om precies te zijn, gaat Loki seizoen 2 van start. Daar is al veel over gezegd, en wordt al een tijdje door veel fans naar uitgekeken. Maar blijft het bij dit tweede seizoen, dat wederom uit slechts zes afleveringen bestaat?

Comic Book sprak onlangs met Kevin Wright, de uitvoerend producent van Loki. Blijkbaar wordt de toekomst van Loki nog steeds besproken bij Marvel:

"We denken er zeker over na hoe we de basisverhalen van TVA en Loki kunnen blijven vertellen. Wat ik zou zeggen is dat seizoen 1 en seizoen 2 altijd zijn opgevat als twee hoofdstukken van hetzelfde boek. We willen dit boek afsluiten en ik denk dat er nog veel meer boeken op de plank staan."



Toekomst van Loki


Dat er een tweede seizoen nodig was om één verhaal te vertellen, dat wisten ze bij Marvel dus al vanaf het begin. Na het komende tweede seizoen is er echter nog genoeg ruimte voor meer verhaalvertelling rondom het personage Loki.

De kans is dus zeer aanwezig dat we meer Loki te zien krijgen, zolang de fans er maar naar blijven kijken natuurlijk. Om te beginnen kan dat deze vrijdag weer, met seizoen 2 op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige horrorfilm weet Netflix-kijkers aan de buis te kluisteren
Films / Nieuws

Heftige horrorfilm weet Netflix-kijkers aan de buis te kluisteren

De vijfde 'Scream'-film is zowel een reboot van het origineel als een vervolg. De film uit 2022 is met Halloween in het vooruitzicht nu erg populair onder Netflix-kijkers.

In de film van regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett zien we een deel van de oude cast terug en zien we een aantal nieuwe castleden toetreden tot de wereld van Scream.

Cast


In deze vijfde Scream-film zien we onder meer Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Melissa Barrera, Jack Quaid, Mikey Madison, Jenna Ortega en Dylan Minnette.

Synopsis


Twintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd afgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar.

Opnieuw is er iemand die zich achter het Ghostface masker schuilhoudt en een groep tieners als doelwit maakt.



Hoe doet de film het?


Op IMDb doet de film het prima met een 6.2/10. Op MovieMeter zien we een score van 2.87/5 en zegt kijker Boeikens, "Op zich is de film ok, loopt vlot, voldoende kills, (te verwachten) plotwendingen en twists en wat oude bekenden.Wel een overkill aan flashbacks en verwijzingen en uiteraard nergens mee origineel, vernieuwend of laat staan spannend."

Op Rotten Tomatoes scoort de film gemiddeld 79%. Een van de critici vertelt, "'Scream' snijdt opnieuw het horrorgenre open op een slimme, meta- en brutale manier. Met enkele van de beste moorden en toch enkele van de beste uitvoeringen tot nu toe."



Netflix


Stream deze vijfde Scream-film op Netflix als je in bent voor een horrorfilm.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste posters van 'Frasier' maken een ding meer dan duidelijk over de revival
Series / Posters

De nieuwste posters van 'Frasier' maken een ding meer dan duidelijk over de revival

Frasier staat duidelijk in de startblokken wat zijn nieuwste hoofdstuk betreft.

De spin-off van Cheers met psychiater Frasier Crane (Kelsey Grammer) was een hit. Het is al langere tijd bekend dat in de revival een aantal bekende gezichten zullen ontbreken.

De twee nieuwe posters maken daarentegen duidelijk dat een ding juist wel hetzelfde blijft. Frasier keert terug naar zijn vertrouwde Boston.

Knipoog naar de originele serie


Op de eerste poster zien we Frasier met een aantal bustes poseren. De ietwat pompeuze Frasier was altijd nogal vol van zijn intellectuele capaciteiten en heeft zich dus niet met de minsten omringd, waarbij staatsman Benjamin Franklin opvalt (rechts achter). Deze Founding Father was geboren en getogen in Boston, de stad waar Frasier een nieuw begin maakt.

De tweede poster bevat een knipoog naar de horizon van Seattle, die prominent in de intro van de originele serie te zien was. Frasier is omringd met koffers en spullen terwijl hij deze keer naar de horizon van Boston kijkt.

Frasier is vanaf 12 oktober in de VS op Paramount+ te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en wanneer deze naar Nederland komt. Wel kun je de oorspronkelijke serie bekijken op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft 'Astro Boy' creatieve draai en verrast zo zijn fans
Series / Trailer

Netflix geeft 'Astro Boy' creatieve draai en verrast zo zijn fans

Met 'Pluto' waagt Netflix zich aan een ambitieuze animeserie over de frictie tussen mens en robot.

Netflix heeft zojuist de langverwachte trailer van Pluto onthuld, een gloednieuwe anime-adaptatie van Tezuka Productions. De anime is gebaseerd op de klassieker van Osamu Tezuka, Astro Boy.

De manga van Atro Boy, neergepend door Osamu Tezuka, kwam oorspronkelijk uit in 1952 en zou later de basis vormen voor de iconische animeserie. Het originele verhaal draait om een geavanceerde robotjongen genaamd Astro, gemaakt door de briljante wetenschapper Dr. Tenma.

Verhaal


In de wereld van Pluto, waar mens en robot zij-aan-zij leven, doet detective Gesicht onderzoek naar een reeks moordpogingen op robots. Zijn onderzoek leidt tot een huiveringwekkende ontdekking: de meest geavanceerde robots ter wereld, en hun bondgenoten, worden genadeloos uitgemoord.



Als Gesicht op zoek gaat naar antwoorden, kruist zijn pad dat van Atom, een uiterst geavanceerde robot die vragen oproept over Gesichts eigen identiteit. Samen onthullen ze een duister complot dat de wereld zoals ze kennen op het spel zet.

Release


De achtdelige serie Pluto zal op 26 oktober uitkomen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met slecht nieuws: wordt de streamer nu alweer duurder?
Series / Nieuws

Netflix komt met slecht nieuws: wordt de streamer nu alweer duurder?

Als alle onrust in Hollywood bedaart is, zal de streamingdienst de prijzen omhoog gooien.

Inmiddels wordt er in Hollywood al drie maanden niets geproduceerd. Vakbonden streden voor betere voorwaarden en bescherming, maar nu rijst de vraag hoe de toegenomen kosten voor de studio's moeten worden gedekt.

De eisen van de vakbonden kunnen ertoe leiden dat toekomstige projecten minder snel groen licht zullen krijgen. Maar ook kunnen de kosten voor streamingdiensten stijgen om aan de eisen te voldoen. Netflix heeft plannen om het laatste te doen.

Nog meer centen voor Netflix


De Wall Street Journal meldt dat Netflix van plan is om te wachten tot de gelijktijdige stakingen van Hollywood-schrijvers en acteurs eindigen. Schrijversvakbond WGA heeft inmiddels een overeenkomst gesloten, nu acteursvakbond SAG-AFTRA nog.

Netflix heeft momenteel drie verschillende abonnementen. Basic (€7,99), Standard (€11,99) en Premium (€15,99). Recentelijk trad Netflix nog hard op tegen het delen van wachtwoorden. Nu kan een extra lid aan het abonnement toegevoegd worden voor €3,99.

Klant draait voor de kosten op


De intentie van Netflix om zijn prijzen te verhogen, geeft aan dat het bedrijf zich richt op het compenseren van de komende budgetverhogingen van externe bronnen in plaats van intern. Nochtans zijn salarissen van topmensen niet aan de orde.



Zo verdiende de grote baas van Netflix, Ted Sarandos, in 2022 een financiële compensatie van $50,3 miljoen, en alle overige topmensen van Netflix tussen de $5 miljoen en $40 miljoen. Wanneer precies de prijsverhogingen in Nederland ingaan is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chantal Janzen gaat Videoland veroveren met haar eigen tv-serie
Series / Nieuws

Chantal Janzen gaat Videoland veroveren met haar eigen tv-serie

In de Videoland Original gebruikt Janzen haar eigen ervaringen voor een mooie feelgoodserie.

Chantal Janzen krijgt eindelijk de kans om een idee, waar ze lang op heeft zitten broeden, waarheid te laten worden in de vorm van de Videoland Original Eén Grote Familie. Op grappige wijze komen herkenbare situaties uit samengestelde gezinnen langs in de dramaserie, waar zij ook zelf in speelt.

In de serie spelen onder andere Lykele Muus, Jeroen van Koningsbrugge, Joy Delima en Selin Akkulak in de hoofdrollen.

Verhaal


In de serie trekt Julia, gespeeld door Janzen, in bij haar nieuwe vriend Taco, vertolkt door Lykele Muus. Erg romantisch, maar er komen enkele extraatjes bij: de twee dochters en een zoon van Julia, die samen moeten wonen met de twee dochters en zoontje van Taco.

Natuurlijk verloopt het samenvoegen van een nieuw gezin niet zonder het nodige getreiter, gezeur en gemor. Maar er komen ook veel ontroerende en grappige momenten langs, die een groep mensen een echt gezin maken.

Idee


Janzen liep al langere tijd rond met het idee door haar eigen ervaringen. Ze vertelde erover: "Het is natuurlijk iets wat dicht bij mij staat door mijn eigen samengestelde gezin waar ik al zeventien jaar heel erg trots op ben."

Bekijk op instagram

Ze ging verder: "Een samengesteld gezin komt altijd voort uit iets wat pittig is: een scheiding of breuk van een vorig gezin. Als je dan weer een nieuw huishouden gaat vormen doordat een van de ouders een nieuwe partner krijgt, gaat dat nooit zonder de nodige strubbelingen, irritaties, stress maar ook geluk en komische momenten."

Kijken


Eén Grote Familie is vanaf 14 oktober in zijn geheel te streamen bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series komen het beste uit de test
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series komen het beste uit de test

Volgens onze recensenten mag je deze nieuwe series op Netflix niet missen.

Van hilarische satire tot geheimzinnige documentaires - op Netflix kwamen er een hoop uiteenlopende series langs de afgelopen weken. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en delen welke van deze series de moeite waard zijn.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Encounters | 4 afleveringen




★★★☆☆

Synopsis: Een heleboel UFO-waarnemingen van de afgelopen 50 jaar voeden een wereldwijd mysterie in deze docuserie met ooggetuigenverslagen, interviews met experts en nieuw 'bewijs'.

Recensie: "'Encounters' ziet er gelikt uit. Mooie belichting, de juiste timing tussen de scènes en uiteraard een close-up om de emotie bij de geïnterviewden vast te leggen. Tsja, wat verwacht je ook als Steven Spielbergs productiebedrijf betrokken is?"

Lees de rest van de recensie.

Sex Education seizoen 4 | 8 afleveringen





★★★★☆

Synopsis: Na de sluiting van Moordale Secondary staan Otis en Eric nu voor een nieuwe uitdaging - hun eerste dag op Cavendish Sixth Form College.

Recensie: "Het is een zeldzaamheid dat een mainstreamkijkcijferkanon als Sex Education op zo'n subtiele, licht dramatische en bovenal komische wijze complexe thema's met elkaar weet te verweven."

Lees de rest van de recensie.

Disenchanment seizoen 5 | 10 afleveringen





★★★☆☆

Synopsis: We volgen het avontuurlijke leven van prinses Tiabeanie, alias Bean, en haar zoektocht om van haar kwaadaardige moeder af te komen en zo haar vader te helpen terug te keren naar Dromenland als koning.

Recensie: "Het is het mafste sprookje ooit, maar Disenchantment zal voornamelijk herinnerd worden om de gekke grappen en kleurrijke mensen (of beter: mensachtigen). Wie weet zal deze serie net als Futurama over vele jaren ineens nieuw leven ingeblazen krijgen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Netflix-serie met prachtige Turkse actrice moet je hart gaan veroveren

Bekijk alle artikelen