search

Ons nieuws van donderdag 5 oktober 2023

'Loki' seizoen 2 heeft totaal onverwacht deze nieuwe MCU-schurk!
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 heeft totaal onverwacht deze nieuwe MCU-schurk!

Hij is al even in de trailer te zien, maar heeft een duidelijke geschiedenis in de MCU-stripboeken.

Nu duidelijk is dat Kang (Jonathan Majors) te zien zal zijn in het nieuwste seizoen van Loki, is de onthulling van deze slechterik een verrassing. Zaniac, oftewel de fictieve acteur Brad Wolfe (Rafael Casal), loopt Loki en Sylvie tegen het lijf.

Het was al eerder bekend dat Casal een rol in seizoen 2 zou hebben. Dat dit de rol van Brad Wolfe/Zaniac betreft heeft bij de fans de nodige speculaties losgemaakt.

Infectie en nucleair ongeluk


In de Marvel-strips is Brad Wolfe een acteur die een film maakt getiteld Zaniac!. Wolfe speelt hierin de rol van seriemoordenaar Zaniac, die het op vrouwelijke slachtoffers heeft voorzien als gevolg van een traumatische jeugd. Hierin is een parallel te vinden met Wolfe's eigen achtergrondverhaal, wat ook de reden is dat hij de rol heeft aangenomen.

Zonder het te beseffen is Wolfe echter geïnfecteerd door een parasiet uit de Dark Dimension. Deze parasiet zwerft rond in tijd en ruimte, waarbij deze telkens het slechtste in het slachtoffer bovenbrengt. In de strip is de geïnfecteerde Wolfe uiteindelijk het slachtoffer van een nucleaire ontploffing. De combinatie verandert zijn personage letterlijk in de monsterlijke Zaniac.

Achtergrond uit de strips


In de trailer zien we Casal als Wolfe uit een auto stappen bij de première van Zaniac!. De serie lijkt zich met andere woorden aan de achtergrond in de strips te houden, waardoor Loki er naast Kang nog een formidabele en gevaarlijke tegenstander bij heeft.

Seizoen 2 van Loki is vanaf 6 oktober te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 langlopende crimeseries op NPO Plus mogen niet missen op jouw kijklijst
Series / Featured

Deze 4 langlopende crimeseries op NPO Plus mogen niet missen op jouw kijklijst

Met zoveel jaren succes op zak zijn deze crimeseries absoluut goud waard.

Op NPO Plus kan je een goudmijn aan crimeseries vinden, die al jarenlang hun eigen succes bewijzen. Check hieronder vier sterke voorbeelden van langlopende misdaadseries, die je ondertussen echt niet gemist mag hebben.

Silent Witness | KRO-NCRV | Seizoen 18 t/m 25Nikki Alexander is forensisch patholoog in Londen. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé.Midsomer Murders | KRO-NCRV | Seizoenen 16 t/m 23Deze klassieke Britse misdaadserie speelt zich af in het schilderachtige graafschap Midsomer en volgt inspecteur Tom Barnaby terwijl hij een reeks complexe moordzaken oplost. Met zijn scherp inzicht en droge humor is Barnaby een onvergetelijk personage in de wereld van misdaadverhalen.Vera | KRO-NCRV | Seizoenen 1 t/m 11Deze misdaadserie is gebaseerd op de romans van Ann Cleeves en volgt inspecteur Vera Stanhope. In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland onderzoekt zij misdaden die alleen zij kan oplossen.Beck | NPO Plus | Seizoenen 5 t/m 9Martin Beck is inspecteur bij de Zweedse moordbrigade. Hij is een intelligent speurder, die ongeëvenaard is in het maken van analyses en het afnemen van verhoren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe ziet Tiffani Thiessen, in de jaren 90 de droom van iedere jongen, er tegenwoordig uit?
Series / Featured

Hoe ziet Tiffani Thiessen, in de jaren 90 de droom van iedere jongen, er tegenwoordig uit?

De actrice speelde in de jaren 90 in veel bekeken series als Saved by the Bell en Beverly Hills, 90210.

In de nodige tv-series duiken heel wat acteurs en actrices op waarover je uiteindelijk niet tot weinig meer hoort. Dit geldt bijvoorbeeld voor actrice Tiffani Thiessen die in de jaren 90 een bekend gezicht was op televisie.

De in Long Beach, Californië geboren brunette speelde onder meer als Kelly Kapowski in Saved by the Bell (1989–1993) en als Valerie Malone in Beverly Hills, 90210 (1994–98). Daarna werd het zeker niet echt stil, maar echt grote rollen had ze niet meer.

Compleet anders


Tiffani was later nog te zien in bekendere series als Fastlane (2003) en Alexa & Katie (2018-2020). Voor haar laatste rol werd ze genomineerd voor een Daytime Emmy Award. Wat betreft films is haar meest opvallende titel From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money uit 1999, een videovervolg op de eerste film.

Tegenwoordig heeft Tiffani een zogenaamde 'comedy clip show' op MTV met de titel Deliciousness. Ze richt zich vooral op allerlei eten-gerelateerde thema's. Er verschenen al twee seizoenen en er komt ook een derde.

Privé


Tiffani is sinds 2005 getrouwd met Brady Smith en heeft twee kinderen. In het verleden had ze relaties of ging ze uit met namen als Mark-Paul Gosselaar, Mario Lopez, Brian Austin Green en Richard Ruccolo.Op Instagram is ze ook flink bezig. Net als sterren als Chris Paul en Justin Bieber - ze hebben toegegeven fan te zijn geweest op jongere leeftijd - zijn nog veel mensen benieuwd naar dat meisje dat in de jaren 90 heel wat indruk maakte.

Instagram


De nu 49 jaar oude Tiffani heeft op Instagram een mooie 2,2 miljoen volgers die ze regelmatig trakteert op allerlei video's en foto's uit haar privéleven en de shows die ze doet. En, het mag gezegd worden, ze is wat ouder geworden, maar ze lijkt nog erg op hoe ze er vroeger uitzag.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze zwaar verslavende crimeserie met een magische 94% op Rotten Tomatoes kun je nog altijd streamen op HBO Max
Series / Featured

Deze zwaar verslavende crimeserie met een magische 94% op Rotten Tomatoes kun je nog altijd streamen op HBO Max

De serie 'The Wire' is één van de beste series ooit gemaakt en deze is gewoon te streamen op HBO Max.

De prachtige realistische serie The Wire is een meesterwerk in het misdaadgenre en heeft de harten van kijkers over de hele wereld veroverd. Deze serie, die te zien is op HBO Max, wordt door velen beschouwd als een van de beste series aller tijden. Met zijn diepgaande verhaallijnen en complexe personages, blijft The Wire boeien vanaf het allereerste tot het allerlaatste moment.

Deze serie is gemaakt door David Simon en duikt diep in de straten van Baltimore en onthult de duistere kant van de stad. Het verkent verschillende aspecten van de samenleving, van het veelal falende politieapparaat, het drugsprobleem tot het onderwijssysteem en de media. The Wire legt de schuld niet alleen bij de misdadigers maar bij de hele maatschappij.

IMDB en Rotten Tomatoes Scores


The Wire heeft nogal indrukwekkende beoordelingen. Op IMDb krijgt de serie een buitengewone 9.3. Op Rotten Tomatoes heeft The Wire een nog iets hogere score van 94%, wat aantoont dat critici op beide platforms zeer onder de indruk zijn van deze baanbrekende serie. Ook de cast spreekt tot de verbeelding met onder andere: wijlen Lance Reddick, Idris Elba en Domic West.

Bekijk op instagram


Mocht je de serie nog niet gezien hebben, dan wordt het hoog tijd. Kijk The Wire hier op HBO Max, je zult er geen spijt van krijgen!

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
96% op Rotten Tomatoes: HBO-klassieker komt volgende maand naar Netflix
Series / Nieuws

96% op Rotten Tomatoes: HBO-klassieker komt volgende maand naar Netflix

De serie is van de hand van een Oscarwinnaar, blijkens Rotten Tomatoes nog steeds favoriet.

HBO Max staat er om bekend meerdere klassiekers in het tv-genre te hebben voortgebracht. In streaming-gigant Netflix heeft de zender een goede partner gevonden om zijn pareltjes onder te brengen.

Na Band of Brothers en Ballers kun je vanaf 1 november aanstaande ook Six Feet Under bekijken. De hitserie is van de hand van Alan Ball, die voor American Beauty een Oscar kreeg.

Drama en donkere humor


Six Feet Under is een mix van familiedrama met donkere humor en de geroemde serie staat bekend om de sterke cast en dito acteerprestaties. Nate (Peter Krause) en David Fisher (Michael C. Hall) erven hun vaders begrafenisonderneming Fisher & Sons Funeral Home. Verder is daar hun moeder Ruth (Frances Conroy) en zus Claire (Lauren Ambrose).

Praatje maken


De dood speelt begrijpelijkerwijs een prominente rol in de vijf seizoenen dat de serie duurt. Iedere aflevering begint met een overlijden, en kijk ook niet gek op als je een van de familieleden een praatje ziet maken met de overledene. De lotgevallen in het leven van de Fishers worden op deze manier in een unieke context geplaatst.

De serie won diverse prestigieuze prijzen, zoals de Emmy, de SAG Award en Golden Globes. Je kunt Six Feet Under vanaf 1 november streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende 'Warrior Nun'-update op X - Twitter door maker Simon Barry
Series / Nieuws

Schokkende 'Warrior Nun'-update op X - Twitter door maker Simon Barry

De Halo Bearers kregen een wel heel onverwacht bericht voor hun kiezen.

Warrior Nun moet wel de meest toegewijde fans ooit hebben. De Halo Bearers, zoals ze ook wel bekend staan, hebben eigenhandig de serie gered nadat Netflix deze onverwacht cancelde.

Geen zee leek te hoog, en de Twitter-actie, de petitie en de billboards leidden tot het gewenste resultaat. Er zijn namelijk plannen voor een filmtrilogie, en de teller op de website is weer actief.

Niet betrokken


Een beter bericht kun je je als Halo Bearer niet wensen lijkt het wel. Maker Simon Barry kwam echter met een Tweet waarbij menigeen met de oren stond te klapperen. Hij blijkt namelijk op geen enkele manier bij het project betrokken.

Barry: "Ik ben op geen enkele manier betrokken bij het project, en weet dus niet wat er aangekondigd gaat worden. Ik maak geen onderdeel uit van de producenten, evenmin ben ik ingehuurd om te schrijven of om te regisseren". De fans waren om begrijpelijke redenen niet blij, aangezien Barry over het algemeen wordt gezien als degene die de serie zo succesvol maakte. Het feit dat hij niet bij de films betrokken is maakt de Halo Bearers met zorg uitkijken naar de nieuwste aankondiging.

Je kunt Warrior Nun streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-thriller weet groots te scoren bij Netflix
Films / Nieuws

Scifi-thriller weet groots te scoren bij Netflix

De spannende thriller 'Infinite' is pas net te zien op Netflix en dat is terug te zien. Hij staat namelijk op de tweede plaats in de Top 10 van de streamer.

Als je de 1 uur en 46 minuten durende scifi-thriller van regisseur Antoine Fuqua nog niet hebt gezien, is het zeker aan te raden om deze te streamen bij Netflix.

Regisseur Fuqua is een grote bekende in de filmwereld. Onder zijn werk zien we onder meer alle The Equalizer-films, Shooter, Training Day en Tears of the Sun.

Synopsis


The Infinite is een groep van vrijwel onsterfelijke mannen en vrouwen die door de eeuwen heen worden gereïncarneerd. Om een kwaadaardige schurk uit te schakelen, hebben ze de hulp nodig van een man die ogenschijnlijk aan schizofrenie lijdt.

Geleidelijk aan komt hij er echter achter dat zijn vreemde dromen eigenlijk herinneringen van vorige levens zijn.

Cast


In de film zien we onder meer Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Dylan O'Brien, Jason Mantzoukas, Toby Jones en Sophie Cookson.Gematigde scores


Bij MovieMeter pakt de film een score van 2.61/5. Een van de kijkers vertelt, "Hollywood actiefilm met een leuke SF-achtige insteek rond het idee van reïncarnatie. Actie bij momenten over the top, maar so be it. Haalt nog niet het overdreven niveau van een James Bond of een recente Too Fast And The Furious."

Op Rotten Tomatoes scoort de film een pijnlijke 26% gemiddeld. "'Infinite' heeft alle elementen die je in vrijwel elke actiefilm aantreft. Het slaat net de plank mis door niet all-in te gaan en de kijker volledig onder te dompelen in het reïncarnatieconcept.", aldus een van de critici.Op Netflix


Wil je de film een kans geven, dan kun je dat doen door deze te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit duo in 'The Walking Dead'-franchise is het slechtste als ze bij elkaar zijn
Series / Nieuws

Dit duo in 'The Walking Dead'-franchise is het slechtste als ze bij elkaar zijn

Niet iedereen staat samen sterker; dit duo is beter zonder de ander.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Veel series hebben een iconisch duo, denk maar aan Joel en Ellie uit The Last of Us of zelfs SpongeBob en Patrick uit SpongeBob SquarePants. Sommige duo’s halen echter het slechtste in elkaar naar boven.

In The Walking Dead zitten veel emotionele momenten, maar de meest hartverscheurende dynamieken zijn die tussen moeders en hun dochters.

Het beste of het slechtste duo


Er zitten zeker goede moeder-dochterduo’s in de franchise, zoals Michonne en Judith. Hun band bewijst dat familie geen bloedverwanten hoeft te zijn en dat liefde alles overwint.Aan de andere kant heeft Fear The Walking Dead ook een zeer gecompliceerde relatie tussen moeder en dochter. Virginia hield heel erg van haar dochter Dakota, maar dit kwam niet altijd even goed over.

Een slecht gevoel


Virginia was vaak overbeschermend en te controlerend en dit zorgde voor een spanning om te snijden. Ze hadden uiteraard ook hartverwarmende momenten, maar deze waren er vaker niet dan wel.

Bekijk hieronder de trailer en stream Fear the Walking Dead op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-ster heeft een verborgen talent waar andere beroemdheden jaloers op zijn
Series / Nieuws

Deze 'Game of Thrones'-ster heeft een verborgen talent waar andere beroemdheden jaloers op zijn

Emilia Clarke maakt elke beroemdheid in één klap jaloers op haar.

Acteurs zijn geweldig in het spelen van andere mensen en soms zouden ze willen dat ze dat in hun echte leven ook konden doen. Er zit namelijk een hele donkere kant aan alle glitter en glamour van Hollywood.

Game of Thrones was de grootste en populairste serie ter wereld en heeft nu nog steeds miljoenen fans. De serie heeft ook heel wat (toen nog onbekende) acteurs wereldberoemd gemaakt, waaronder de twee grootste sterren van de serie: Kit Harington en Emilia Clarke.

Het geheime talent


Clarke speelt een essentieel personage in Game of Thrones, namelijk Daenerys Targaryen, de rechtmatige erfgenaam van de IJzeren Troon. Ze zit dus in elke aflevering van de serie.Toch herkennen mensen haar in het echt niet en als ze met co-sterren op pad is, wordt ze zelfs gevraagd om een foto te maken. Clarke neemt dit niet op als een belediging, maar heeft er juist plezier mee!

Privacy of beroemdheid?


De actrice geeft toe dat ze soms wil zeggen wie ze is, maar dat doet ze nooit. Veel te veel beroemdheden worstelen met privacyschending en publiciteit en Clarke is maar al te blij dat ze daar niet (of in ieder geval veel minder) mee te maken heeft.

Bekijk hieronder de beste momenten van Daenerys Targaryen en stream Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende wending: Favoriete 'Suits' personage verliest fans na controversiële actie
Series / Nieuws

Verrassende wending: Favoriete 'Suits' personage verliest fans na controversiële actie

Na deze actie stonden veel fans niet meer achter hun favoriete personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen heeft een favoriete personage in een serie, maar goede verhalen hebben drama nodig. Verraad is de perfecte manier om een serie intenser te maken, maar dit gaat vaak ten koste van een goed personage.

In bijna alle genres is er verraad; romantiek, drama, sitcoms en nog veel meer. Soms lijkt het alsof de personages tot werkelijk alles toe in staat zijn, ongeacht de consequenties.

Het verraad in Suits


Soms gaat een personage simpelweg te ver en dat is precies wat er met Harvey Spector gebeurde in Suits. Harvey is altijd al een moreel grijs personage geweest, maar deze actie had nooit mogen gebeuren.In seizoen 5 werd de zus van Louis, Esther, geïntroduceerd. Ze zat is een scheiding en vroeg daarom Harvey om hulp. Louis kent Harvey op zijn duimpje en vroeg dan ook aan hem om niet met zijn zus naar bed te gaan.

Belofte verbroken


Zo gezegd, zo … niet gedaan. Harvey verbreekt zijn belofte en wanneer Louis hier achter komt, slaat hij Harvey in zijn gezicht en gooit hem door een glazen tafel heen.

Bekijk hieronder de beste momenten van Harvey en stream Suits op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Only Murders in the Building' seizoen 3
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Only Murders in the Building' seizoen 3

Nog meer spanning, intrige en onverwachte wendingen dan in voorgaande seizoenen.

Regie: Cherien Dabis, John Hoffman, Chris Koch | Cast: Selena Gomez (Mabel Mora), Steve Martin (Charles-Haden Savage), Martin Short (Oliver Putnam), Paul Rudd (Ben Glenroy), Meryl Streep (Loretta), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 34-40 minuten | Jaar: 2023

Sinds de start van de serie heeft het eclectische en komische trio uit Only Murders in the Building, gespeeld door Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez, vele harten weten te veroveren met hun chemie en scherpe humor. In het derde seizoen zetten ze opnieuw hun amateur-detectivevaardigheden in om een mysterieuze moordzaak rondom Olivers musicalproductie op te lossen.

Evenals in de vorige seizoenen presenteert seizoen drie een mooi afgerond mysterie. In tien afleveringen zien we het begin en het einde van het verhaal zonder losse eindjes. Daarnaast heeft dit seizoen een aantal terugkerende thema's, met als middelpunt de band tussen moeder en zoon. Dit format heeft de potentie voor vele succesvolle seizoenen, zolang de schrijvers intrigerende thema's en moordzaken kunnen blijven bedenken.

Verder heerst er dit seizoen een verfrissende dynamiek tussen de hoofdpersonages. Het trio heeft voor het eerst conflicterende belangen, waardoor we ze een deel van het seizoen apart volgen. Hiermee leren we tegelijkertijd meer over de personages als individuen, maar ook waarom ze werken als trio. Vooral de privé- en liefdeslevens van Charles en Oliver krijgen dit seizoen meer aandacht, waarbij niemand minder dan Meryl Streep de rol van Olivers eerste liefdespartner vertolkt.

Op Charles, Oliver en Mabel na presenteert seizoen drie een zo goed als nieuwe cast (slechts twee andere bewoners van het Arconia hebben een terugkerende rol), wat de serie op precies het juiste moment nieuw leven inblaast. Met gastrollen van onder andere Paul Rudd en dus Meryl Streep kan de kijker genieten van een goed staaltje acteerwerk.

Wat Only Murders in the Building vanaf het begin zo vermakelijk heeft gemaakt is dat men nooit bang is geweest voor camp. De personages en verhaallijnen zijn lekker over de top, en dat is juist vaak waar de intrige vandaan komt. Met een musical in het middelpunt van dit seizoen is de camp niet te missen.

Er worden ook verschillende liedjes gebruikt als onderdeel van dit musicalaspect. Waar musicalscènes in anderszins niet-musicalprojecten vaak uit de toon kunnen vallen, is dat in Only Murders in the Building zeker niet het geval. Ze sluiten naadloos aan op de gebruikte thema's en voegen daarmee juist iets toe aan het verhaal.

★★★★★

Only Murders in the Building is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waan jezelf voor even in Disneyland met deze unieke serie
Series / Trailer

Waan jezelf voor even in Disneyland met deze unieke serie

Veel goedkoper dan een tripje naar Disneyland is het bekijken van deze boeiende serie.

Keer terug naar de plek, waar dromen uitkomen, met de unieke docuserie Behind the Attraction op Disney+. In de serie worden in zes afleveringen de verhalen achter de meest populaire attracties in de Disneyparken gedeeld met enthousiaste fans.

Net als in het eerste seizoen is Paget Brewster uit Criminal Minds te horen als de voiceover, die alle achtergrondinformatie deelt over wat deze plekken zo magisch maakt.

Attracties


In het tweede seizoen komen er meerdere onderwerpen aan bod, waaronder het uitgebreide assortiment aan eten in het park, de spectaculaire vuurwerkshows, de beroemde attractie Pirates of the Carribean en nog veel meer.

In de trailer komen er ook al voorproefjes langs van veel andere attracties, die vooral mensen bekend zullen voorkomen die in de Amerikaanse parken zijn geweest. Je ziet onder andere de mijnschachten van Indiana Jones Adventure, de Big Thunder Mountain Railroad en de EPCOT.

Hoe ze zijn gebouwd


In elke aflevering duiken de Imagineers van de attractie in het proces van een attractie bouwen en hoe een attractie kan meegroeien met de tijd om uiteindelijk een iconisch aspect van het park te worden.In het eerste seizoen komen ook veel andere geliefde attracties aan bod, zoals Jungle Cruise, Space Mountain, Haunted Mansion en Jungle Cruise (waarbij Dwayne Johnson even zijn gezicht laat zien om de bijbehorende film te promoten).

Kijken


Behind the Attraction seizoen 2 zal vanaf 1 november te zien zijn. Het eerste seizoen is reeds te bekijken bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'East New York'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'East New York'

Deze klassieke Amerikaanse politieserie weet niet veel nieuws te brengen.

Regie: Mo McRea, Michael M. Robin, Ramaa Mosley, e.a. | Cast: Amanda Warren (Regina), Richard Kind (Stan), Olivia Luccardi (Brandy), Ruben Santiago-Hudson (Marvin), Kevin Rankin (Tommy), Elizabeth Rodriguez (Crystal), Lavel Schley (Andre), Jimmy Smits (John) e.a. | Afleveringen: 21 | Speelduur: 39-41 minuten | Jaar: 2022-2023

East New York volgt het reilen zeilen van het politiecorps binnen het 74e district van New York. Hoofdpersoon is adjudant Regina Haywood, die in haar nieuwe functie vastbesloten is een andere koers te varen en de burgers wil laten zien dat de politie er vóór hen is, in plaats van tegen hen. Het is de vraag of haar plan zal slagen en ze alle neuzen dezelfde kant uitkrijgt.

East New York is een traditionele Amerikaanse politieserie vol voorspelbare, klassieke elementen. De collega's vormen een hecht team en trekken ook buiten hun werk met elkaar op. Ze lijken nogal op elkaar aangewezen en weinig andere sociale contacten te hebben. Er ontstaan onderlinge romances en uiteraard mag de borrel in de kroeg aan de overkant na werktijd ook niet ontbreken. Het stikt van de zijlijntjes, die stuk voor stuk verbonden zijn met de privélevens van de politiemensen. Allemaal maken ze wel iets mee, variërend van een nieuwe liefde tot een jeugdtrauma of de eerste moeilijke momenten binnen hun carrière.

De serie is dus nogal voorspelbaar en weinig vernieuwend. Dat een zwarte vrouw tot adjudant wordt benoemd is nog enigszins modern te noemen, maar verder lijkt de serie toch wat in het eerste decennium van deze eeuw te zijn blijven hangen. Ouderwets en weinig spannend dus. De makers proberen dit te verhullen met de nodige onheilspellende muziekfragmenten, maar zelfs deze zijn, je raadt het al, voorspelbaar.

De serie bevat maar liefst eenentwintig afleveringen. Gelukkig vinden er in elke aflevering weer wat nieuwe gebeurtenissen plaats voor de afwisseling, want de hoofdzaak waar het politieteam zich mee bezighoudt wordt veel te lang uitgemeten. Om het verhaal van deze zaak te vertellen was de helft van de afleveringen meer dan genoeg geweest.

Hier en daar laat de geloofwaardigheid ook te wensen over. Het politiecorps pakt alle zaken op die binnen zijn district vallen, zelfs degene waarvan normaal gesproken wat grover geschut, zoals speciale eenheden, zou worden ingezet. Het opsporen van een uit de gevangenis ontsnapte topcrimineel behoort doorgaans niet tot het takenpakket van de lokale politie, maar in East New York is dat kennelijk wel het geval.

De serie wordt gered door de sterke kast. Met bekende namen als Amanda Warren, Jimmy Smits, Elizabeth Rodriguez en Richard Kind staat er met recht een cast van niveau met veel ervaring. Kind is inmiddels al even klassiek als het genre van deze serie, maar dat doet niets af aan zijn acteerkunsten. Hij is geknipt voor de rol van Stan, de norse agent die zijn tijd lijkt uit te zitten en wel wat vernieuwing kan gebruiken. Ook Amanda Warren schittert als sterke vrouw die haar eigen koers vaart.

★★★☆☆

East New York is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' seizoen 2 nu al in de maak? Na oorspronkelijke plan miniserie wordt Mandoverse uitgebreid
Series / Nieuws

'Ahsoka' seizoen 2 nu al in de maak? Na oorspronkelijke plan miniserie wordt Mandoverse uitgebreid

In eerste instantie was het verhaal als miniserie bedoeld, hier lijkt verandering in te komen.

Alle afleveringen van Ahsoka zijn inmiddels te streamen op Disney+. Het einde kun je bijna een cliffhanger noemen, dus de vraag is wat de verdere plannen van maker Dave Filoni zijn.

Volgens Deadline is de kans op een tweede seizoen reëel, en Filoni zou er zelfs al mee bezig zijn. Het idee is om de drie series van het zogeheten Mandoverse - The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Ahsoka - bijeen te brengen in een film.

Uitbouwen Mandoverse


Voor deze film er echter komt, zouden volgens de nieuwsbron de kijkers eerst een nieuw seizoen van Ahsoka krijgen. Per slot van rekening zijn Filoni, Jon Favreau en Rick Fawuyiwa al een aantal jaren bezig om de Star Wars-mythologie op het scherm te brengen en uit te breiden.

Hoewel er momenteel dus nog geen officiële aankondiging is, is het wel degelijk mogelijk dat een nieuw seizoen van Ahsoka een onderdeel uitmaakt van het groeiende Mandoverse.

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.

De onderstaande clip kan spoilers bevatten:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'L-Pop'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'L-Pop'

Verrassend vermakelijke tienerserie over de Zuid-Koreaanse popscene brengt je terug naar de tijd dat je zelf beroemd wilde worden.

Regie: Andres Lizarazo | Cast: Andrea de Alba (Andrea), Isan (Ji-Won), Alicia Jaziz (Pau), Arantza Ruiz (Indra), Ji-Moon (Hye-Jin), Juan Fonsalido (Tomás), Pamela Cervantes (Lety), Macarena Oz (Silvana), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 29-43 minuten | Jaar: 2023

Het heerlijk herkenbare L-Pop haalt alles naar boven wat je als ongemakkelijke puber ooit zorgvuldig naar een hoekje van je herinneringen hebt verbannen. Je buitenboordbeugel was je grootste vijand en met posters van de Backstreet Boys aan de slaapkamermuur droomde je van een carrière als vj bij TMF. Ook Andrea wil niets liever dan haar naam in neonletters op de billboards en is vastberaden de K-popscene te veroveren en een superster te worden. Of is het misschien toch wijs om voor de veilige optie te gaan en te solliciteren voor dat baantje bij de tandarts?

L-Pop volgt het klassieke verhaal van een vriendinnenruzie die uitloopt in drama en eindigt in voortreffelijke wraak. Dansmaatje Lety trapt Andrea zonder pardon uit hun K-popclub, waarna de gedumpte op zoek gaat naar een nieuwe set gelijkgestemden. Vanzelfsprekend komen er enkel buitenbeentjes op de auditie af. Eenlingen die op het eerste gezicht geen schijn van kans maken een wedstrijd te winnen, maar zich na diepe dalen ontpoppen tot exact het tegenovergestelde. De rivaal? Dat is uiteraard de populaire bimbo met bitchy maniertjes en een voorliefde voor roze. En niet zeggen dat je die niet zag aankomen.

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om de taal naar Engels te switchen, maar de echte fijnproever kijkt L-Pop in het originele Spaans. Nu rollen de woorden bij Spaanstaligen sowieso al in een bliksems tempo over de lippen, maar gecombineerd met straattaal en hysterisch acteerwerk ben je de draad soms gewoon echt kwijt. Voeg daar een vleugje tienerpaniek en mitrailleurdialogen aan toe en je hebt een perfecte storm gelijk Hannah Montana en Gilmore Girls. Horendol word je ervan. Just how we like it.

Andrea de Alba en kornuiten hebben allemaal een irritant theatrale manier van acteren. Begrijpelijk, want de acteurs zijn elk opgezadeld met een stereotype: het knappe mokkel, de kneus, de zweverige chick en het mollige meisje met glitters in het haar. Poweracting past bij de doelgroep waar L-Pop zich op richt, maar is wel iets waar je doorheen moet prikken om in de juiste context te zien. Want een serie over jeugd kan niet zonder overdreven handgebaren en gezichtsuitdrukkingen, al leidt dit in sommige scènes ernstig af van de dialoog.

Wie verder kijkt dan de vrolijke chaos van de serie ziet het eeuwige dilemma waar we in elke fase van ons leven tegenaan lopen. We voelden ons waarschijnlijk allemaal wel een beetje verdwaald toen we na de middelbare school in het diepe werden gegooid. De hele wereld moet wat van je en pas wanneer je 's avonds doodongelukkig op de bank ploft kom je erachter dat je het verkeerde pad hebt gekozen. L-Pop verpakt deze les in een mooi jasje en een luchtig verhaal. Want opgroeien is een baan waarvan helaas niemand je de handleiding geeft.

★★★☆☆

L-Pop is te zien bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson and the Olympians' heeft een uniek kenmerk: "brandende fanvragen beantwoord"
Series / Nieuws

'Percy Jackson and the Olympians' heeft een uniek kenmerk: "brandende fanvragen beantwoord"

Rick Riordan is ook uitvoerend producent en kon hierdoor iets uitzonderlijks doen.

In een interview met D23 sprak Rick Riordan over zijn betrokkenheid bij de nieuwste verflming van zijn boekenreeks over Percy Jackson. Hij onthult vervolgens dat de Disney+-serie hem tegelijkertijd een geweldige kans geeft.

Riordan kan namelijk met een frisse blik naar de serie kijken. De makers houden zich trouw aan het bronmateriaal, daarnaast kan de schrijver zoveel jaren later scènes in de serie verwerken die destijds niet in het boek terechtkwamen.

Voor het eerste hoofdstuk


Riordan vertelt dat de talrijke fans het verhaal natuurlijk van achter naar voren kennen. Het leuke is echter dat hij bepaalde onderdelen "[die zich] voor het eerste hoofdstuk [afspelen]" in Percy Jackson and the Olympians kan verwerken zonder het verhaal tekort te doen.

Riordan: "Ik schreef het [eerste] boek in 2005 en kan er nu met een frisse blik naar kijken. Dat is behoorlijk intrigerend, aangezien ik er dingen in kan verwerken waar fans nog steeds vragen over hebben. Percy's eerdere ervaringen op school bijvoorbeeld, of hoe Sally [Percy's moeder] en Poseidon elkaar überhaupt hebben ontmoet. We houden ons dus aan het boek, maar daarnaast is het toch nieuw".

Riordans betrokkenheid heeft hem duidelijk ook de nodige inspiratie opgeleverd. De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke Celebs stonden zij aan zij met de Beckhams tijdens de grootse première van hun Netflix-docu?
Series / Nieuws

Welke Celebs stonden zij aan zij met de Beckhams tijdens de grootse première van hun Netflix-docu?

Tijdens de prèmiere van 'Beckham' waren, naast de familie zelf, de nodige celebrities aanwezig.

[b]David en Victoria Beckham vierden de première van de Netflix-documentaire Beckham onlangs met een groots evenement in Londen. Het evenement vond plaats bij de Curzon Mayfair, waar de nodige sterren over de rode loper liepen.

De Beckham-familie, inclusief hun kinderen Brooklyn, Romeo, Cruz en Harper, evenals Brooklyn's vrouw Nicola Peltz Beckham en Romeo's vriendin Mia Regan waren natuurlijk allemaal aanwezig. Het evenement vond plaats bij de Curzon Mayfair, waar ze over de rode loper liepen.

Bekende gasten


Bekende gasten bij de première en de after-party waren onder andere talkshow-host James Corden en comedian Jack Whitehall, die samen met zijn partner, Roxy Horner verscheen. Anna Wintour, hoofdredacteur van US Vogue was aanwezig en verder waren ook Spice Girls Emma Bunton en Geri Horner's dochter Bluebell van de partij.

De vierdelige serie, 'Beckham', duikt diep in het leven en de carrière van David en staat stil bij de vele uitdagingen die de familie heeft doorstaan.Benieuwd geworden naar de rest van de docu? Kijk deze hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hilarische en succesvolle hitserie vernieuwd voor 4e seizoen op Disney+
Series / Nieuws

Deze hilarische en succesvolle hitserie vernieuwd voor 4e seizoen op Disney+

Het avontuur voor Mabel, Charles en Oliver zit er nog lang niet op!

Terwijl het derde seizoen van het succesvolle Only Murders in the Building de seizoensfinale afronde kwam voor fans het heugelijke nieuws naar buiten dat er nóg een seizoen aankomt.

Op social media werd met een grote poster en het bijschrift: "Laten we het onderzoek beginnen!" officieel het vierde seizoen aangekondigd. John Hoffman, mede-bedenker van de serie, geeft alvast een tipje van de sluier.

Volledige samenwerking


Oorspronkelijk geproduceerd voor Hulu, is Only Murders in the Building de meest bekeken originele komedie van de streamingdienst. Hoffman is euforisch over het succes en zegt over het volgende seizoen:

"We zijn zojuist opgepikt voor seizoen 4! Dus de plek waar we nu zijn, met een beter begrip van henzelf en wat het trio voor hen betekent, voelt als een geweldige springplank naar het volgende seizoen waarin ze weer volledig samenwerken aan de zaak."

Nog niet gezien?


Only Murders in the Building volgt Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez), drie buren die veel interesse hebben in True Crime, totdat er plots moorden gepleegd worden in hun appartementencomplex.Kijk alle afleveringen van Only Murders in the Building op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 vette crimeseries op Netflix kan je vanavond nog opzetten
Series / Featured

Deze 4 vette crimeseries op Netflix kan je vanavond nog opzetten

Met deze 4 steengoede crimeseries op Netflix zit je weer voor even goed.

Op Netflix zijn bakken met goede misdaadseries te vinden, maar welke daarvan zijn de moeite waard? Als je door de bomen het bos niet meer ziet, check dan of je één van onderstaande steengoede crimeseries nog van jouw kijklijstje af kan strepen.

Het Gouden Uur | Netflix | 6 afleveringenNa een aanslag in Amsterdam gaat een recheurcheur van Afgaanse afkomst op zoek naar de daders, maar zij blijken dichter bij hem te staan dan hij van tevoren had verwacht.Collateral | Netflix | 4 afleveringenInspecteur Kip Glaspie geconfronteerd met een complexe moordzaak in Londen. Terwijl ze de puzzelstukjes van de zaak probeert te leggen, ontdekt ze duistere geheimen en politieke intriges die de stad op zijn grondvesten doen schudden.El Chapo | Netflix | 3 seizoenenHet waargebeurde verhaal wordt verteld van Joaquín "El Chapo" Guzmán, een van 's werelds beruchtste drugsbaronnen. Volg zijn opkomst, heerschappij en uiteindelijke val terwijl hij een drugsimperium opbouwt en de wet trotseert.Murdaugh Murders: A Southern Scandal | Netflix | 2 seizoenenIn deze truecrimeserie wordt er licht geworpen op de intrigerende moordzaken rond de rijke familie Murdaugh in South Carolina. Terwijl duistere geheimen en schokkende onthullingen naar boven komen, ontrafelt de serie een verontrustend web van corruptie en moord in het zuiden van de Verenigde Staten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-acteur Jim Parsons had veel moeite met dit detail
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-acteur Jim Parsons had veel moeite met dit detail

Dit maakt de complexe natuurkundige speeches van Sheldon nog indrukwekkender.

Het is duidelijk dat Jim Parsons de perfecte acteur was om de intelligente Sheldon tot leven te brengen, maar één detail maakt zijn acteerwerk nog veel indrukwekkender.

The Big Bang Theory ging terug naar de basis van een sitcom, wat eind jaren 2000 niet zo’n heel goed idee leek. De sitcom werd echter ongelofelijk populair en bewees alle twijfelaars ongelijk, maar dit was allemaal niet gelukt zonder Jim Parsons.

Een heel indrukwekkend detail


Sheldon Cooper is heel erg veel dingen: obsessief, egocentrisch, hilarisch, vreemd en natuurlijk intelligent. Jim Parsons was echter niet wetenschappelijk en heeft zelfs toegegeven vaak gezakt te zijn voor meteorologie.De acteur is zelf niet wetenschappelijk, maar was vroeger wel geobsedeerd door de zee en orkanen. Ondanks zijn obsessie kan hij de natuurkunde "niet begrijpen".

De beste Sheldon


Het is dan ook heel erg knap dat Parsons alle wetenschappelijke termen en natuurkundige formules heeft onthouden voor zijn rol. Hij begrijpt misschien niet waar hij het over heeft, maar dat heeft niemand doorgehad.

Bekijk hieronder de beste momenten van Sheldon en stream The Big Bang Theory op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie: 'All the Light We Cannot See' grijpt je bij je strot
Series / Trailer

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie: 'All the Light We Cannot See' grijpt je bij je strot

In november verschijnt op Netflix de miniserie met onder andere Louis Hofmann, Lars Eidinger, Marion Bailey, Hugh Laurie en Mark Ruffalo.

Netflix werd de afgelopen periode vol gezet met uiteenlopende oorlogsproducties. Denk maar aan de series Band of Brothers en The Pacific en ook de Nederlandse film Grenzeloos Verraad. Nu heeft Netflix de volledige trailer onthult voor een nieuwe grote oorlogsserie.

Die serie heet All the Light We Cannot See en komt van regisseur Shawn Levy (The Adam Project, Free Guy). Er zijn rollen voor onder meer Aria Mia Loberti, Louis Hofmann, Lars Eidinger, Marion Bailey, Hugh Laurie en Mark Ruffalo.

All the Light We Cannot See


De miniserie bestaat uit vier afleveringen die werden geschreven door Peaky Blinders-bedenker Steven Knight. De serie volgt Marie-Laure Leblanc (Loberti), een blind Frans meisje dat haar toevlucht zoekt bij haar vader en teruggetrokken oom in St. Malo, Frankrijk.

Daarnaast ontmoeten we Werner (Hofmann). Hij is een intelligente tiener die gerekruteerd is door het Hitler-regime en gespecialiseerd in het repareren van radio's. Samen delen Marie-Laure en Werner een geheime band die een baken van licht zal worden die hen door het schrijnende decor van de Tweede Wereldoorlog leidt.

Trailer


Hieronder zie je de volledige trailer voor de serie die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anthony Doer. Hij won er een Pulitzer Prize mee.Vanaf 2 november kun je All the Light We Cannot See gaan bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende dramaserie scoort direct knallend hard op Netflix
Series / Nieuws

Onheilspellende dramaserie scoort direct knallend hard op Netflix

De serie 'True Blood' scoort uitstekend na de overstap van HBO Max naar Netflix.

Weer is er een grote serie die de stap van HBO Max naar Netflix heeft gemaakt. Dit keer gaat het om de vampierenserie True Blood, die een paar dagen na verschijnen onmiddellijk in de Netflix top 10 van de meest bekeken series is beland.

Voor de mensen die de serie nog niet hebben gezien: de hoofdrol in True Blood wordt gespeeld door Anna Paquin en was van 2008 tot 2014 te zien op HBO Max. Vanaf afgelopen 1 oktober is de serie nu ook te zien op Netflix.

Plot


True Blood speelt zich af in een wereld waarin vampiers en mensen met elkaar samenleven en de vampiers dankzij de uitvinding van ‘synthetisch bloed’ niet meer op mensen hoeven te jagen en met hen samen proberen te leven.

Paquin speelt de rol van Sookie Stackhouse, een serveerster die ook telepatische krachten heeft. Zij krijgt een relatie met de oude vampier Bill Compton. Samen ontrafelen ze mysteries en vechten ze tegen bovennatuurlijke bedreigingen, wat leidt tot een intrigerend web van plotwendingen en complexe relaties.

Kijken?


De serie bestaat uit 80 afleveringen verdeeld over zeven seizoenen. Binge de serie nu op Netflix!

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer': machtige vampier treedt eindelijk uit de schaduw
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer': machtige vampier treedt eindelijk uit de schaduw

Dit formidabele personage eindigde in de oorspronkelijke serie in de schaduw.

De fantasy-serie Buffy the Vampire Slayer krijgt jammer genoeg geen live-action vervolg. Fans hoeven echter niet te treuren, er komt namelijk een audioserie met een nieuw verhaal.

'Slayers: A Buffyverse Story' is het vervolg op de populaire serie. Daarnaast keert een oude bekende terug die eindelijk de plek krijgt die zij verdient: de vampier Drusilla.

Instabiel en dodelijk


In de serie maakt Drusilla (Juliet Landau) voor het eerst haar opwachting in seizoen 2, wanneer zij met Spike (James Marsters) naar Sunnyvale komt. Oorspronkelijk was Dru, zoals ze ook wel bekend stond, een jonge vrouw met paranormale vermogens. Drusilla was geestelijk instabiel, maar dodelijk. Zij behield haar paranormale krachten naast de vampierkrachten die zij kreeg.

Buffy the Vampire Slayer deed echter niet zoveel met Dru. Hoewel ze als een van de sterkste en gevaarlijkste vampiers bekend stond, eindigde ze altijd in de schaduw van Angel dan wel van Spike.

Rechtgezet


In 'Slayers: A Buffyverse Story' wordt dit nu rechtgezet. Spike ontmoet een Slayer uit een parallelle dimensie die zijn hulp nodig heeft bij een vampier die alles en iedereen teistert. De Slayer in kwestie is Cordelia Chase (Charisma Carpenter) en Dru blijkt de vampier te zijn om wie het gaat.Dru krijgt eindelijk de aandacht die haar personage verdient. In de tussentijd kun je Buffy the Vampire Slayer streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-serie uit 2015 was een volkomen mislukking nadat de oorspronkelijke film wel een succes was
Films / Featured

Deze scifi-serie uit 2015 was een volkomen mislukking nadat de oorspronkelijke film wel een succes was

De tv-versie van Minority Report hadden ze beter niet kunnen maken.

In 2002 verscheen van Steven Spielberg de blockbuster Minority Report. De hoofdrol in de scifi-actiefilm is voor Tom Cruise en het verhaal werd losjes gebaseerd op het boek The Minority Report uit 1956 van schrijver Philip K. Dick.

De cyberpunkfilm was een groot succes door na een sterk ontvangst (Tomatometer 89%, IMDb: 7,6) wereldwijd bijna $360 miljoen op te halen aan de bioscoopkassa's. In 2015 verscheen er een vervolg op televisie.

Minority Report: film en serie


In Minority Report bestaat er bij de politie een speciale afdeling die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord hebben gepleegd. Die afdeling heet Pre-Crime en deze gebruikt precogs, mensen die in de toekomst kunnen kijken, als hun instrument. De afdeling wordt aan het einde van de film opgeheven.

De tv-serie Minority Report speelt zich tien jaar na de film af en volgt voornamelijk de precog Dash Parker, gespeeld door Stark Sands. Hij zet zijn gave in om Detective Lara Vega (Meagan Good) te helpen bij haar onderzoek en probeert zijn gave ook te verbergen voor de buitenwereld. Er zijn namelijk meer mensen die de gave willen gebruiken.

Dikke flop


Waar de film nog altijd erg geliefd is, was de serie een complete flop en weet niemand nog dat deze bestaat. De ontvangst van de serie was ook bedroevend met 28 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een misschien iets betere 5,9/10 op de IMDb.In 2015 werd het eerste seizoen, geschreven door Max Borenstein en met Spielberg als uitvoerend producent, gelijk al teruggebracht van dertien naar tien afleveringen. In 2016 trok zender Fox de stekker uit het vervolg.

Toekomst


De entertainmentwereld is nog niet klaar met Minority Report. In 2024 verschijnt er in het Verenigd Koninkrijk een toneelstuk onder dezelfde titel, geschreven voor toneel door Max Webster. Het stuk is in ieder geval te zien in het Nottingham Playhouse, Birmingham Repertory Theatre en London’s Lyric Hammersmith.Laten we hopen dat een nieuwe impuls in de bioscoop of op televisie de kwaliteit van de oorspronkelijke film ademt. Je kunt Spielbergs film Minority Report kijken via onder andere Prime Video en voor de serie moet je flink zoeken. Mogelijk vind je de Dvd-uitgave op Marktplaats.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote 'The Big Bang Theory'-ster werd vlak voor de start van de serie plots ontslagen maar gelukkig ook weer aangenomen
Series / Featured

Deze grote 'The Big Bang Theory'-ster werd vlak voor de start van de serie plots ontslagen maar gelukkig ook weer aangenomen

Acteur Kunal Nayyar werd vlak voor de start van de opnames ontslagen door CBS!

The Big Bang Theory is misschien wel de meest succesvolle sitcom van de afgelopen jaren. Toch verliep de start van de serie niet helemaal zonder strubbelingen.

In de aanloop naar de start van de serie, had netwerk CBS zo zijn bedenkingen bij The Big Bang Theory. Zij verlangden in het begin nog de nodige aanpassingen aan de pilot om met de serie verder te gaan.

Creatieve vrijheid


Maar Chuck Lorre en Bill Prady, de makers van de serie, waren echter niet bereid om zo maar al hun creatieve vrijheid volledig op te geven. Naast de vervanging van het personage Katie door Penny, zie ook hier, was er nog een issue aan het begin.

Kunal Nayyar was gecast als Rajesh Koothrappali maar daar waren de vertegenwoordigers van CBS het niet mee eens. Ze ontsloegen de acteur en nodigden hem gewoon niet uit voor de opnames. Chuck Lorre herinnerde zich later de gebeurtenissen van die dag in het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series van Jessica Radloff.

Woedend


"Ik was woedend. Ik belde de leidinggevenden bij CBS en zei: 'Je kunt hem niet ontslaan. Ik heb hem gecast, ik geloof in hem, ik neem de verantwoordelijkheid voor deze beslissing. Hij is mijn man.'". Gelukkig stelde de acteur niet teleur en was Nayyar van het begin af aan één van de publieksfavorieten.

Bekijk op instagram


Je kan The Big Bang Theory streamen op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.