Wist je dat de absolute klassieker 'Miami Vice' destijds gewoon keihard gecanceld werd?

'Miami Vice' liep vijf seizoenen en werd toen vanwege slechte kijkcijfers gecanceld.

Bas de Kramer, 03-10-2023 14:37

De iconische serie Miami Vice debuteerde in 1984 en maakte de acteurs Don Johnson en Philip Michael Thomas absolute wereldsterren. Zij speelden samen de undercoveragenten Crockett en Tubbs.
Miami Vice liet zowel de glamoreuze kant als de duistere kant van Miami zien en week door zijn stijl, kleurgebruik en muzikale invulling af van de andere misdaadseries uit die tijd.

Gecanceld

De serie kwam in 1990 na vijf seizoenen tot een einde. Crockett en Tubbs nemen in de laatste aflevering afscheid van de politie omdat zij teleurgesteld zijn geraakt in de mores bij het politiekorps.

Ondanks dat de serie nu als een klassieker wordt beschouwd, had men destijds veel moeite om voldoende kijkers te trekken. Tegen de tijd dat het vijfde seizoen van Miami Vice aanbrak, waren veel belangrijke creatieve krachten vertrokken. Ook de concurrentie van soap-serie Dallas was voor Miami Vice te gortig.

Duister

Men probeerde het vijfde seizoen nog een duisterdere tint te geven om nieuwe kijkers te trekken, maar men bleef worstelen met de kijkcijfers en er werd besloten dat Miami Vice seizoen 5 het einde zou zijn.Lees meer over: don johnson, sonny crockett, miami vice, rico tubbs, philip michael thomas

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in