search
Hoe is het nu toch eigenlijk met 'Gina Calabresse', die ongelofelijke powervrouw uit 'Miami Vice'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch eigenlijk met 'Gina Calabresse', die ongelofelijke powervrouw uit 'Miami Vice'?

Saundra Santiago werd wereldwijd bekend met haar rol in hitserie 'Miami Vice'.

Miami Vice is nog altijd één van de meest iconische televisieseries ooit gemaakt. De serie lanceerde de carrières van hoofdrolspelers Don Johnson en Philip Michael Thomas. Er was echter ook een dame, rechercheur Gina Calabresse, die in de serie meespeelde. Hoe is het nu met Saundra Santiago, de actrice die haar speelde?

Saundra Santiago is half Cubaans, en half Puerto Ricaans en belandde met haar familie in Florida. Daar studeerde zij af in de Psychologie aan de Universiteit van Miami. Acteren was in eerste instantie slechts een hobby maar al snel debuteerde ze in de musical West Side Story.

Calabresse


Calabresse was in Miami Vice een zeer deskundige, toegewijde en intelligente politieagente die veel samenwerkte met Ricardo "Rico" Tubbs. Hun samenwerking was een essentieel element van de serie.

Ze speelde in maar liefst 111 afleveringen van de serie. Naast haar televisiewerk heeft Santiago vooral opgetreden op Broadway, in uiteenlopende producties zoals Nine, Chronicle of a Death Foretold ,en A View From the Bridge.

In haar persoonlijke leven trouwde Saundra Santiago in 1999. Zij is nog altijd actief als actrice.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen