search

Ons nieuws van maandag 9 oktober 2023

Deze keigave (en knotsgekke) Netflix-serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze keigave (en knotsgekke) Netflix-serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Hun personages kunnen elkaars bloed wel drinken, maar er is absoluut chemie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Beef begint explosief met een achtervolging en deze hoogspanning blijf je de rest van de serie voelen.

Zwarte komedie


Beef is een zwarte komedie van de hand van Lee Sun Jin, misschien nog wel het meest bekend van zijn schrijfcredits voor diverse tv-series, waaronder animatieserie Tuca & Bertie en It's Always Sunny in Philadelphia.

Wanneer Danny (Steven Yeun) op een parkeerplaats bijna met zijn auto op die van Amy (Ali Wong) botst, is de lont ontstoken.

Er ontstaat een rivaliteit tussen deze twee heetgebakerde mensen die van kwaad tot erger zal gaan. Dit leidt regelmatig tot komische toestanden.Geweldige cast


Steven Yeun (bekend van The Walking Dead) en Ali Wong (die je kunt kennen van haar comedy specials op Netflix) zijn perfect gecast.

Hun personages kunnen elkaars bloed wel drinken, maar er is absoluut chemie.

Joseph Lee (Lt. Mura in Star Trek: Picard), Young Mazino, David Cho (die ook verantwoordelijk was voor de beginanimatie van afleveringen 2 t/m 10), Patti Yasutake (net als Lee ook bekend uit Star Trek, waar ze verschillende rollen heeft vertolkt) zorgen voor diepgang, maar ook voor de nodige hilariteit.

Een andere kijk op wraak


Wat Beef zo goed maakt is dat de serie een andere, unieke, kijk op wraak heeft.

De serie is niet alleen een verhaal van wraakzucht, maar ook een interessante verkenning van de onderlinge relaties van mensen.

Beef neemt de kijker mee in een achtbaan van absurde situaties en diepere lagen van zijn personages.Beef is nu te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende synopsis onthuld voor nieuwe 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew'
Series / Nieuws

Spannende synopsis onthuld voor nieuwe 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew'

We weten weer wat meer over het verhaal van de volgende 'Star Wars'-serie.

Star Wars-fans zijn nog maar net bijgekomen van de Ahsoka-finale van afgelopen week, maar ze kunnen alweer uitkijken naar de volgende serie in de franchise. Skeleton Crew komt binnenkort uit, en er zijn nieuwe details over de serie onthuld.

De serie staat al lang op de planning, maar veel informatie is er nog altijd niet vrijgegeven. Met de naderende première sijpelen er steeds meer details naar buiten.

Episode 1


Momenteel circuleert een officiële synopsis van episode 1 van de serie. Daarin maken we kennis met vier kinderen die een mysterieuze ontdekking doen op hun schijnbaar veilige thuisplaneet.

Ze raken daarna verdwaald in een vreemd en gevaarlijk sterrenstelsel. De weg terug naar huis vinden, terwijl ze vrienden en vijanden ontmoeten, zal een groter avontuur worden dan ze ooit hadden verwacht.

Première


De premièredatum van Skeleton Crew is vreemd genoeg nog niet bekend. Oorspronkelijk was het bedoeling dat de serie nog dit kalenderjaar uit zou komen. Maar op het document in onderstaande tweet zien we staan 'januari 2024, bij benadering'. Het blijft dus nog even spannend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nerds uit 'The Big Bang Theory' deden veel gekke dingen, maar deze 3 acties waren echt next-level
Series / Nieuws

De nerds uit 'The Big Bang Theory' deden veel gekke dingen, maar deze 3 acties waren echt next-level

De nerds uit 'The Big Bang Theory' hadden vaak vreemde acties, deze 3 acties waren wel erg absurd.

The Big Bang Theory is een sitcom over nerds met een aantal flink eigenaardige personages. Met name de heren uit de serie Raj, Sheldon, Howard en Leonard wisten ons regelmatig te verrassen met de nodige bijzondere gedragingen en acties. Wij zetten de volgens ons de drie bizarste acties nog eens op een rij.

Sheldon en zijn kapper


Fans van The Big Bang Theory weten dat Sheldon nogal wat autistische trekjes heeft en er slecht tegen kan als alles niet precies gaat zoals hij wenst. In seizoen 5 was het tijd voor een bezoekje aan de kapper. Eén probleem: zijn kapper lag in coma.

Sheldon zocht echter geen andere kapper maar ging met een schaar langs bij zijn kapper en probeerde, terwijl zijn kapper in coma ligt, toch een knipbeurt van hem te krijgen. Nogal een bizarre actie als je het ons vraagt.

Sheldon de stripper


In de aflevering 'The Pants Alternative' staat Sheldon op het punt om een prijs te ontvangen, maar hij is zo nerveus om het podium op te gaan dat hij besluit eerst flink dronken te worden, met alle gevolgen van dien.De dronken Sheldon betreedt het podium en misdraagt zich met racistische grappen, vage wetenschappelijke liedjes en talloze beledigingen. Uiteindelijk staat hij zonder broek op het podium en de volgende dag treft hij zichzelf, tot overmaat van ramp, in deze bedenkelijke staat aan op het internet.

De Parkeerplek


Deze ruzie tussen Sheldon en Howard, die begint als één van hun vele nutteloze ruzies, loopt nogal uit de hand. Howard besluit vervolgens om in te breken in Sheldon's appartement en gaat naakt op Sheldons favoriete plek op de bank zitten.

Sheldon pakt hem terug door naakt plaats te nemen in Howards auto. De heren laten zich behoorlijk meeslepen en leggen het gelukkig uiteindelijk gewoon weer bij.

TBBT


Zin om deze bizarre scènes te zien? Je kan The Big Bang Theory streamen op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte transformatie in 'Ahsoka' heeft consequenties voor de nieuwste 'Star Wars'-serie
Series / Featured

Onverwachte transformatie in 'Ahsoka' heeft consequenties voor de nieuwste 'Star Wars'-serie

Morgans verhaallijn in de slotaflevering verklaart waarom Thrawn haar opgeeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De slotaflevering van Ahsoka zag een enorme verandering voor Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto). Haar inwijding door de Great Mothers betekent weliswaar dat ze zo mogelijk nog sterker en gevaarlijker is, maar aan haar verbond met Thrawn (Lars Mikkelsen) is definitief een einde gekomen.

De Heksen van Dathomir bedrijven magie die rechtstreeks in de Dark Side van de Force tapt. Morgan is afkomstig van Dathomir, maar door haar officiële toetreding tot de kring van de Nightsisters kán ze niet langer loyaal zijn aan Thrawn.

Letterlijk en figuurlijk veranderd


Tijdens het ritueel bij de Great Mothers is te zien hoe Morgan "het geschenk der schaduwen" krijgt. De kracht van de Dark Side wordt op Dathomir ichor genoemd, en in de scène is te zien hoe de ichor letterlijk in Morgan vloeit. Daarnaast heeft Morgan het Zwaard van Talzin nu in haar bezit. Dit wapen geleidt de Force en is in staat een Jedi-lichtzwaard te weerstaan.

Verder is het zo dat Morgan een eed heeft gezworen. In het vervolg treedt ze dus op als lid van de heksenkring en niet zozeer als individu. Hierdoor komt aan haar tijd als volgeling van Thrawn automatisch een einde. Voor iemand als de admiraal is Morgan domweg niet langer van nut. Thrawn eist, en krijgt, totale toewijding van zijn volgelingen. Morgans loyaliteit ligt duidelijk niet langer bij hem maar bij de Great Mothers.Mocht er een tweede seizoen komen van Ahsoka dan zullen ongetwijfeld de machtsverhoudingen anders komen te liggen. Uit Star Wars: The Clone Wars en Star Wars: Rebels is al bekend dat de heksen tot veel in staat zijn, en er bestaat kans dat hun invloed alleen maar toe zal nemen.

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erik the Red op de eerste foto's slotseizoen 'Vikings: Valhalla'
Series / Foto's

Erik the Red op de eerste foto's slotseizoen 'Vikings: Valhalla'

De meest legendarische Vikings keren terug in een spectaculair derde seizoen.

De opvolger van het legendarische Vikings speelt zich honderd jaar na het origineel af. De serie toont de wedervaardigheden van de drie wereldberoemde Vikings Leif (Sam Corlett), zijn zus Freydis (Frida Gustavsson) en Harald (Leo Suter).

Naarmate de spanningen met de Engelsen toenemen moeten de drie knokken voor hun bestaan en hun nalatenschap. De eerste beelden van het slotseizoen zijn nu online gedropt door Netflix waarbij de vader van Leif en Freydis eindelijk te zien is.

Nieuwe gezichten


Op de foto's maakt Erik the Red zijn opwachting. De Kroatische acteur Goran Višnjić (The Boys, The Girl With the Dragon Tattoo) neemt deze rol voor zijn rekening, maar hij is niet het enige nieuwe personage.

De Duits-Roemeense acteur Florian Munteanu (Creed II) speelt de Byzantijnse generaal Maniakes. Bradley Freegard is gecast als de Anglo-Saxische koning Canute en Jóhannes Haukur Jóhannesson is te zien als jarl Olaf.

Het derde en laatste seizoen van Vikings: Valhalla wordt in 2024 verwacht. De eerste twee seizoenen kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen van 'The Crown' bijna aangebroken: preview en releasedatum onthuld
Series / Nieuws

Laatste seizoen van 'The Crown' bijna aangebroken: preview en releasedatum onthuld

Het duurt niet lang meer voor het indrukwekkende verhaal over de koninklijke familie ten einde komt.

Netflix werkt langzaamaan naar het langverwachte zesde seizoen van The Crown toe. In een gloednieuwe trailer wordt de datum getoond wanneer we het zesde seizoen kunnen verwachten.

Goed nieuws voor de fans: het gaat niet lang meer duren. Waar Netflix normaliter een nieuwe serie of nieuw seizoen er in zijn geheel op zet, komt het zesde seizoen van The Crown in twee delen uit.

Terug naar tragiek


De trailer toont Harry Potter-ster Imelda Staunton in de rol van Elizabeth, terwijl ze langs foto's loopt van haar jongere zelf, gespeeld door Claire Foy en Olivia Colman, terwijl hun woorden uit het verleden weerklinken.

Komend seizoen zal ook het tragische ongeval van prinses Diana, en de nasleep voor de koninklijke familie, behandeld worden. Volgens producent Susan Mackie is het onderwerp door doordachte en gevoelige mensen geschreven, en wordt het met respect benaderd.

Einde van een tijdperk


Uiteraard kan de serie niet om het overlijden van het hoofdpersonage, Koningin Elizabeth, heen. Producent Andy Harries zegt hierover: "Als je het ziet, denk ik dat je begrijpt wat ik bedoel. Het is zeer krachtig materiaal en een zeer respectvolle aflevering."Kijk vanaf 16 november het eerste deel, en vanaf 14 december het tweede deel van The Crown's zesde seizoen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-kijkers zijn verward als ze David Beckham horen spreken in zijn Netflix-serie
Series / Nieuws

Netflix-kijkers zijn verward als ze David Beckham horen spreken in zijn Netflix-serie

De stem van David Beckham wist veel kijkers te verrassen.

Door de nieuwe documentaireserie Beckham op Netflix, hebben fans veel nieuwe dingen geleerd over David Beckham en zijn vrouw Victoria. Ook dingen die fans van de voetballer al lang hadden kunnen weten, zoals de manier waarop hij praat…

In de vierdelige serie, geproduceerd door Fisher Stevens, vertelt de 48-jarige ex-voetballer voor het eerst over alles, van zijn jeugd tot zijn huwelijk met Victoria Beckham. Het beroemde stel spreekt zich ook uit over Davids vermeende affaire met Rebecca Loos in 2003, die destijds de krantenkoppen domineerde.

Geshockeerde fans


De beroemde rode kaart van Manchester United op het WK van 1998 is ook een onderwerp van discussie en hij onthult dat het incident hem "klinisch depressief" maakte. De familie van Beckham komt voor in de serie, evenals vele bekende gezichten, waaronder Sir Alex Ferguson, Rio Ferdinand, Gary Neville en Cristiano Ronaldo.

In Beckham spreekt de ex-voetballer zich voor het eerst publiekelijk over een aantal onderwerpen uit, maar verbazingwekkend genoeg is het vooral zijn stem die Netflix-kijkers aan het praten heeft gekregen. Nadat de documentaire op 4 oktober verscheen, deelden veel fans op sociale media hun shock.

Verrassende stem


Fans schrijven onder andere dat zijn stem niet bij zijn gezicht zou passen, en dat ze steeds weer verbaasd zijn als ze hem horen praten. Andere fans waren verrast toen ze beseften dat ze Beckham nog nooit hadden horen spreken voordat ze naar de Netflix-serie keken. Bekijk de video hieronder en beoordeel zelf:De docuserie is tot nu toe immens populair gebleken, met meerdere miljoenen kijkers. Bekijk Beckham op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende teaser 'The Fall of the House of Usher'!
Series / Nieuws

Spannende teaser 'The Fall of the House of Usher'!

De dood komt eraan voor de personages uit de nieuwste horrorserie op Netflix, The Fall of the House of Usher.

The Fall of the House of Usher is de nieuwste horrorserie van Netflix-producent Mike Flanagan. Een nieuwe teaser hint naar wat komen gaat wanneer de serie later deze week op Netflix verschijnt.

The Fall of the House of Usher bestaat uit acht afleveringen, en heeft een hoofdrol weggelegd voor Bruce Greenwood. De acteur speelt Roderick Usher, de leider van een rijke familie die geplaagd wordt door mysterieuze gebeurtenissen.

Teaser The Fall of the House of Usher


Roderick Usher staat samen met zijn zus Madeleine (Mary McDonnell) centraal in deze serie, terwijl we ook vermoedelijk ook hun verleden gaan verkennen. Acteurs voor hun jongere versies zijn namelijk ingeschakeld.

Het rijke echtpaar heeft veel bereikt in het leven, maar hun prestaties worden overschaduwd door de vreemde tragediën die in hun familie plaats blijven vinden.Bekende gezichten


We zijn van Mike Flanagan gewend dat hij steeds met een bepaald groepje van dezelfde acteurs werkt, en dat is niet anders in The Fall of the House of Usher. Onder andere Rahul Kohli, Samantha Sloyan en Kate Siegel verschijnen zeker niet voor het eerst in een Flanagan-serie.

Maar de grootste naam die aan dit project verbonden is, is die van Mark Hamill. De Luke Skywalker-acteur speelt een vooralsnog onbekende, maar mysterieuze rol in de serie.

The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'The Case Against Cosby'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'The Case Against Cosby'

Een persoonlijk tweeluik over de vrouw die Bill Cosby achter de tralies kreeg.

Regie: Karen Wookey | Afleveringen: 2 | Speelduur: 45 minuten | Jaar: 2023

Een succesvolle Canadese atlete leidt een prima en onbezorgd leven. Haar geniale basketbalspel levert haar meerdere sportbeurzen op en ze heeft de universiteiten voor het kiezen. Haar keuze valt op Temple University in Philadelphia, waar ze haar uiteindelijke nemesis ontmoet: Amerika's meest geliefde televisiester.

Het bovenstaande klinkt als een spannende thriller, maar is het ware levensverhaal van Andrea Constand, die slachtoffer werd van Bill Cosby. En er zijn er velen zoals zij; zoveel is inmiddels duidelijk. In The Case Against Cosby krijgen we meerdere van Cosby's slachtoffers te zien en te horen. Ook mogen we meekijken met een therapiesessie van deze dames. Het is een intiem en soms ongemakkelijk inkijkje.

De dames uit deze sessie komen ook individueel aanbod. Zo wordt duidelijk dat Cosby vrijwel altijd dezelfde methode hanteerde: wek vertrouwen, drogeer haar met drugs en alcohol, misbruik haar en praat er niet meer over. Wanneer dat misging, kon Cosby het makkelijk oplossen. Met een geschat vermogen van vierhonderd miljoen dollar kun je immers vele monden snoeren en heel dure advocaten betalen. Met zijn geld en reputatie als geliefde acteur, weldoener en succesvolle tv-vader kon hij decennialang als seksueel roofdier zijn lusten blijven botvieren.

In de tweedelige documentaire volgt regisseur Karen Wookey niet alleen Constand en de andere slachtoffers, maar ook directe familieleden van Constand. Haar moeder vertelt bijvoorbeeld over de ellenlange telefoongesprekken die ze met Cosby voerde over het seksuele contact met haar dochter. Deze gesprekken heeft ze opgenomen en we horen er een fragment van, wat het misbruik onherroepelijk waar maakt.

Pijnlijk is zo'n gesprek tussen Cosby en de moeder. Hij erkent seks met Andrea te hebben gehad, maar blijft beweren dat het met wederzijdse toestemming gebeurde. "Mevrouw, uw dochter kreeg zelfs een orgasme," zou hij beweerd hebben. In een volgend gesprek biedt hij aan om een voor de familie onbetaalbare studie van Constand te betalen. Maar wanneer hij begint te vermoeden dat het gesprek wordt opgenomen is het contact snel verbroken.

De documentaire volgt chronologisch de strijd van een misbruikte vrouw tegen een zeer machtig en puissant rijk Amerikaans icoon. Een strijd die ze in eerste instantie verliest, maar middels doorzettingsvermogen alsnog wint. Het is een prima verslag van deze strijd. En er kan nooit genoeg aandacht zijn voor slachtoffers van seksueel misbruik. Deze mensen moeten gehoord worden. Ze verdienen een stem. Deze David dient te allen tijde zijn Goliath te verslaan.

Maar veel meer dan een podium voor Cosby's slachtoffers biedt deze documentaire niet. De invalshoek is weinig anders dan de stem van de moedige vrouwen, ook al doen de makers een verwoede poging om van Constand een moderne Jeanne d'Arc te maken. Onverschrokken staart ze recht de camera in en onthult welhaast in slowmotion haar tatoeages van 'truth' en '#tellsomeone'. Deze beelden leiden af van het verhaal. Natuurlijk is het dapper wat Constand deed en natuurlijk is zij een voorbeeld voor mensen die niet durven te praten, maar de adoratie voor deze vrouw ligt er veel te dik bovenop.

Dat neemt niet weg dat je The Case Against Cosby gewoon moet zien, al is het maar om eraan herinnerd te worden dat zoveel mensen te maken hebben met seksueel misbruik. En ook al blijven deze negentig minuten je mogelijk niet heel lang bij, ze zitten toch ergens in je geheugen. Zoals de psychiater in de documentaire uitlegt: je zal het je niet actief herinneren, maar het staat in je geheugen gegrift.

★★★☆☆

The Case Against Cosby is te zien bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight'-regisseur wilde verrassende Avenger in de serie: "Stel je voor..."
Series / Nieuws

'Moon Knight'-regisseur wilde verrassende Avenger in de serie: "Stel je voor..."

Als het aan de regisseur van Moon Knight lag, verscheen deze Avenger in de serie.

Moon Knight is zonder twijfel de Marvel-serie met de minste connectie met de rest van het Marvel-universum. Er verscheen geen enkele andere Marvel-held in, maar dat had ook zomaar anders kunnen zijn.

Oscar Isaac speelde het titulaire personage in Moon Knight, een serie die gemixte reacties ontving toen hij op Disney+ verscheen. Het gebrek aan andere Marvel-helden is daar misschien deels verantwoordelijk voor.

Avenger in Moon Knight


Maar het had niet veel gescheeld of er had wél een bekende Avenger in Moon Knight gezeten. Moon Knight-maker Mohamed Diab geeft aan dat hij maar al te graag een bepaalde groene held bij de serie betrokken had. Jawel, hij heeft het over de Hulk!

"Voor mij was ik erg benieuwd wat er zou gebeuren, ik zou Hulk graag bij de serie willen betrekken. Waarom? Omdat Hulk twee persoonlijkheden heeft. En Moon Knight heeft twee persoonlijkheden. Stel je voor dat ze allebei vrienden kunnen zijn en verwarring kunnen veroorzaken – je bent bevriend met de een en niet geliefd bij de ander. De ingewikkelde relatie en wie van de vier vrienden kan zijn met wie."Moon Knight seizoen 2?


Geruchten doen al een tijdje de ronde dat er een tweede seizoen van Moon Knight aan zit te komen, maar vooralsnog is dit niet door Disney bevestigd. De maker en hoofdacteur uit de serie zijn hier natuurlijk ook al meermaals om gevraagd, maar ook zij kunnen niets bevestigen.

Vanwege de gemixte reacties op het eerste seizoen, is het daarom geen zekerheid dat een tweede seizoen er gaat komen. Moon Knight seizoen 1 is nu te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwijzingen naar "de beste Marvel-serie" bewijzen de liefde voor die serie
Series / Nieuws

Verwijzingen naar "de beste Marvel-serie" bewijzen de liefde voor die serie

WandaVision treedt buiten de grenzen van Marvel en bewijst hiermee de beste serie van het moment te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hele wereld is opeens geobsedeerd door WandaVision, niet alleen fans, maar ook andere series. De Marvel-referenties zijn overal te vinden en bewijzen de grote impact van de serie.

In de Valentijnsdagspecial A Very Problematic Valentine’s Day van Harley Quinn zat een grappige knipoog naar WandaVision. Brett Goldstein zegt een parodie op WandaVision: "Wat als verdriet, zo niet liefde volhoudt?".

nog meer verwijzingen


In de Halloween-aflevering van Abbot Elementary trekt Melissa Schimmenti een Scarlet Witch kostuum aan en de conciërge Meneer Johnson draagt een kostuum dat verwijst naar Vision.

De beste verwijzing komt uit de nieuwe The Boys spinoff Gen V. Deze serie is zeker niet onbekend met helden en heeft blijkbaar voor wat inspiratie gekeken.

De verwijzing in Gen V


Al in de eerste aflevering zit een duidelijke verwijzing naar WandaVision wanneer Justine zegt dat een streamingserie een "meditatie over verdriet is, verteld in 70 jaar sitcoms". Deze zin is duidelijk een verwijzing naar WandaVision, die speelt met verschillende sitcom-tijdperken.

Bekijk hieronder een achter de schermen video en stream WandaVision op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verschijningsdatum en cast van 'Spiderman: Freshman Year' bekend
Series / Nieuws

Verschijningsdatum en cast van 'Spiderman: Freshman Year' bekend

Spider-Man komt terug en veel sneller dan je misschien denkt.

Het voelt alsof de nieuwe Spider-Man: Freshman Year al een hele tijd in de maak is, maar de verschijningsdatum is misschien veel dichterbij dan je zou denken. Er zijn weinig details weggegeven, maar naar verluidt is er een datum bekend.

Marvel kondigde in 2021 als onderdeel van de Disney+ Day de nieuwe geanimeerde versie van Spider-Man voor het eerst aan. In de jaren daarna zijn er weinig details onthuld.

Wanneer komt de serie uit?


Volgens een Amerikaanse copyrightlijst zal Spider-Man: Freshman Year rond 2 november 2024 uitkomen. De serie zal waarschijnlijk 15 december van dit jaar helemaal klaar zijn.

De datums op deze lijsten zijn niet officieel en kunnen op elk moment veranderen, maar ze geven wel een goede indicatie.

De nieuwe cast


Volgens dezelfde lijsten is dit de cast: Husdon Tham zal Peter Parker spelen, Eugene Byrd zal Lonnie Lincoln spelen, Grace Song neemt de rol van Nico Minoru op haar, Hugh Dancy spreekt de stem van Otto Octavius in en Kari Wahlgren speelt de iconische tante May.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De reacties van Penny in 'The Big Bang Theory' maakten van haar een van de brutaalste personages
Series / Nieuws

De reacties van Penny in 'The Big Bang Theory' maakten van haar een van de brutaalste personages

Iedereen houdt van Penny, maar ze had af en toe wel heel brutale reacties.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Penny heeft heel wat brutale oneliners, maar wie kan haar dat kwalijk nemen? Dit zijn haar beste reacties op een rijtje.

Penny’s reacties zijn niet zo kwetsend als die van Bernadette en komen niet zo vaak voor als die van Sheldon. Ze raakte bevriend met een unieke groep en dus moest ze leren om op hun manier te communiceren. En of ze dat geleerd heeft!

Penny’s beste oneliners


Howard is eigenlijk altijd al een beetje griezelig geweest tegenover Penny en alle andere vrouwen. Penny zette hem met haar "Zijn rechterhand roept hem" in ieder geval goed op zijn plek.

Penny’s gezichtsuitdrukkingen spraken vaak boekdelen. Toen Raj een keer vroeg: "Waarom blijf je dat met je gezicht doen?" was Penny er snel bij met een goede reactie: "Omdat jij steeds domme dingen zegt met de jouwe".

Relatieadvies van Penny?


De relatie tussen Penny en Leonard was niet altijd even goed. Soms stuurde ze hem naar buiten om een wandeling te maken als hij angstig was. Toen Amy vroeg of dit hielp, kwam ze met de iconische lijn: "Nou, voor een tijdje. Dan komt hij terug".

Bekijk hieronder de beste momenten van Penny en stream The Big Bang Theory op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen waaronder 'The Fall of the House of Usher'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen waaronder 'The Fall of the House of Usher'

Het wordt een volle week op Netflix en daarnaast ook nog eens een hele griezelige!

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Big Vape: The Rise and Fall of Juul (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 11 oktober
Genre: Documentaire
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze docuserie groeit een strijdlustige start-up voor elektronische sigaretten uit tot een miljardenbedrijf, maar dan zorgt een epidemie ervoor dat het succes in rook opgaat.

Pacto de Silencio (seizoen 1)Verschijnt op: Woensdag 11 oktober
Genre: Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een populaire influencer stort zich halsoverkop in het leven van vier vrouwen die op zoek zijn naar de waarheid over haar geboorte - en naar wraak.

The Fall of the House of Usher (seizoen 1)Verschijnt op: Donderdag 12 oktober
Genre: Drama / Horror
Kijk op: Netflix

Synopsis: Om hun fortuin en toekomst veilig te stellen, bouwen een meedogenloze broer en zus een familiedynastie op die instort als hun erfgenamen een voor een op mysterieuze wijze sterven.


Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

9 oktober: Ilhados com a Sogra (seizoen 1) - Reality-TV - In de hoop een levensveranderende prijs te winnen, gaan koppels uitdagingen aan in een paradijs op aarde. Daar worden ze alleen wel bijgestaan door hun schoonmoeders.

10 oktober: Di4ries (seizoen 2) - Komedie / Drama / Familie - Een eerste liefde, de eerste zoen, plezier met vrienden, en ruzies met rivalen. 's Ochtends op school, 's middags bij de zee. Elke dag zit vol verrassingen!

10 oktober: Last One Standing (seizoen 2) - Komedie / Misdaad / Drama - Ze zijn comedians en spelen in een spannend drama, maar als hun grappen niet werken in de scènes zonder script, liggen ze eruit. Laat de chaos maar losbarsten!

11 & 12 oktober: Destined with You (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Drama / Romantiek - Een advocaat die onder een eeuwenoude vloek leeft, krijgt te maken met een ambtenaar die de sleutel tot zijn vrijheid in handen heeft. Dit leidt tot een onverwachte romance.

12 oktober: Good Night World (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Drama - Vier miserabele leden van een ontspoorde familie weten niet dat ze met elkaar een knus gezinnetje vormen in een meeslepend VR-spel.

13 oktober: Love is Blind (seizoen 5 - aflevering 10) - Reality-TV / Romantiek - Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.

14 &15 oktober: Strong Girl Nam-soon (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Actie / Komedie / Misdaad - Een jonge vrouw met superkracht gaat naar Korea om haar biologische familie te vinden, maar raakt betrokken bij een drugszaak die haar krachten op de proef zou kunnen stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Goosebumps' op Disney+: elke aflevering een nieuw griezelverhaal
Series / Nieuws

'Goosebumps' op Disney+: elke aflevering een nieuw griezelverhaal

De populaire boekenreeks krijgt opnieuw gestalte in een gloednieuwe serie op Disney+.

Halloween staat voor de deur en dat betekent voor streamingdiensten een flinke line-up aan griezelige en spannende series. Disney+ komt deze week met de eerste vijf afleveringen van de nieuwe serie Goosebumps.

De horrorverhalen van schrijver R.L. Stine joeg een hele generatie in de jaren 90 de stuipen op het lijf. Oorspronkelijk uitgegeven als boekenreeks, volgden er al snel een tv-serie en een aantal films. Nu is het tijd voor een nieuwe incarnatie.

Nieuw leven ingeblazen


In de nieuwe 10-delige serie worden de engste verhalen uit de collectie nieuw leven ingeblazen en allemaal verbonden met een groter mysterie. Elke aflevering is geïnspireerd op de verhalen van Stine.

Maar het draait niet alleen om cheesy spookverhalen, zegt uitvoerend producent Pavun Shetty: "Deze vijf kinderen hebben te maken met echte, identificeerbare problemen, en we volgen ook hun ouders, die te maken hebben met echte problemen waarmee volwassenen worden geconfronteerd."

Tienerdramatiek en mysterie


Vijf tieners staan ​​ieder oog in oog met een van Stine's iconische angsten voordat ze beseffen dat ze allemaal dezelfde strijd voeren. In het eerste uur maakt Isaiah wat foto's met een spookachtige Polaroid-camera die een glimp biedt van een sombere toekomst.Heeft het allemaal te maken met een tragedie die 30 jaar geleden plaatsvond? Ontdek het vanaf aankomende vrijdag de 13e in Goosebumps op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avontuurlijke actiekomedie met Sandra Bullock verovert koppositie bij Netflix
Films / Nieuws

Avontuurlijke actiekomedie met Sandra Bullock verovert koppositie bij Netflix

'The Lost City' is nu te streamen bij Netflix en een hoop mensen hebben de film ontdekt. Hij staat namelijk op de eerste plaats in de Top 10.

Actie, humor, avontuur, geweldig scenario en een goede cast. Dit alles krijg je in The Lost City van regisseurs Aaron Nee en Adam Nee.

De regisseurs Nee zijn ook wel bekend van hun films Band of Robbers en The Last Romantic. Hun film Masters of the Universe is momenteel in pre-productie.

Cast


Naast Sandra Bullock zien we in deze film Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da'Vine Joy Randolph, Brad Pitt, Oscar Nunez en Patti Harrison.

Het verhaal


De teruggetrokken en briljante schrijfster Loretta Sage schrijft over exotische oorden in haar populaire avonturenromans die gaan over het knappe covermodel Alan.

Terwijl ze op tournee is om haar nieuwe boek te promoten, wordt Loretta ontvoerd door een excentrieke miljardair die hoopt dat zij hem kan leiden naar de verloren schat van een oude stad uit haar nieuwste verhaal. Alan is vastbesloten te bewijzen dat hij ook in het echte leven een held kan zijn.Mooie cijfers


"De leuke cast maakt veel goed; Sandra Bullock en Channing Tatum vormen een grappig kibbelend duo, Daniel Radcliffe is een enthousiaste bad guy en Brad Pitt steelt de show in een hilarisch bijrolletje.", vertelt een van de kijkers bij de site van MovieMeter. De film scoort daar 2.75/5.

Bij Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van maar liefst 82%. "The Lost City is een geweldige terugkeer naar studio-romcoms uit de jaren 90 en 00, met twee echte filmsterren optredens van Sandra Bullock en Channing Tatum.", aldus een van de critici.Netflix


Kijk het komische en avontuurlijke The Lost City bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor Prime Video-serie 'Blade Runner 2099'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor Prime Video-serie 'Blade Runner 2099'

Blade Runner 2099 moet een van de grootste series worden die Amazon Studios tot nu toe heeft geproduceerd.

De opnames van de live-action, tien-delige serie Blade Runner 2099 van Amazon Studios zullen niet langer plaatsvinden in Noord-Ierland.

De productie van de veelbelovende serie werd in mei dit jaar stilgelegd door de schrijversstaking, maar die is nu voorbij.

Roet in het eten


Natuurlijk is wel nog de acteursstaking in volle gang, maar nu kan er in elk geval weer verder worden gebouwd aan de sets van de serie.

Scott Free en Alcon Entertainment (The Expanse) zitten achter het project, waarvan de pre-productie maandenlang plaatsvond in de Belfast Harbour Studios.

Grootse sci-fi


De serie is de derde grote aflevering in de franchise, in navolging op Ridley Scotts Blade Runner (1982) en Denis Villeneuve's Blade Runner 2049 (2017).The BBC heeft nu laten weten dat de opnames dus helemaal niet meer zullen plaatsvinden in Noord-Ierland. Een plaatsvervangende locactie is nog niet onthuld.

Teleurstelling alom


Richard Williams, het hoofd van Northern Ireland Screen, reageerde teleurgesteld op het nieuws:

"We zijn ons ervan bewust dat deze moeilijke besluiten worden genomen, zeker met de duurste projecten die de hoogste verwachtingen met zich meebrengen."

Silka Luisa (Shining Girls) schreef het script van Blade Runner 2049 en zal fungeren als showrunner en uitvoerend producent. Ridley Scott zal tevens produceren.

De 4,1 miljoen die het project kreeg van Northern Ireland Screen voor de productie wordt nu geretourneerd.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO Plus kan bijna rekenen op grimmig misdaaddrama 'The Forest of the Missing'
Series / Trailer

NPO Plus kan bijna rekenen op grimmig misdaaddrama 'The Forest of the Missing'

Een rechter met geheugenverlies blijkt nauw betrokken bij een onverklaarbare zaak.

In het Franse misdaaddrama The Forest of the Missing wordt een massagraaf ontdekt met twaalf lijken erin. Een rechter blijkt een verdachte connectie te hebben met de zaak, maar ernstig geheugenverlies zorgt ervoor dat zijzelf tevens in het duister tast.

In 2022 verscheen de Franse serie onder de titel La Forêt des disparus, en kan nu rekenen op een Nederlandse release bij de KRO-NCRV.

Verhaal


De vierdelige misdaadserie trapt af met de vondst van twaalf lichamen aan de Frans-Duitse grens. De zaak roept verwarde herinneringen op bij Camille Hartmann, een onderzoeksrechter wier carrière op een laag pitje staat sinds ze aan geheugenverlies lijdt vanwege een auto-ongeluk.Het wordt al snel duidelijk dat de rechter een zeer nauwe band heeft met de moorden. Daarom stemt Erik Maes, de commandant, ermee in haar te betrekken bij het onderzoek naar de moordenaar.

Release


The Forest of the Missing is vanaf 12 oktober te bingen op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.