search
Onverwachte transformatie in 'Ahsoka' heeft consequenties voor de nieuwste 'Star Wars'-serie
Series / Featured

Onverwachte transformatie in 'Ahsoka' heeft consequenties voor de nieuwste 'Star Wars'-serie

Morgans verhaallijn in de slotaflevering verklaart waarom Thrawn haar opgeeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De slotaflevering van Ahsoka zag een enorme verandering voor Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto). Haar inwijding door de Great Mothers betekent weliswaar dat ze zo mogelijk nog sterker en gevaarlijker is, maar aan haar verbond met Thrawn (Lars Mikkelsen) is definitief een einde gekomen.

De Heksen van Dathomir bedrijven magie die rechtstreeks in de Dark Side van de Force tapt. Morgan is afkomstig van Dathomir, maar door haar officiële toetreding tot de kring van de Nightsisters kán ze niet langer loyaal zijn aan Thrawn.

Letterlijk en figuurlijk veranderd


Tijdens het ritueel bij de Great Mothers is te zien hoe Morgan "het geschenk der schaduwen" krijgt. De kracht van de Dark Side wordt op Dathomir ichor genoemd, en in de scène is te zien hoe de ichor letterlijk in Morgan vloeit. Daarnaast heeft Morgan het Zwaard van Talzin nu in haar bezit. Dit wapen geleidt de Force en is in staat een Jedi-lichtzwaard te weerstaan.

Verder is het zo dat Morgan een eed heeft gezworen. In het vervolg treedt ze dus op als lid van de heksenkring en niet zozeer als individu. Hierdoor komt aan haar tijd als volgeling van Thrawn automatisch een einde. Voor iemand als de admiraal is Morgan domweg niet langer van nut. Thrawn eist, en krijgt, totale toewijding van zijn volgelingen. Morgans loyaliteit ligt duidelijk niet langer bij hem maar bij de Great Mothers.Mocht er een tweede seizoen komen van Ahsoka dan zullen ongetwijfeld de machtsverhoudingen anders komen te liggen. Uit Star Wars: The Clone Wars en Star Wars: Rebels is al bekend dat de heksen tot veel in staat zijn, en er bestaat kans dat hun invloed alleen maar toe zal nemen.

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen