search
De grootste twist in seizoen 1 van 'Ahsoka' gaat impact hebben
Series / Nieuws

De grootste twist in seizoen 1 van 'Ahsoka' gaat impact hebben

Wat betekent deze onthulling voor eventuele toekomstige seizoenen van 'Ahsoka'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Inmiddels zijn alle afleveringen van Ahsoka te streamen op Disney+. De laatste aflevering laat veel vragen onbeantwoord achter, maar er was ook één mega twist die kijkers aan het denken doet zetten.

De aflevering laat nog veel onduidelijk over Sabine Wren en of ze de Force-geest van Anakin Skywalker wel of niet zag. Naar het feit Sabine gevoelig was voor de Force werd al sinds het begin van Ahsoka gehint, hoewel al haar inspanningen tekortschoten tot aflevering 8.

Sabine


Nu Sabine zichzelf had opengesteld voor de Force, kon ze de aanwezigheid van Anakin Skywalker voelen. Het feit dat Sabine hem kan voelen, maar niet Ahsoka, is misschien wel een van de grootste twists in de serie, en zou een groot deel kunnen uitmaken van de verhaallijnen van beide personages.

Force-geesten zijn nog steeds een van de Star Wars-fenomenen die vrijwel niemand volledig begrijpt. Het is bekend dat Force-geesten kunnen verschijnen, met de levenden kunnen communiceren en de wereld om hen heen fysiek kunnen beïnvloeden.

Force-geesten


Force-geesten kunnen alleen verschijnen als ze zich aansluiten bij de lichte kant van de Force. Dat betekent dat Sith zich niet kunnen manifesteren als Force-geesten – alleen Jedi met de juiste training. Tientallen jaren lang werd gedacht dat een Force-geest zich alleen kon manifesteren als hij een connectie had met de persoon die hem zag.



Deze theorie is logisch voor iemand als Luke Skywalker, die de Force-geesten van Obi-Wan Kenobi, Yoda en zijn vader Anakin Skywalker had gezien. In de slotscène van Ahsoka kan Sabine (die Anakin Skywalker nog nooit heeft ontmoet en geen echte band met hem heeft) echter de Force-geest van Anakin voelen.

Anakin


Deze onthulling over Force-geesten opent een geheel nieuw rijk aan mogelijkheden om Anakin Skywalker te gebruiken in Ahsoka seizoen 2 en daarna. Hoewel Ahsoka de begeleiding van haar meester niet langer nodig heeft, betekent dat niet dat Anakin niet zo nu en dan zal komen opdagen.



Anakin is een van de krachtigste Force-gebruikers ooit, dus het is logisch dat zijn Force-geest zich gemakkelijk overal kan manifesteren. We zullen zien hoe Star Wars dit in de toekomst aanpakt. Bekijk Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen