search
Populaire game 'Cyberpunk 2077' krijgt live-action verfilming
Series / Nieuws

Populaire game 'Cyberpunk 2077' krijgt live-action verfilming

Het is alleen nog onduidelijk of de makers van de game er een serie of film van willen maken.

[b]CD Projekt Red heeft aangekondigd dat ze werken aan een live-action project gebaseerd op hun beroemde videogame Cyberpunk 2077.


De bedenkers van de game lieten dit weten tijdens een vergadering voor investeerders. Het is echter nog onduidelijk of dit een serie of film zal betreffen, maar gezien de anime-serie Cyberpunk: Edgerunners gokken wij op een serie.

Een behoorlijke studio


Anonymous Content is de studio waar CD Projekt Red zal samenwerken voor dit live-action project.

Die studio werkte eerder aan Oscarfilms als The Revenant en Spotlight, maar kennen we ook van series als Schitt's Creek, True Detective, Mr. Robot, 13 Reasons Why, Dickinson en Saint X.

Vroege ontwikkeling


Tijdens de presentatie werd het volgende gezegd over het mysterieuze project:

"Het nieuwe project begint zich in een vroege ontwikkelingsfase en er wordt momenteel gezocht naar een scenarist om dit gloednieuwe verhaal in de wereld van Cyberpunk 2077 tot leven te brengen.Garrett Kemble, David Levine, Ryan Schwartz en Bard Dorros zullen produceren namens Anonymous Content, in samenwerking met Charlie Scully. AC Studios van Anonymous Content zal het project ontwikkelen in nauwe samenwerking met CD Projekt Red."

Opnieuw Netflix?


Gezien de eerdere verfilmingen van CD Projekt Red-franchises, zoals Edgerunners en de serie gebaseerd op The Witcher, is het niet meer dan logisch dat ze hun catalogus willen uitbreiden.

Door die series is de kans ook groot dat het Cyberpunk 2077-project zal belanden bij Netflix. Daar is echter nog niks officieels over aangekondigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen