search
Het einde van 'The Wheel of Time' seizoen 2 uitgelegd door showrunner
Series / Nieuws

Het einde van 'The Wheel of Time' seizoen 2 uitgelegd door showrunner

Moghedien gaat in seizoen 3 van 'The Wheel of Time' voor erg veel problemen zorgen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van The Wheel of Time seizoen 2 verscheen afgelopen week op Prime Video. Showrunner Rafe Judkins heeft in een interview onthuld wat de aanwezigheid van Moghedien in de finale van seizoen 2 betekent voor het volgende seizoen.

De laatste scène in seizoen 2 van de fantasy-serie onthulde dat Ishamael alle Forsaken vrijgaf als een noodplan voor het geval Lanfear hem zou verraden. Dit bood ook een eerste blik op een nieuwe Forsaken, Moghedien, die is opgezet als een bedreiging voor de toekomst.

Gestoord op hun eigen manier


In een gesprek met Collider legde Judkins het belang uit van het einde van seizoen 2 en wat de aanwezigheid van Moghedien betekent voor seizoen 3: "Ik denk dat het publiek op een of andere gekke manier een beetje verdrietig zal zijn als ze Ishamael aan het einde van het seizoen zien vertrekken".

"Ik wil dat ze denken: "Hoe kan een Forsaken nou interessanter zijn dan deze twee?" En laat Moghedien dan binnenkomen om ons heel duidelijk en heel luid te verklaren: 'Je kunt maar beter aandacht besteden aan alle Forsaken die eraan komen, want ze zijn allemaal gestoord op hun eigen manier'. Ze zouden elk hun eigen cultstatus moeten ontwikkelen".

Nog maar het begin


"We zijn tijdens het filmen van seizoen 3 net zo geobsedeerd door Laia Costa, die Moghedien speelt, als we waren met Lanfear in seizoen 2", vervolgt Judkins. "Hopelijk begrijpt het publiek meteen uit de Moghedien/Lanfear-scène dat er veel problemen in het verschiet liggen voor al onze leads, en dat deze overwinning op de top van de toren nog maar het begin is van een zeer lange weg".



De onthulling dat Ishamael meerdere Forsaken heeft vrijgelaten voor zijn dood, betekent dat Rand en zijn vrienden het niet makkelijk gaan krijgen. Moghedien lijkt de belangrijkste Forsaken te zijn waarmee ze te maken zullen krijgen en haar inleidende scène geeft al aan hoe krachtig ze is.

Seizoen 3


Omdat seizoen 3 van The Wheel of Time al is bevestigd, zal het niet lang meer duren voordat het duidelijk wordt wat voor dreiging ze vormt. Bekijk de serie op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen