search
'Percy Jackson and the Olympians' heeft een uniek kenmerk: "brandende fanvragen beantwoord"

'Percy Jackson and the Olympians' heeft een uniek kenmerk: "brandende fanvragen beantwoord"

Rick Riordan is ook uitvoerend producent en kon hierdoor iets uitzonderlijks doen.

Valeria Milić
In een interview met D23 sprak Rick Riordan over zijn betrokkenheid bij de nieuwste verflming van zijn boekenreeks over Percy Jackson. Hij onthult vervolgens dat de Disney+-serie hem tegelijkertijd een geweldige kans geeft.

Riordan kan namelijk met een frisse blik naar de serie kijken. De makers houden zich trouw aan het bronmateriaal, daarnaast kan de schrijver zoveel jaren later scènes in de serie verwerken die destijds niet in het boek terechtkwamen.

Voor het eerste hoofdstuk


Riordan vertelt dat de talrijke fans het verhaal natuurlijk van achter naar voren kennen. Het leuke is echter dat hij bepaalde onderdelen "[die zich] voor het eerste hoofdstuk [afspelen]" in Percy Jackson and the Olympians kan verwerken zonder het verhaal tekort te doen.

Riordan: "Ik schreef het [eerste] boek in 2005 en kan er nu met een frisse blik naar kijken. Dat is behoorlijk intrigerend, aangezien ik er dingen in kan verwerken waar fans nog steeds vragen over hebben. Percy's eerdere ervaringen op school bijvoorbeeld, of hoe Sally [Percy's moeder] en Poseidon elkaar überhaupt hebben ontmoet. We houden ons dus aan het boek, maar daarnaast is het toch nieuw".

Riordans betrokkenheid heeft hem duidelijk ook de nodige inspiratie opgeleverd. De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.
Aanbevolen artikelen