Dodelijk dilemma in 'The Wheel of Power' seizoen 2: is dit het einde voor deze hoofdpersoon?

Seizoen 2 gaat dieper in op de onmogelijke keuze van deze hoofdpersoon.

Valeria Milić, 17-09-2023 08:35

The Wheel of Power heeft regels voor het gebruik van magie. Je bent het haasje als je die niet volgt, en in de fantasy-serie zijn de gevolgen wel erg drastisch.
Zowel mannen als vrouwen kunnen in principe de Ene Kracht geleiden. Doordat De Duistere destijds de mannelijke helft (saidin) heeft vergiftigd eindigt het voor mannelijke geleiders in waanzin. Rand al'Thor worstelt met een onmogelijke keuze: de wereld redden of zichzelf redden.

Einde mannelijke Aes Sedai

In de boekenserie wordt duidelijk dat in het verleden zowel mannelijke als vrouwelijke Aes Sedai bestonden. Deze tijd, de Eeuw der Legenden, eindigde in een oorlog tegen De Duistere. De oorlog staat ook wel bekend als het Breken van de Wereld, of de Tijd der Waanzin.

De leider van de mannelijke Aes Sedai, Lews Therin Telamon (Alexander Karim), voerde een gevaarlijk en riskant plan uit om De Duistere gevangen te zetten. Hoewel zijn plan slaagde raakte de saidin dusdanig besmet dat sindsdien iedere mannelijke geleider zijn naasten vermoordt en zijn verstand verliest. Dit betekende tegelijkertijd het einde van de mannelijke Aes Sedai.

Controle Ene Kracht

In seizoen 2 zien we de Herrezen Draak Rand worstelen met dit alles. Rand is zich maar al te bewust van hetgeen hem te wachten staat als hij de Ene Kracht blijft gebruiken. Aan de andere kant is het ook onmogelijk voor hem om dit niet te doen.


Hij heeft aan Moiraine (Rosamund Pike) gevraagd om aan iedereen te vertellen dat hij dood is. Of en hoe hij zijn kracht zal leren beheersen wordt in het nieuwe seizoen van de Robert Jordan-verfilming verder uitgediept.

Kijk The Wheel of Time op Prime Video.Lees meer over: the wheel of time, rosamund pike, daniel henney, josha stradowski, robert jordan, donal finn

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in