search
'Percy Jackson and the Olympians' streeft de eerdere films nu al voorbij

'Percy Jackson and the Olympians' streeft de eerdere films nu al voorbij

Het ziet er naar uit dat de komende Disney+-serie vriend en vijand zal verrassen.

Valeria Milić
Toen de twee films over de tiener-halfgod Percy uitkwamen waren zowel de fans als schrijver Rick Riordan niet bepaald onder de indruk. Men vond dat de films nu eenmaal niet over Percy en zijn vrienden gingen.

De tv-reboot lijkt wel de goede richting te zijn ingeslagen. De posters die onlangs verschenen zijn zitten vol verwijzingen naar de boeken.

Recht doen aan bronmateriaal


Op de posters van Percy (Walker Scobell), Annabeth Chase (Leah Sava Jeffries) en Grover Underwood (Aryan Simhadri) is duidelijk te herleiden wie ze zijn.

Percy's poster laat Poseidons (Toby Stephens) drietand en paarden zien. Annabeth heeft de uil die verwijst naar haar moeder, de godin Athena. Tot slot zien we een panfluit en een ram op de poster van Grover, wat natuurlijk bij een satyr hoort. Tot slot is oranje kleur van Kamp Halfbloed gebruikt in het ontwerp, waarmee in alle opzichten recht wordt gedaan aan het bronmateriaal.

Frustratie en onvrede


Het maken van de films destijds was geen positieve ervaring voor schrijver Rick Riordan. Hij had maar weinig te vertellen over het eindproduct.. Op zijn website vertelde Riordan al eerder over de onvrede en de frustratie die hij toendertijd voelde.

Dit is wel even anders met betrekking tot Percy Jackson and the Olympians. Riordan heeft het verhaal gepitcht aan de makers en meegeschreven aan de serie zelf. We moeten nog even afwachten, maar voor nu ziet het er gunstig uit wat de nieuwste verfilming van Percy's avonturen betreft.

Percy Jackson and the Olympians wordt in 2024 verwacht op Disney+.
Aanbevolen artikelen