search
Heftige horrorfilm weet Netflix-kijkers aan de buis te kluisteren
Films / Nieuws

Heftige horrorfilm weet Netflix-kijkers aan de buis te kluisteren

De vijfde 'Scream'-film is zowel een reboot van het origineel als een vervolg. De film uit 2022 is met Halloween in het vooruitzicht nu erg populair onder Netflix-kijkers.

In de film van regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett zien we een deel van de oude cast terug en zien we een aantal nieuwe castleden toetreden tot de wereld van Scream.

Cast


In deze vijfde Scream-film zien we onder meer Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Melissa Barrera, Jack Quaid, Mikey Madison, Jenna Ortega en Dylan Minnette.

Synopsis


Twintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd afgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar.

Opnieuw is er iemand die zich achter het Ghostface masker schuilhoudt en een groep tieners als doelwit maakt.



Hoe doet de film het?


Op IMDb doet de film het prima met een 6.2/10. Op MovieMeter zien we een score van 2.87/5 en zegt kijker Boeikens, "Op zich is de film ok, loopt vlot, voldoende kills, (te verwachten) plotwendingen en twists en wat oude bekenden.Wel een overkill aan flashbacks en verwijzingen en uiteraard nergens mee origineel, vernieuwend of laat staan spannend."

Op Rotten Tomatoes scoort de film gemiddeld 79%. Een van de critici vertelt, "'Scream' snijdt opnieuw het horrorgenre open op een slimme, meta- en brutale manier. Met enkele van de beste moorden en toch enkele van de beste uitvoeringen tot nu toe."



Netflix


Stream deze vijfde Scream-film op Netflix als je in bent voor een horrorfilm.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen