Don Johnson voelde zich na twee seizoen te groot voor 'Miami Vice'

Don Johnson speelde een glansrol in 'Miami Vice'. Toch was hij na twee seizoenen klaar om ermee te stoppen.

Bas de Kramer, 03-10-2023 23:23

Don Johnson speelde de glansrol van zijn leven als Sonny Crockett in Miami Vice. Johnson was er dichtbij, om na twee seizoenen de stekker eruit te trekken. Hij was destijds van mening dat zijn verdiensten echt te laag waren.
Johnson verdiende ongeveer $30,000 per aflevering gedurende de eerste twee seizoenen van de serie. Omdat de serie een groot succes was, vond Johnson dat hij recht had op nog meer geld. Universal bood aan om Johnson's salaris te verhogen naar $38,500 per aflevering, maar Johnson vond dat nog steeds te weinig en dreigde op te stappen als de producenten niet instemden.

Mann bemoeit zich ermee

Uitvoerend producent Michael Mann ging zich ermee bemoeien en overtuigde Johnson om door te gaan met werken aan de serie. Johnson kreeg van hem een eenmalig geldbedrag aangeboden, de hoogte daarvan is tot op de dag van vandaag een raadsel. Kennelijk was het voldoende, Johnson stemde ermee in en bleef de serie gelukkig trouw

Dit tot grote vreugde van de producenten en het productieteam. De serie was buitengewoon populair en het verlies van Johnson zou een grote klap zijn geweest voor Miami Vice.

Ratings

De IMDb-beoordeling van Miami Vice is 7.4/10 en de Rotten Tomatoes-score is 92%.


Lees meer over: don johnson, sonny crockett, miami vice, ferrari

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in