search
Recensie Disney+-serie 'Only Murders in the Building' seizoen 3
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Only Murders in the Building' seizoen 3

Nog meer spanning, intrige en onverwachte wendingen dan in voorgaande seizoenen.

Regie: Cherien Dabis, John Hoffman, Chris Koch | Cast: Selena Gomez (Mabel Mora), Steve Martin (Charles-Haden Savage), Martin Short (Oliver Putnam), Paul Rudd (Ben Glenroy), Meryl Streep (Loretta), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 34-40 minuten | Jaar: 2023

Sinds de start van de serie heeft het eclectische en komische trio uit Only Murders in the Building, gespeeld door Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez, vele harten weten te veroveren met hun chemie en scherpe humor. In het derde seizoen zetten ze opnieuw hun amateur-detectivevaardigheden in om een mysterieuze moordzaak rondom Olivers musicalproductie op te lossen.

Evenals in de vorige seizoenen presenteert seizoen drie een mooi afgerond mysterie. In tien afleveringen zien we het begin en het einde van het verhaal zonder losse eindjes. Daarnaast heeft dit seizoen een aantal terugkerende thema's, met als middelpunt de band tussen moeder en zoon. Dit format heeft de potentie voor vele succesvolle seizoenen, zolang de schrijvers intrigerende thema's en moordzaken kunnen blijven bedenken.

Verder heerst er dit seizoen een verfrissende dynamiek tussen de hoofdpersonages. Het trio heeft voor het eerst conflicterende belangen, waardoor we ze een deel van het seizoen apart volgen. Hiermee leren we tegelijkertijd meer over de personages als individuen, maar ook waarom ze werken als trio. Vooral de privé- en liefdeslevens van Charles en Oliver krijgen dit seizoen meer aandacht, waarbij niemand minder dan Meryl Streep de rol van Olivers eerste liefdespartner vertolkt.

Op Charles, Oliver en Mabel na presenteert seizoen drie een zo goed als nieuwe cast (slechts twee andere bewoners van het Arconia hebben een terugkerende rol), wat de serie op precies het juiste moment nieuw leven inblaast. Met gastrollen van onder andere Paul Rudd en dus Meryl Streep kan de kijker genieten van een goed staaltje acteerwerk.

Wat Only Murders in the Building vanaf het begin zo vermakelijk heeft gemaakt is dat men nooit bang is geweest voor camp. De personages en verhaallijnen zijn lekker over de top, en dat is juist vaak waar de intrige vandaan komt. Met een musical in het middelpunt van dit seizoen is de camp niet te missen.

Er worden ook verschillende liedjes gebruikt als onderdeel van dit musicalaspect. Waar musicalscènes in anderszins niet-musicalprojecten vaak uit de toon kunnen vallen, is dat in Only Murders in the Building zeker niet het geval. Ze sluiten naadloos aan op de gebruikte thema's en voegen daarmee juist iets toe aan het verhaal.

★★★★★

Only Murders in the Building is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen