'Loki' seizoen 2 heeft totaal onverwacht deze nieuwe MCU-schurk!

Hij is al even in de trailer te zien, maar heeft een duidelijke geschiedenis in de MCU-stripboeken.

Valeria Milić, 05-10-2023 23:41

Nu duidelijk is dat Kang (Jonathan Majors) te zien zal zijn in het nieuwste seizoen van Loki, is de onthulling van deze slechterik een verrassing. Zaniac, oftewel de fictieve acteur Brad Wolfe (Rafael Casal), loopt Loki en Sylvie tegen het lijf.
Het was al eerder bekend dat Casal een rol in seizoen 2 zou hebben. Dat dit de rol van Brad Wolfe/Zaniac betreft heeft bij de fans de nodige speculaties losgemaakt.

Infectie en nucleair ongeluk

In de Marvel-strips is Brad Wolfe een acteur die een film maakt getiteld Zaniac!. Wolfe speelt hierin de rol van seriemoordenaar Zaniac, die het op vrouwelijke slachtoffers heeft voorzien als gevolg van een traumatische jeugd. Hierin is een parallel te vinden met Wolfe's eigen achtergrondverhaal, wat ook de reden is dat hij de rol heeft aangenomen.

Zonder het te beseffen is Wolfe echter geïnfecteerd door een parasiet uit de Dark Dimension. Deze parasiet zwerft rond in tijd en ruimte, waarbij deze telkens het slechtste in het slachtoffer bovenbrengt. In de strip is de geïnfecteerde Wolfe uiteindelijk het slachtoffer van een nucleaire ontploffing. De combinatie verandert zijn personage letterlijk in de monsterlijke Zaniac.

Achtergrond uit de strips

In de trailer zien we Casal als Wolfe uit een auto stappen bij de première van Zaniac!. De serie lijkt zich met andere woorden aan de achtergrond in de strips te houden, waardoor Loki er naast Kang nog een formidabele en gevaarlijke tegenstander bij heeft.

Seizoen 2 van Loki is vanaf 6 oktober te zien op Disney+.
Lees meer over: Loki, Tom Hiddleston, Owen Wilson, Jonathan Majors, Ke Huy Quan, Sophia Di Martino

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in